Eril/Dişil Dengesi Nasıl Olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cathrine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evrende herşey 2 kutupludur yönlüdür eril ve dişil enerjide bütün mevcudatta vardır her insandada dişil yönler vardır kadınlarda bıyık kıl uzaması testosteron hormonu vardır normal bir kişinin zaten dengededir öbür türlü tıbba yönlendirilmeli kişi...

Konuyu şöyle özetleyelim. Dişil enerjinin toplumsal kadın rol modelleri, etik enerjinin toplumsal erkek rol modelleri ile bir alakası yoktur.

Basit tabirle erkek bir bireyin kendi toplumda sakal bırakması eril enerji değildir. Bir kadının kendi toplumunda hizmet etmesi kadınsı bir rol olarak görülmesi dişil enerji değildir.

Türkiye’de bir kadın Arkadaş arasında çalıştığı, maksaj yapmadığı, maskülen giyindiği, vb için senin dişil enerjin düşük denebiliyor. Bu yanlış bir kullanım ama öyle.
bizim toplumuza göre erkek rol modeli geliştirmiş ve kadın rol model davranışlarını kaybettin gibi bir cümle kurmak yerine böyle diyoruz.

Lakin bu yanlış kullanım maalesef yerleşecek gibi.

Dişil enerjini yükseltmek için omzundan tuz dök diye bir video izlemiştim.

Normal de tuz hava elementidir ve cinsiyetsizdir. Lakin işte takipçi kasmak için herkes bir şey anlatıyor

Konuyu şöyle özetleyelim. Dişil enerjinin toplumsal kadın rol modelleri, etik enerjinin toplumsal erkek rol modelleri ile bir alakası yoktur.

Basit tabirle erkek bir bireyin kendi toplumda sakal bırakması eril enerji değildir. Bir kadının kendi toplumunda hizmet etmesi kadınsı bir rol olarak görülmesi dişil enerji değildir.

Türkiye’de bir kadın Arkadaş arasında çalıştığı, maksaj yapmadığı, maskülen giyindiği, vb için senin dişil enerjin düşük denebiliyor. Bu yanlış bir kullanım ama öyle.
bizim toplumuza göre erkek rol modeli geliştirmiş ve kadın rol model davranışlarını kaybettin gibi bir cümle kurmak yerine böyle diyoruz.

Lakin bu yanlış kullanım maalesef yerleşecek gibi.

Dişil enerjini yükseltmek için omzundan tuz dök diye bir video izlemiştim.

Normal de tuz hava elementidir ve cinsiyetsizdir. Lakin işte takipçi kasmak için herkes bir şey anlatıyor
O halde eril ve dişil enerji ne işe yarar? Ve nasıl yüklenir?

Bir de tuz sizin ekolunuzde hava elementi mı? Benimki de toprak.

@URUMHAMATAHAYİL Sorumun en iyi anlaşıldığı cümle bu diyebilirim....Ayrıca eril/dişil enerjinin çok sağlıklı yüklenmiş olan kişinin hayatında ne gibi olumlu değişimler olur?Ya da aksi durumda bu dengenin eksikliği söz konusuysa hayatımızda hangi alanlarda zorluk oluşturur?Tabii ki eril/dişil kutupları kabul ediyoruz ama söylendiği kadar hayatımızdaki bütün alanları yoğun bir şekilde etkiliyor mu?

Bir soru da benden :

Dişil enerjini yükseltmek, eril enerjinden mi yiyor mesela?

Dişil hormonlarını tetikleyen enerji hiç kılık değiştirmeden olduğu gibi eril hormonlarına kayarsa, bu durumda enerjinin kaynağının cinsi ne oluyor?

Enerji cinsiyet mi değiştiriyor? Trans enerjiyi mi kullanıyorsun?

Bir de tuz sizin ekolunuzde hava elementi mı? Benimki de toprak.
tuz ( içinde hava bulunduğu için ve nötür enerjiye sahip olduğu için, renksizdir, hava ile birleşince de beyaz olur. Vb sebeplerle hava elementi sayılıyor.

Eril ve dişil enerji, enerji türünün özellerine göre bize öğreti, farkındalık sağlar. Bu da pratik anlamda bize pek çok konuda çalışma alanı sağlar.

Ne gibi çalışma. Bir örnek verebilir misiniz?

Çalışmaya hazırlık öncesi örneği. Sol taraf dişildir. Sol tarafa kupa koymak ( çok basit örnek tabi bu)

Ritüel örneği: çalışmanın amacı olumsuz bir duygudan özgürleşmek. Çalışma dişil. Bu yüzden eril unsur kullanmak. Duyguyu athame ile kesmek . ( Buda tabi basit bir örnek)

Pratik bir çalışma da. Anne sorunu yaşayan bir kadının farkında olmadan anne gibi davranması. Babanın sorun çıkarmamasını sorunsuzluk sanması ve farkında olmadan babaya gizli nefret anneye hayranlık duyması.

Farkında olmamak: eril
Anne: dişil
Baba: eril
Nefret: eril
Hayranlık: dişil

eril ve dişil ögeleri kullanarak bir çalışma.

Örnek: Ses ve dokunma kullanma ve sonuç içinde resmi barışma.

Dişisel erile doğru giden bir terapi süreci yönetmek gerekir. Çünkü başlangıç dişil hedef sonuç eril.

tuz ( içinde hava bulunduğu için ve nötür enerjiye sahip olduğu için, renksizdir, hava ile birleşince de beyaz olur. Vb sebeplerle hava elementi sayılıyor.

Tuz, topraktaki tüm mineralleri barındırdığı için, hatta kristal tuz farklı coğrafyaların farklı toprak minerallerini bile milyonlarca yılda zipli dosya gibi kendi içinde sıkıştırarak depoladığı için en doğal bir toprak elementi kabul ediliyor değil mi ? Elementlerle ilgilenmiyorum ama genel öğretilerde tuz hep toprak olarak karşıma çıktı. katılık özelliği ile de, fizik özelliği ile de, içerik ve çözelti özelliği ile de toprktır. Hava ile temas etmedikçe zaten beyaz renk te almıyor dediğin gibi. Kristal tuz toprağın en net dijital hafızalı hali bence.

Hatta toprağa basarak dengelenme imkanınız yoksa , aynı işi görmesi için ayakkabınızın içine kaya tuzu koyun derler. Ökçelerden ve ayak altı akapunktur noktalarından tuzu emen noktalar topraklanmaya ve gün boyu dengede kalmaya yardımcı olur diye. Aklıma doğrudan yattığı için bunu uyguluyorum ben de ve işe yaradığını kolayca söyleyebilirim. Hangi element olduğunun bu noktada benim için önemi yok gerçi. Ateş olsa ne olacak sanki..

Uzman değilim doğrudan ilgi alanım olmadığı için ama tuzun hava elementi olduğunu ilk defa duydum. Takıldığım nokta şu : Elementeri temsil eden maddeler ekollere göre değişiklik gösterecekse o zaman bir ekolun bakımı ile başka ekolün bakımı farklı sonuçlar vermez mi ?

Son düzenleme:
Element değerleri dünyevi özelliklere göre belirlense de sadece ona göre belirlenmez elbetteki. Bir deney, gözlem süreci ve derin mana süreci var. Tuz süptildir. Toprak olmayacak kadar incedir ( enerjisel anlamda incelik) madde olarak toprak gibi katı olabillir. Lakin suya koysanız suyu su olmaktan bile çıkarmaz. Toprağı suya koyun çamur olur. Tuzu mistik gelenek de hep ruhsal çalışmalarda kullanırız çünkü nötür ve süptildir. Toprak hermafroditdir ve dünyevidir.

Toprak olduğuna dair kaynak daha azdır. Ağırlıklı hava kabul edilir. Kaynaklar tabi ki farklı olacak ezoterik felsefe sonuç da.

Aynı Şuan sizinle yaptığımız sohbet gibi siz kendi argümanınızı ortaya koyuyorsunuz ben benimkini. Bazı düşünceler ortak olmaya başlıyor, bazı düşünceler kaybolup gidiyor bazı zıt düşünceler hala yaşamaya devam ediyor. Her sistem de olduğu gibi.

Doğayı ve insanı hayatı zamanı evreni her şeyi anlamak tanımak tanımlamak bir süreçtir. Anlarız sonra başka anlamlar çıkarırız. O yüzden bu tür farkı bakış açıları ve kabulleri olumsuz değildir olumludur. Çünkü evren çeşitlilik üzerine bilgi üretir.

Farklı sonuçlar vermez farklı başlangıçlar verir. İki farklı ekoldeki majisyenin amacı bir kehanette bulunmak olsun. Biri astoloji diğeri numeroloji kullansın. İki sistemde elementler farklı işlenir.

Yapılacak kehanet değişmez ama ikisi de o olay için benzer bir kehanet. Ya da o olayın farklı yönlerinin kehanetini yapıp birbirlerini tamamlayabilir.

Element değerleri dünyevi özelliklere göre belirlense de sadece ona göre belirlenmez elbetteki. Bir deney, gözlem süreci ve derin mana süreci var.
Ben de bugün tam olarak bunu sormayı düşünüyordum. Belirteç olarak dikkatimizi cekmesi için dünyevi yansımalar oluşmuş olabilir mi ve isaret olarak inceleyip çalışmalarda daha başarılı yol çizmemiz için dikkate almanın faydası olabilir mi? Yani mantığıma göre amaç ya da hedef değil ama ruhun ihtiyacı gibi bir semptom olarak ele almalıyız. Doğru mudur?
Toprak olduğuna dair kaynak daha azdır. Ağırlıklı hava kabul edilir. Kaynaklar tabi ki farklı olacak ezoterik felsefe sonuç da.

Aynı Şuan sizinle yaptığımız sohbet gibi siz kendi argümanınızı ortaya koyuyorsunuz ben benimkini. Bazı düşünceler ortak olmaya başlıyor, bazı düşünceler kaybolup gidiyor bazı zıt düşünceler hala yaşamaya devam ediyor. Her sistem de olduğu gibi.
Nereden alıştığımı hiç hatırlamıyorum, sanırım kendim uydurup alışmışım. Kaya tuzunu madenden elde edildiği için toprak, deniz tuzunu ise ıslak olmaması gereken ritüellerde su elementini temsilen kullanıyordum. Kendim öyle tanımlamaya inandığım için çok sorun yaşamadım belki ama bayağı temelden zorlaştırıcı bir hata yapıyormuşum simdi bu detayları öğrendiğime sevindim.

Hatta toprağa basarak dengelenme imkanınız yoksa , aynı işi görmesi için ayakkabınızın içine kaya tuzu koyun derler. Ökçelerden ve ayak altı akapunktur noktalarından tuzu emen noktalar topraklanmaya ve gün boyu dengede kalmaya yardımcı olur diye. Aklıma doğrudan yattığı için bunu uyguluyorum ben de ve işe yaradığını kolayca söyleyebilirim. Hangi element olduğunun bu noktada benim için önemi yok gerçi. Ateş olsa ne olacak sanki..
Tuz çok güzel negatif emici. Hastayı tuzun üstüne yatırmalı ritüeller var. Bereket rituellerde kullanılıyor. Annemin bana yaptığı ve benim de çocuklarıma yaptığım kulak ağrısı için sıcak tuzu kulağa tutma işlemi var. Hep olumlu sonuç.
Ben altarda hep tuzu toprak elemeti olarak kullanıyorum

Son düzenleme:
Bence de toprak elementi. Hatta bence toprak elementinin saflaştırılmış ve konsantre olan en "Diamond" hali. Hatta yine bence toprakta bile 4 elemnt aynı anda var. Hava var içinde. Yoksa çömlek olur. İçinde Hayat olmaz. Su da var içinde. Yoksa hayat olur ama devamı gelmez. Hatta Ateş te var. Yoksa keçiyolu ve patekalar da olmazdı. Ama saf kristal tuzun içinde hiçbir element yok. Başlı başına bir toprak elementi elması o.

Buna da Retro felsefesi denir kısaca. Retro karma ekolü ile uyum ve zerafeti yakalayın :x

Toprağı bu kadar zarif anlatırsanız o toprak olmaz artık hava olur 😂

Bencelerinize saygım sonsuz elbetteki 🙏

Buradaki nüans şu ki kadim öğretile de aynı şeyi savunuyor. Mağra meteforu bir şeyin göründüğü hali değil onun gölge halidir, gerçek ise bambaşka olabilir. Altarda kullanılan Demir kılıç havadır mesela. Topraktan çıkıyor ateşle dövülüyor ama hava.

Tuz çok güzel negatif emici. Hastayı tuzun üstüne yatırmalı ritüeller var. Bereket rituellerde kullanılıyor. Annemin bana yaptığı ve benim de çocuklarıma yaptığım kulak ağrısı için sıcak tuzu kulağa tutma işlemi var. Hep olumlu sonuç.
Muğla yöresinde yeni doğan bebeği tuza yatırma geleneği var. Hala yapıyorlar. O bölge Türkmen kökenli Bazen abartıp bebeğin olumune sebep oldukları vakalar bile varmis. Sanırım süre konusunda bilincsizler. Ya da Tüzün miktarı

Ben de ağır öküzüm. Burcum öküz yükselen öküz. Toprak benim elementim.
Benden de saygı. Fakat ben de sizin gibi tuzun hava elementi olduğunu sizden ilk defa okudum. Farklı kitapları okumuşuz.

Kabala
Solomon keys
Şamanik gelenek
Havvas
Genostik kabala hepsinde tuz havadır. Getto ekoller belki başka element diyebilir. Birde bazı wiccanlarda tuz toprak diye geçiyor. Modern wicca tabi şunun şurasında 70 yıldır var.

Geri