O halde eril ve dişil enerji ne işe yarar? Ve nasıl yüklenir?Konuyu şöyle özetleyelim. Dişil enerjinin toplumsal kadın rol modelleri, etik enerjinin toplumsal erkek rol modelleri ile bir alakası yoktur.
Basit tabirle erkek bir bireyin kendi toplumda sakal bırakması eril enerji değildir. Bir kadının kendi toplumunda hizmet etmesi kadınsı bir rol olarak görülmesi dişil enerji değildir.
Türkiye’de bir kadın Arkadaş arasında çalıştığı, maksaj yapmadığı, maskülen giyindiği, vb için senin dişil enerjin düşük denebiliyor. Bu yanlış bir kullanım ama öyle.
bizim toplumuza göre erkek rol modeli geliştirmiş ve kadın rol model davranışlarını kaybettin gibi bir cümle kurmak yerine böyle diyoruz.
Lakin bu yanlış kullanım maalesef yerleşecek gibi.
Dişil enerjini yükseltmek için omzundan tuz dök diye bir video izlemiştim.
Normal de tuz hava elementidir ve cinsiyetsizdir. Lakin işte takipçi kasmak için herkes bir şey anlatıyor
@URUMHAMATAHAYİL Sorumun en iyi anlaşıldığı cümle bu diyebilirim....Ayrıca eril/dişil enerjinin çok sağlıklı yüklenmiş olan kişinin hayatında ne gibi olumlu değişimler olur?Ya da aksi durumda bu dengenin eksikliği söz konusuysa hayatımızda hangi alanlarda zorluk oluşturur?Tabii ki eril/dişil kutupları kabul ediyoruz ama söylendiği kadar hayatımızdaki bütün alanları yoğun bir şekilde etkiliyor mu?O halde eril ve dişil enerji ne işe yarar? Ve nasıl yüklenir?
O halde eril ve dişil enerji ne işe yarar? Ve nasıl yüklenir?
tuz ( içinde hava bulunduğu için ve nötür enerjiye sahip olduğu için, renksizdir, hava ile birleşince de beyaz olur. Vb sebeplerle hava elementi sayılıyor.O halde eril ve dişil enerji ne işe yarar? Ve nasıl yüklenir?
Bir de tuz sizin ekolunuzde hava elementi mı? Benimki de toprak.
Ne gibi çalışma. Bir örnek verebilir misiniz?Eril ve dişil enerji, enerji türünün özellerine göre bize öğreti, farkındalık sağlar. Bu da pratik anlamda bize pek çok konuda çalışma alanı sağlar.
Ne gibi çalışma. Bir örnek verebilir misiniz?
tuz ( içinde hava bulunduğu için ve nötür enerjiye sahip olduğu için, renksizdir, hava ile birleşince de beyaz olur. Vb sebeplerle hava elementi sayılıyor.
Ben de bugün tam olarak bunu sormayı düşünüyordum. Belirteç olarak dikkatimizi cekmesi için dünyevi yansımalar oluşmuş olabilir mi ve isaret olarak inceleyip çalışmalarda daha başarılı yol çizmemiz için dikkate almanın faydası olabilir mi? Yani mantığıma göre amaç ya da hedef değil ama ruhun ihtiyacı gibi bir semptom olarak ele almalıyız. Doğru mudur?Element değerleri dünyevi özelliklere göre belirlense de sadece ona göre belirlenmez elbetteki. Bir deney, gözlem süreci ve derin mana süreci var.
Nereden alıştığımı hiç hatırlamıyorum, sanırım kendim uydurup alışmışım. Kaya tuzunu madenden elde edildiği için toprak, deniz tuzunu ise ıslak olmaması gereken ritüellerde su elementini temsilen kullanıyordum. Kendim öyle tanımlamaya inandığım için çok sorun yaşamadım belki ama bayağı temelden zorlaştırıcı bir hata yapıyormuşum simdi bu detayları öğrendiğime sevindim.Toprak olduğuna dair kaynak daha azdır. Ağırlıklı hava kabul edilir. Kaynaklar tabi ki farklı olacak ezoterik felsefe sonuç da.
Aynı Şuan sizinle yaptığımız sohbet gibi siz kendi argümanınızı ortaya koyuyorsunuz ben benimkini. Bazı düşünceler ortak olmaya başlıyor, bazı düşünceler kaybolup gidiyor bazı zıt düşünceler hala yaşamaya devam ediyor. Her sistem de olduğu gibi.
Tuz çok güzel negatif emici. Hastayı tuzun üstüne yatırmalı ritüeller var. Bereket rituellerde kullanılıyor. Annemin bana yaptığı ve benim de çocuklarıma yaptığım kulak ağrısı için sıcak tuzu kulağa tutma işlemi var. Hep olumlu sonuç.Hatta toprağa basarak dengelenme imkanınız yoksa , aynı işi görmesi için ayakkabınızın içine kaya tuzu koyun derler. Ökçelerden ve ayak altı akapunktur noktalarından tuzu emen noktalar topraklanmaya ve gün boyu dengede kalmaya yardımcı olur diye. Aklıma doğrudan yattığı için bunu uyguluyorum ben de ve işe yaradığını kolayca söyleyebilirim. Hangi element olduğunun bu noktada benim için önemi yok gerçi. Ateş olsa ne olacak sanki..
Hatta istenmeyen kokuları bile emici. Hatta pastırmacı bir abimin dediğine göre tuz yaşlanma karşıtı. Yoksa bu pastırmayı bu tazelikte yiyemezmişsin xdTuz çok güzel negatif emici.
Bence de toprak elementi. Hatta bence toprak elementinin saflaştırılmış ve konsantre olan en "Diamond" hali. Hatta yine bence toprakta bile 4 elemnt aynı anda var. Hava var içinde. Yoksa çömlek olur. İçinde Hayat olmaz. Su da var içinde. Yoksa hayat olur ama devamı gelmez. Hatta Ateş te var. Yoksa keçiyolu ve patekalar da olmazdı. Ama saf kristal tuzun içinde hiçbir element yok. Başlı başına bir toprak elementi elması o.Ben altarda hep tuzu toprak elemeti olarak kullanıyorum
Icımden bir ses diyor ki sen hava grubusunToprağı bu kadar zarif anlatırsanız o toprak olmaz artık hava olur
Ben de ağır öküzüm. Burcum öküz yükselen öküz. Toprak benim elementim.Icımden bir ses diyor ki sen hava grubusun
Benden de saygı. Fakat ben de sizin gibi tuzun hava elementi olduğunu sizden ilk defa okudum. Farklı kitapları okumuşuz.Bencelerinize saygım sonsuz elbetteki
Muğla yöresinde yeni doğan bebeği tuza yatırma geleneği var. Hala yapıyorlar. O bölge Türkmen kökenli Bazen abartıp bebeğin olumune sebep oldukları vakalar bile varmis. Sanırım süre konusunda bilincsizler. Ya da Tüzün miktarıTuz çok güzel negatif emici. Hastayı tuzun üstüne yatırmalı ritüeller var. Bereket rituellerde kullanılıyor. Annemin bana yaptığı ve benim de çocuklarıma yaptığım kulak ağrısı için sıcak tuzu kulağa tutma işlemi var. Hep olumlu sonuç.
Ben altarda hep tuzu toprak elemeti olarak kullanıyorum
Ben de ağır öküzüm. Burcum öküz yükselen öküz. Toprak benim elementim.
Benden de saygı. Fakat ben de sizin gibi tuzun hava elementi olduğunu sizden ilk defa okudum. Farklı kitapları okumuşuz.