Toplu aydınlanmanın asla gerçekleşmeyecek olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BB75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hem ruhen hem bedensel olarak sağlıklı, algıları açık, insanın yaratılışını ve yaratılış amacını anlamış, nefsine köreltebilmiş ve tüm bunların sonucunda sıradan ve nefsine yenik düşmüş insanlar da olmayan bazı yetilere sahip kişidir diyebilirim.
Bu bana ideal yurttaş tanımını hatırlattı

Bilirsiniz işte normalde duyulamayan sesleri duymak, belki farklı boyutlardan varlıklarla iletişimde olmak vs. Cinleri kastetmiyorum bu arada
Bunlar yetenek resim müzik gibi . Çoğu kişide bulunur üzerine giderseniz gelişir gitmezseniz körelir. Yüksek bilinçte olup olmamakla ilgili değil..
Naçizane tavsiyem önce bilinç ile ilgili okumaya başlayın ," consciousness" farkındalık. Ardından yüksek bilinç...

Bunlar yetenek resim müzik gibi . Çoğu kişide bulunur üzerine giderseniz gelişir gitmezseniz körelir. Yüksek bilinçte olup olmamakla ilgili değil..
Naçizane tavsiyem önce bilinç ile ilgili okumaya başlayın ," consciousness" farkındalık. Ardından yüksek bilinç...
Ben çoğu kişide bulunduğunu düşünmüyorum

Bu yetenekler herkeste bulunuyorsa bile üzerinde çalışmakla açılacağını düşünmüyorum. Belli başlı şeyler kullanan insanlar var mesela sır gibi saklıyolar.

Valla benim denk geldiklerim söyleyemem yasak deyip duruyorlardı, sözleşme diyorlardı ben de zorlamıyordum eskiden o da artık bıraktım
Benzer işler benim karşıma çıkanlar da çok uzun eğitim süreçlerinden bahsediyor. Bazıları ücret istemese de yapılması gereken işlemler için durumunun yerinde olması lazım. 4-5 sene sürse eğitim bayağı bir para eder o da zor açıkçası

Benzer işler benim karşıma çıkanlar da çok uzun eğitim süreçlerinden bahsediyor. Bazıları ücret istemese de yapılması gereken işlemler için durumunun yerinde olması lazım. 4-5 sene sürse eğitim bayağı bir para eder o da zor açıkçası
Aydınlanmak isterseniz ben sizi hemen aydınlatırim 4-5 seneye gerk yok.
Düşünceler materyaldir. Dikkatimiz (düşüncelerimiz) nerede, enerjimiz oradadır.
Bu gizli bir bilgi değil. Ve gerek te yok gizli bilgiye.
Bu dünyayı hepimiz dusuncelerimizle sekkillendiriyoruz.
Eee ozaman okullarda bunu çocuklara niye öğretmiyorlar? Çünkü biz aydınlanmak için tasarlanmamıştık.
Şimdi duncelerinizin bu dünyayı ve sizin hayatınızı etkilediğini bilerek, ona göre yaşayın bakalım.
Bütün dünya aydinlanirsa , varlıklar ne yer ?
Çeşitli dinlerin peygamberlerin hayatları okuyun. Onların hayatlardaki ortak olan nedir? Dağda yalnız epey vakit geçirmiş olmaları. Neden ben bu ortak özellikten bahsettim sizce?

Toplu aydınlanma işi zor. En baştan kabul etmek lazım bunu.
Hz. Süleyman bile başaramadı. Ucundan başardı denebilir belki iblisin elini ayağını bağlayınca, ama Allah bu sefer de Harut ve Marut'u indirdi.

Düşünün refah seviyesinin ve konfor alanının sınırları öyle geniş oluyor ki, şeytani varlıkların elleri ayakları öyle bir bağlanıyor ki neredeyse imtihan olmadan yaşayan bir insanlık kalıyor geri.

Allah bu duruma da müdahale ediyor ve İki melek indiriyor sırf insanlara büyü kültürünü teklif etsinler ve kimin o büyülerle neler yapacağı açığa çıksın diye. Çünkü dünya hayatı sınanmaya ve gizli taraflarını kendine karşı ifşa etmeye hizmet edecek dinamiklerle tasarlandı. Bunu şeytan yapamazsa başka bir melek gelir şeytan tatilden dönene kadar yapar diyor Allahın sistem kodları.

Ayet :
Onlar, insanlara sihri ve Babil’deki iki meleğe; Harut’a ve Marut’a (sihrin şerrinden korunma çarelerini bildirmek üzere) indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz (imtihan vesilesiyiz); sakın inkâr etme (bu sihir ilmiyle küfre ve kötülüğe yönelme ve bu yüzden cehenneme girme!)" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmiyorlardı.

Yani ölümötesi tüm haklarından kendi iradenle vazgeçersen, dünyada da bu ilimle lord gibi yaşarsın teklifi yapıldı. Önce anlaşma sonra sihir yapma hakkı. Ve böylece düşük algıda yaşayan herkez bu ilme tabi olarak kumaşını belli etmeye başlayacaktı.

Toplu aydınlanma olursa @Absoluta Virtute nın dediği gibi bazı varlıklar aç kalır :D

Son düzenleme:
Geri