Bu camiada yeni oldugunuz için normal.Sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Benim kullanılan cümleleri, belki bazı metaforları anlamamam normal mi yoksa sorun tamamen ben miyim ?
Bu camiada yeni oldugunuz için normal.Sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Benim kullanılan cümleleri, belki bazı metaforları anlamamam normal mi yoksa sorun tamamen ben miyim ?
Anladım, teşekkürler. Olabildiğince sade cümleler kullanabilecek herkesi desteğe bekliyorum. @AhlakiDeğer'in deyimiyle bu dilenci kardeşinize yardımcı olun lütfenBu camiada yeni oldugunuz için normal.
@Alex06 sizi de unutmadım bu arada değerli fikirlerinizi bekliyorum.Anladım, teşekkürler. Olabildiğince sade cümleler kullanabilecek herkesi desteğe bekliyorum. @AhlakiDeğer'in deyimiyle bu dilenci kardeşinize yardımcı olun lütfen
Ben de unutmadım yarın inşallah.@Alex06 sizi de unutmadım bu arada değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Genelde öyle tabi. Ama yine de zekanın esnekliğine bağlı bence.
İkna edici.Zeka her yöne sonsuza kadar uzanabilir. Kendini yanlışlamak istersen ilk yine zekan yardımına yetişir. Şeytanın avukatı olmak için yine zeka gerekir. Vesveselerinin şiddeti bile zekanla doğru orantılıdır. Zeka asla hakikat'in kendisi değil, ancak hakikati kendinde pekiştirmenin ve disiplin haline getirmenin kolaylaştırıcısı bir unsuru olabilir. Ruhunun Hizmetkar enerjisidir. Fazlası değil.
Aradığımız anahtar zeka değil. Down sendromlu çocukların bile istisnasız hepsinin sevgiye çok daha açık olmaları, art niyet nedir bilmemeleri zeka düzeyleri ile açıklanamıyor. Esnek zekaya sahip olmamakla birlikte hepsi sevgi dolu.
Size de kapılarımı kapatmadım, benim seviyemi göz önünde bulundurarak yardım etmek isterseniz her zaman açığım.İki yetişkin gibi konuşsak daha faydalı olurdu.Siz şeytanı mı daha çok seviyorsunuz yoksa Lucifer ı mı? Hangisini sevmeniz normal koşullar altında daha kazançlı olur?Avam olmamak yükselmek üç beş kuruşa ruhunu satmak için?
Ben kendimde aspenger sendromu olduğunu düşünüyorum.Yalan söylemiyorum.Sosyal ilişki kuramiyorum.Zeka her yöne sonsuza kadar uzanabilir. Kendini yanlışlamak istersen ilk yine zekan yardımına yetişir. Şeytanın avukatı olmak için yine zeka gerekir. Vesveselerinin şiddeti bile zekanla doğru orantılıdır. Zeka asla hakikat'in kendisi değil, ancak hakikati kendinde pekiştirmenin ve disiplin haline getirmenin kolaylaştırıcısı bir unsuru olabilir. Ruhunun Hizmetkar enerjisidir. Fazlası değil.
Aradığımız anahtar zeka değil. Down sendromlu çocukların bile istisnasız hepsinin sevgiye çok daha açık olmaları, art niyet nedir bilmemeleri zeka düzeyleri ile açıklanamıyor. Esnek zekaya sahip olmamakla birlikte hepsi sevgi dolu.
Merhaba, belki de ruhsal gelişim açısından belirli bir seviyeye geldiniz ama bundan henüz haberiniz yok, yani karamsar olmamalısınız bu konuda. İkinci olarak da hayvansal gıdaları azaltmanızı ve nefret, kıskançlık vb. kötü duygulardan uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Son olarak Bedri Ruhselman'ın "İlahi Nizam ve Kâinat" kitabını okumanızı şiddetle öneririm.Merhaba, herkese iyi forumlar. Yıllardır parapsikoloji, metafizik, doğaüstü olaylar vs. bu gibi konularla ilgileniyorum. Siz değerli forum üyelerine bu konuda bir şey soracağım, belki biraz da sitem de bulunacağım. Dediğim gibi yıllardır bu konuları incelememe rağmen elle tutulur somut bir gelişme elde edemedim.
Belki ben yetersizim, eksiğim bilmiyorum ama bu konular da bilgi sahibi olan insanların sürekli bir şeyleri şart koşması, tabiri caizse insanları süzgeçten geçirmesi durumu içimi acıtıyor. Madem siz uyandınız elinizde diğerlerini de uyandıracak potansiyel var. Nedir bu süzgeçten geçirme, nedir bu insan ayıklama
Anlıyorum bazı bilgiler kötü insanların eline geçmesin istiyor olabilirsin ama içinde potansiyel barındıran birçoklarını da kaçırmış olmayacak mısın? Umudumu kaybetmeye başladım. Bilmiyorum belki çok duygusal yaklaşıyorum, belki verilecek olan bilgileri haketmiyorum. Kısacası bilmiyorum. Herkese iyi geceler...
Yıllardır parapsikoloji, metafizik, doğaüstü olaylar vs. bu gibi konularla ilgileniyorum.
yıllardır bu konuları incelememe rağmen elle tutulur somut bir gelişme elde edemedim.
Belki ben yetersizim, eksiğim bilmiyorum ama bu konular da bilgi sahibi olan insanların sürekli bir şeyleri şart koşması, tabiri caizse insanları süzgeçten geçirmesi durumu içimi acıtıyor. Madem siz uyandınız elinizde diğerlerini de uyandıracak potansiyel var. Nedir bu süzgeçten geçirme, nedir bu insan ayıklama
Bebek bile sağ göğüsten süt gelmediğinde sol göğüse bakar. Damağın sağlam olsun.Umudumu kaybetmeye başladım
Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Benim sorunum şu sanırsam, ilgi duyduğum konuları araştıyorum. Dediğiniz gibi sürekli yeni bir dal, yeni bir yol açılıyor bunda sorun yok. Ancak bir yerden sonra açılan yolların hangisine yönelmeniz gerektiğini bilmediğinizden afallıyorsunuz. Bu sorunu çözmek için kendimi keşfetmek istiyorum ben bir yere varmak için karar kılarsam doğru yolu seçmek zor değil. Bir diğer sorunda benim henüz emekliyor oluşum, evet bilgi var ama ya bir sembolle ya da metaforlarla açıklanmış ama ben daha emekliyorum henüz yürümeye başlamadım bu da insanı bir yerden sonra yıldırıyor. Çözüm önerilerinizi, yardımlarınızı bekliyorum. Cümlelerinizi net ve anlaşılır kullandığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.'' Sözdebilim'' tabirine maruz kalmış bir dalın, somut verisinden beklentiniz nedir ?
Bilginin sahibi tamlamasını atarak başlayın lütfen. Hiçbir şey sahipli değil. Araştıran, merak eden herkes için bilgi önünde durur.
Çağın dayattığı saçmalıklardan biri hazırı tüketmek ( maddi- manevi ) ; bir diğeri de şah iken şahbaz olmak.
Merakın ön kabulü olmaz. Seçeceğiniz herhangi bir konuda araştırmaya başlarsınız ve yol sürekli yeni bir bilgi, yeni bir dal ile önünüze serilir.
Sizi süzgeçten geçirenin, elekte torpil görmediğine inancınız neden ?
Merakınızı önünüze koyun, şüphenizi arkanıza.
Oldum der ve dönüş yolu için yüzünüzü çevirirseniz, arkanızdaki şüphe itici güç olsun. Ya olmadıysan ? diyebilsin size.
Bebek bile sağ göğüsten süt gelmediğinde sol göğüse bakar. Damağın sağlam olsun.
Hayatınızda (sıklıkla) seçim güçlüğü yaşıyor gibisiniz.. Genelde sorumluluk duygusu aşılanmamış, ötekileştirilmiş ve yerine kararlar verilmiş çocukların ileri yaşlarda yaşadığı temel sorunlardan bir kısmına sahip olduğunuzu düşünüyorum. Fazla irdelemek ; erişim engeli ve zaman aşımı getirir.açılan yolların hangisine yönelmeniz gerektiğini bilmediğinizden afallıyorsunuz
Evet zihnimi susturmakta çok fazla güçlük çekiyorum. Asıl sorunum bu sanırım üzerinde çalışmalıyım.Daha basit tabirle :
10 dakikalık yolu 60 dakikada gidiyorsanız ; harcadığınız 50 dakika sizin kararsızlığınız yani seçim güçlüğünüz, denge yoksunluğunuz ya da kendi alanını belirleyen erkek kedi gibi ; işaretlediğiniz alanda sınır kontrolü yapmanızdan ( konfor ) kaynaklıdır.
Karmaşık olan evren modülü değildir.
Bilgi dahi karmaşık değildir.
Hatta semboller ve metaforlar da..
Karmaşık hale getiren, insan zihninin çalışma prensibidir.
Kesinlikle, yazdıklarınız üzerine sorunlarımı teşhis etmeye başlıyorum. Teşekkür ederim, çok yardımınız dokundu.Hayatınızda (sıklıkla) seçim güçlüğü yaşıyor gibisiniz.. Genelde sorumluluk duygusu aşılanmamış, ötekileştirilmiş ve yerine kararlar verilmiş çocukların ileri yaşlarda yaşadığı temel sorunlardan bir kısmına sahip olduğunuzu düşünüyorum. Fazla irdelemek ; erişim engeli ve zaman aşımı getirir.
Önünüze 1500 tane yol da açılsa her biri sizi A noktasından alıp B noktasına götürecek.
Duraksıyorsanız şayet, nedeni ya dağınık bir zihindir ya da öğretilmiş gerçeklerdir.
Çok beğendiğim bir formül var. Şimdi yolunuz A ve B arası diyelim..
X : A noktasından B noktasına kıvrımlı bir rota çiziyorsunuz ()
Y : A noktasından B noktasına kuş bakışı rota ise bu şekilde : ( )
X / Y yaparsanız size sonuç olarak : '' Adamın çapı, denge durumudur '' sonucunu verir. Umarım anlatabilmişimdir..
Evet zihnimi susturmakta çok fazla güçlük çekiyorum.
Asıl sorunum bu sanırım üzerinde çalışmalıyım.
Anladım, değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Bırak konuşsun. Susturmaya çalışırsan daha çok konuşur. Kendi kendine susmak istiyor aslında ama sırf susturmaya çalıştığın için susacağı varsa da susmuyor.
Zihni tamamen susturmak imkansız. O hep kuracak. Üretecek. Susturursan yaratıcılığından yersin. Yoneldigin hedef neyse zihnin de ona göre konuşacak. Güzele yönel güzel şeyler konuşsun.
Doğrutamamen susturmak imkansız. O hep kuracak. Üretecek
Kısa süre için susturmak çok faydalı. Meditasyon mesela. Faydaları anlatmam gerekmiyor , biliyorsunuz. Hem sağlık hem ruhsal gelişim için.Susturursan yaratıcılığından yersin.
Anlatmaya çalıştığım zihni susturmak değildi. Zihni susturamazsınız fakat düşünceleri ayıklayabilirsiniz.Evet zihnimi susturmakta çok fazla güçlük çekiyorum. Asıl sorunum bu sanırım üzerinde çalışmalıyım.