Toplu aydınlanmanın asla gerçekleşmeyecek olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BB75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence herkeste var sadece birileri nasıl aktif edeceğini bizden daha iyi biliyorlar.
Evet herkeste var özellikle çocuklarda ama zamanla kullanılmadığı için yok oluyor. Çalışılırsa gelişiyor.
Inanın bir sırrı yok herşey ortada yeterki öğrenmek isteyin yollar açılıyor
Ben sizden çok yumuşak öğrenmeye açık bir enerji alıyorum. Ama ne öğrenmeye çalıştığınızı anlamıyorum. Sizin yeteneğiniz ne ? Inancınız ne? Birşeyler yapmaya çalışıyor musunuz? Burada birsey yapmayan (ritüel anlamında) ama bu işlerin anlamini kavramaya çalışan benim çok sevdiğim bir arkadaşımız var onun gibi de olabilirsiniz.
Siz anlatın bilenler olarak yol gosteririz.

Aydınlanmak isterseniz ben sizi hemen aydınlatırim 4-5 seneye gerk yok.
Düşünceler materyaldir. Dikkatimiz (düşüncelerimiz) nerede, enerjimiz oradadır.
Bu gizli bir bilgi değil. Ve gerek te yok gizli bilgiye.
Bu dünyayı hepimiz dusuncelerimizle sekkillendiriyoruz.
Eee ozaman okullarda bunu çocuklara niye öğretmiyorlar? Çünkü biz aydınlanmak için tasarlanmamıştık.
Şimdi duncelerinizin bu dünyayı ve sizin hayatınızı etkilediğini bilerek, ona göre yaşayın bakalım.
Bütün dünya aydinlanirsa , varlıklar ne yer ?
Çeşitli dinlerin peygamberlerin hayatları okuyun. Onların hayatlardaki ortak olan nedir? Dağda yalnız epey vakit geçirmiş olmaları. Neden ben bu ortak özellikten bahsettim sizce?
Bir şekilde kendimizi soyutlamalı ve dikkatimiz üzerinde çalışmalıyız anladığım kadarıyla. Mümkünse biraz daha açabilir misiniz ?

Evet herkeste var özellikle çocuklarda ama zamanla kullanılmadığı için yok oluyor. Çalışılırsa gelişiyor.
Ben sizden çok yumuşak öğrenmeye açık bir enerji alıyorum. Ama ne öğrenmeye çalıştığınızı anlamıyorum. Sizin yeteneğiniz ne ? Inancınız ne? Birşeyler yapmaya çalışıyor musunuz? Burada birsey yapmayan (ritüel anlamında) ama bu işlerin anlamini kavramaya çalışan benim çok sevdiğim bir arkadaşımız var onun gibi de olabilirsiniz.
Kendimden bahsedeyim o zaman, 26 yaşında inançlı ( müslüman ) bir gencim. 16-17!li yaşlarımdan beri bu konuları deli gibi araştırırım. Hiçbir zaman bir rehberim ya da şu yola gitsen daha iyi olur diyen birine denk gelemedim. Hedefim algıları açık, yüksek bilince ulaşmış biri olmak. Bunların yanında getirdiği bazı ek özellikler olur mu bilmiyorum ama dediğim gibi istediklerim bu şekilde ve hedefime ulaşınca da insanlara elimden geldiğince yardım etmek.

Toplu aydınlanma işi zor. En baştan kabul etmek lazım bunu.
Hz. Süleyman bile başaramadı. Ucundan başardı denebilir belki iblisin elini ayağını bağlayınca, ama Allah bu sefer de Harut ve Marut'u indirdi.

Düşünün refah seviyesinin ve konfor alanının sınırları öyle geniş oluyor ki, şeytani varlıkların elleri ayakları öyle bir bağlanıyor ki neredeyse imtihan olmadan yaşayan bir insanlık kalıyor geri.

Allah bu duruma da müdahale ediyor ve İki melek indiriyor sırf insanlara büyü kültürünü teklif etsinler ve kimin o büyülerle neler yapacağı açığa çıksın diye. Çünkü dünya hayatı sınanmaya ve gizli taraflarını kendine karşı ifşa etmeye hizmet edecek dinamiklerle tasarlandı. Bunu şeytan yapamazsa başka bir melek gelir şeytan tatilden dönene kadar yapar diyor Allahın sistem kodları.

Ayet :
Onlar, insanlara sihri ve Babil’deki iki meleğe; Harut’a ve Marut’a (sihrin şerrinden korunma çarelerini bildirmek üzere) indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz (imtihan vesilesiyiz); sakın inkâr etme (bu sihir ilmiyle küfre ve kötülüğe yönelme ve bu yüzden cehenneme girme!)" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmiyorlardı.

Yani ölümötesi tüm haklarından kendi iradenle vazgeçersen, dünyada da bu ilimle lord gibi yaşarsın teklifi yapıldı. Önce anlaşma sonra sihir yapma hakkı. Ve böylece düşük algıda yaşayan herkez bu ilme tabi olarak kumaşını belli etmeye başlayacaktı.

Toplu aydınlanma olursa @Absoluta Virtute nın dediği gibi bazı varlıklar aç kalır :D
İsteğim hiçbir zaman büyü ya da sihir olmadı şükürler olsun. Tek derdim UYANMAK.

Bir sorunuzu kaçırdım sanırım. Şuan için herhangi bir çalışma yapmıyorum çünkü ne yaptığımı bilmeden yapmak bana mantıklı gelmiyor.

Aranızda ki muhabbete dahil olmak istemem ancak sakin olmakta fayda var.
Canım benim ,ben o kişiyi tanımıyorum bile diğer forum da benim tartışmam yok sadece haklı yı savundum çıktım
Burada gelip maydanoz oluyor ,neyse dediğim gibi kimseye güvenme birine yönlendirirdim seni çok bilgili benim manevi abimdir dersler verir , o da bu forum da değil böyle yerler hakkında hiç iyi yorumu da yok zaten çağırdığım da söylemişti
Yasak filan olduğu için adres veremiyorum , gerçi yasağı çok kez ezenler var ama. Ah ben yönetici olacaktım, anında kapı dışarı ederdim) yallah

Canım benim ,ben o kişiyi tanımıyorum bile diğer forum da benim tartışmam yok sadece haklı yı savundum çıktım
Burada gelip maydanoz oluyor ,neyse dediğim gibi kimseye güvenme birine yönlendirirdim seni çok bilgili benim manevi abimdir dersler verir , o da bu forum da değil böyle yerler hakkında hiç iyi yorumu da yok zaten çağırdığım da söylemişti
Yasak filan olduğu için adres veremiyorum , gerçi yasağı çok kez ezenler var ama. Ah ben yönetici olacaktım, anında kapı dışarı ederdim) yallah
Belki bahsettiğiniz kişiyle yollarımız bir gün kesişir, dediğiniz gibi yasaksa yapacak bir şey yok.

Burada gelip maydanoz oluyor ,neyse dediğim gibi kimseye güvenme
Bu nasıl bir üslup ..... Farkında mısınız @BB75 ile birşey konuşuyoruz karşılıklı. Dolayısıyla kimsenin konuşmasına dahil olmadim.
Benim söylediğimi beğenir beğenmez kullanır kullanmaz kendisi bilir.
Bu başlık temiz kalsın birilerine faydası dokunsun o yüzden bana ne yazacaksaniz diğer başlıktan yazın.

Bu nasıl bir üslup ..... Farkında mısınız @BB75 ile birşey konuşuyoruz karşılıklı. Dolayısıyla kimsenin konuşmasına dahil olmadim.
Benim söylediğimi beğenir beğenmez kullanır kullanmaz kendisi bilir.
Bu başlık temiz kalsın birilerine faydası dokunsun o yüzden bana ne yazacaksaniz diğer başlıktan yazın.
Arkadas diğer başlıktan buraya uzandı diyorsunuz benim hakkımda asıl bu nasıl bir üslup? Siz kim oluyorsunuz ki benim hakkımda böyle yazabiliyorsunuz böyle yazmaya öyle cevap veririm ayrıca tartışmak istemiyorum gerçekten .. yoruldum ya hangi birinizle tartışayım dört kol değilim ki bana da yazık

Bir şekilde kendimizi soyutlamalı ve dikkatimiz üzerinde çalışmalıyız anladığım kadarıyla. Mümkünse biraz daha açabilir misiniz ?
Dikkat farkındalığı geliştirmek için gerekli bir özellik. Farkındalık bize neden sonuç ilişkileri fark etmemizi yardım eder. Ve düşüncelerimizi kontrol edebilmek için gerekenler: farkındalık+ dikkat + irade. İrade size düşüncelerinizin negatife kaymaması için gerekli. Gerekli çünkü cesili güçler sizi aşağıya çekmeye çalışacak. Bunun farkına varıp, iradeli bir şekilde direnmek gerekiyor.

Dikkat farkındalığı geliştirmek için gerekli bir özellik. Farkındalık bize neden sonuç ilişkileri fark etmemizi yardım eder. Ve düşüncelerimizi kontrol edebilmek için gerekenler: farkındalık+ dikkat + irade. İrade size düşüncelerinizin negatife kaymaması için gerekli. Gerekli çünkü cesili güçler sizi aşağıya çekmeye çalışacak. Bunun farkına varıp, iradeli bir şekilde direnmek gerekiyor.
Anladım, teşekkür ediyorum. Söylediğiniz şeyler üzerinde çalışmaya gayret edeceğim.

Geri