Eril/Dişil Dengesi Nasıl Olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cathrine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
En ufak bir şeyde "herşeye cinsiyetçi yaklaşıyorsun" diyen modern düzenin newage fanatikleri, iş spritual enerjilere gelince tamamen cinsiyetçi yaklaşıyorlar. Halbuki Sprit, ruh demektir. ruhun bile cinsiyeti olmaz.

Enerjinin cinsiyeti olmaz.

Evet bir dualitedeyiz. Dualitedeki bir çok zıt kutupluluklan sadece 1 tanesi erillik ve dişilliktir. Gerisi gece ve gündüzdür. O ve 1 dir. Elektron ve protondur. Aktif ve pasiftir.
Tüm zıtlıklar kendine özgüdür. Tüm zıtlıkları ısrarla eril ve dişil olarak etiketlemekte sorun yok. Ama bu son derece cinsiyetçi bir yaklaşım olur. Hiç olmazsa bunu kabul etmeliler. Ekosexueller gibi bir durum bu. Spritusexuelliğe bence çok ta gerek yok.

Sözüm meclisten dışarı bu arada.

Enerjileri cinsiyetleştirmek..

Prototip dediğimiz bir kuram var. Der ki ; bir kavramı, gerçek dünyada temsil edecek örnek vardır. Bu yüzden enerjiyi eril ve dişil olarak bölüyoruz.
Anlamaya çalıştığımız enerjiler bir kadın ve erkeğin çiftleşmesi sonucu açığa çıkan ve adına insan dediğimiz canlı bir oluşum. Yani veri.

Ve hatta 1+1 = 1 denklemi kurarak ilerliyoruz.

Adına anima ve animus bile deseniz sonuç cinsiyetleştirmek ya da ötekileştirmek gibi bir alana kaymayacak.
Kavramın temsil ettiği ; kavramsal kimlikten ziyade o kavramı taşıyan arketipi.

Eril dişil denge sağlandığı zaman 1+1 = 0 denklemini kurabiliriz. Dengeyi konuşamadığımız sürece enerji nötr demek konuyu anlamamıza olanak sağlamayacaktır. Çünkü enerjilerde kendi içinde alt basamaklara inerek gölge ve ışık diye dallanıyor.

@URUMHAMATAHAYİL yaptığınız çalışmalarda, bir erkeğin gölgesinin başka bir erkek kimlik olduğuna ( gölge kimlik ) denk geldiğiniz oldu mu ?

Eril dişil enerji batının ortaya attığı bir yaklaşım.
Ortaya atılan birşey değil çünkü Pek çok dilde nesneler eril ya da dişidir. Insanlik kadim zamanlardan beri bu enerjinin farkında.
Bu dillerde Nesnenin enerjisine göre artikeller sıfatlar değişir. Yani erillik dişilik hayatlarının tam icinde. Bizim dilimiz nötr bizim için çok belirgin cinsiyet ayırımı yok.
Batı bu eril disilden kurtulmaya çalışıyor ingilizce de daha cinsiyet belirlemeyen kelimeler kullanılıyor artık. Ama zaten İngilizce de erillik disillik Fransızca Rusça kadar dil bilgisi kurallarıni değiştirmiyor.

Fili kulağından tuttum fil kulaktır ! fil kuyruktur ! Kuyruk kulaktır ! :D Göz göbektir. Erkek fil dişi fildir xdxdxdx

Ortaya atılan birşey değil çünkü Pek çok dilde nesneler eril ya da dişidir.

burası çok önemli :
bir bitki adı, atıyorum mor lahana ! Ben mor rengi çok severim.
mor lahana herhangi bir dilde dişil bir kelime olsun.
Ama şimdi dişil isim almış olan bu mor lahana ya erkekse ? napcaz ? madem bitkilerin de erkeklik dişilikleri var.. napcaz ?
ayıp değil mi mor lahanaya ? taş firin erkek lahanasına dişil cins ismi takmak ?
mor lahana olsam utanırdım.

@absoluta ya katılıyorum. tablo korkunc : D

Ekosexüeller ağaçları ve toprağı hangi enerji olarak görüyorlar ? eril mi dişil mi sizce ?
Toprağı bence dişil enerji olarak görüyorlar. Toprak ana duydum ama toprak baba hiç duymadım.

Batı bu eril disilden kurtulmaya çalışıyor ingilizce de daha cinsiyet belirlemeyen kelimeler kullanılıyor artık. Ama zaten İngilizce de erillik disillik Fransızca Rusça kadar dil bilgisi kurallarıni değiştirmiyor.
Bence abartiyorlar.
Rusça da 3 cinsiyet var eril , dişil, orta. Tüm nesneler ve canlılar hatta olgular cinsiyetli . Rusların dillerini tamamen değiştirmek gerekir o zaman.

Son düzenleme:
burası çok önemli :
bir bitki adı, atıyorum mor lahana ! Ben mor rengi çok severim.
mor lahana herhangi bir dilde dişil bir kelime olsun.
Ama şimdi dişil isim almış olan bu mor lahana ya erkekse ? napcaz ? madem bitkilerin de erkeklik dişilikleri var.. napcaz ?
ayıp değil mi mor lahanaya ? taş firin erkek lahanasına dişil cins ismi takmak ?
mor lahana olsam utanırdım.

@absoluta ya katılıyorum. tablo korkunc : D
Eril ya da dişil olan lahana. Mor olması konudan bağımsız. Mor kelimesi nötr, eril nesne ile kullanildiginda başka hale dönüşür dişil nesneyle kullanıldığında başka hale. Bir nesnenin eril ya da dişil olması niye korkunç olsun. Bizler de eril ya da disiliz.
@Absoluta Virtute sıradan nesnelerin eril disil olmasına korkunç demiyor. Tanrı ve şeytan kavramlarına yüklenen anlama korkunç diyor

O bu enerji , şu bu enerji diye görüntü kirliliği oluşturmanın dahi adabı olmalı. Şımarıklığa lüzum yok.
Zorlama izah yapan da yok. İsteyen istediği biçimde inanmaya devam edebilir fakat farklılıklar olmak zorunda.

Yayınlanmış makaleleri okursanız karşınıza pek çok bakış açısı çıkabilir.
Önemli olan konuya nereden ve nasıl baktığınızdan çok konuyu ne kadar ciddiye alarak baktığınız.

Bahsettiğiniz şey cinsiyet. cinsiyet rol davranışları. Halk arasındaki eril dişil enerji sorulmadı diye düşündüm mabet de. Yoksa bize ne ki ruj sürmüş, kim tesbih sallamış.

43 yalındayım 5 yaşında manevi eğitim almaya başladım. Eril dişil enerji diye hiç öğrendim seks ile alakalı bir şey ve de rastlamadım.

Seks majisi ya da bazı ekoller de cinsel enerji kullanımı bambaşka bir şey. Eğer birileri eril ve dişil enerjiyi böyle anlatıyor ise baya bir cahil demektir.
cinsel.enerji kullanımı başka birşey, ama bunun nasıl dürtülere soktukları da baska birşey, ve manevi eğitim demişken,.. aynı zaman da bu spiritüalizm de manevi yolda aklı selım olmayan tutumlara yine aklî selim olan ciddi calisanlardan duyduğum bir söz, yani benim icadım değil,.. tepkinize şaşırdım.

Bahsettiğiniz şey cinsiyet. cinsiyet rol davranışları. Halk arasındaki eril dişil enerji sorulmadı diye düşündüm mabet de. Yoksa bize ne ki ruj sürmüş, kim tesbih sallamış.

43 yalındayım 5 yaşında manevi eğitim almaya başladım. Eril dişil enerji diye hiç öğrendim seks ile alakalı bir şey ve de rastlamadım.

Seks majisi ya da bazı ekoller de cinsel enerji kullanımı bambaşka bir şey. Eğer birileri eril ve dişil enerjiyi böyle anlatıyor ise baya bir cahil demektir.
Ayrıca yorumlar,değişim ve dönüşüm, piskolojik yapılara varan zemine girdi, ki gayet normal , örnek olarak verilen ruj hikâyesini cımbızla alır gibi çekmeniz de şaşırtıcı... neyse.

5 yaşlarda eğitime başlamanız cok güzel birsey, 4 yaşlarda sıradışlık başlar , çocuk ifade edemez ama hissiyat ve davranış aile içinde farkedilir. 6, 7 yaşlarda yaşından beklenmeyen sanatsal ifadeler de farkedilir. Ama hala ifade edilemez olsada gelişen hissiyatlarlar hafızasına kazınır ve deneyleriyle, görüleriyle çocuk büyür.

Ailenizin bunu farketmesinden made, sizi manevi eğitime koymasi taktire şayan.

Eril dişil dengesine aslında geçmiş ve gelecek dengesi de denebilir. Sonuçta mekanizma değişmiyor. Akibetin sağdan gelir. Karma soldan. Vesvese soldan, sağduyu sağdan
. Cinsiyetçi yaklaşmaya gerek yok. Hesap gününde bile kitabı sağdan verilenler kurtulacak, soldan verilenler hüsrana uğrayacaklar. Yani soldan verildi mi geçmişe kilitleneceksin. Sağdan verildi mi geleceğe gideceksin. Cehennem geçmiş izdiraplarina geri dönmendir. Tevbe etmedin o yüzden günahının kısır döngüsüne düşüverdin. Ama orda artık hayat yok, yenilik yok. Cennet geleceğe ilerlemeyi başarmandır.

Anne geçmişteki tüm mirasın , baba mirasını gelecekte nasıl kullandığındır.

Eril - dişil dengesi , aslında geçmiş gelecek dengesidir.
Anne sorunu olan geçmişe takılı kalmıştır. Baba sorunu olan gelecek kaygısı taşır.

Dişil enerji herzaman zeminin ve altyapın kabul edilir çünkü. Geçmişten seni takip eden mirasın söz konusudur. Eril enerjinse hayatını inşa etmen için ilerleyişin ve yükselişin kabul edilir, gelecek umudun ve akibet odaklı enerjindir bu.

O yüzden erkekler ekonomiyi uzun vadede yönetmeye çalışırken, ev araba alıp işletme açmaya çalışırken, kadınlar ilk fırsatta ayakkabı ve çanta almak için... Neyse.. Xscsxs cinsiyetçi yaklaşsam neler çıkacak ta işte...

Cinsiyetçi yaklaşmadan da oluyor demek ki . Cinsellik daha çok tat veriyor anlıyorum. cinsel yaklaşınca da oluyor tabi cnm. 😃

Son düzenleme:
cinsel.enerji kullanımı başka birşey, ama bunun nasıl dürtülere soktukları da baska birşey, ve manevi eğitim demişken,.. aynı zaman da bu spiritüalizm de manevi yolda aklı selım olmayan tutumlara yine aklî selim olan ciddi calisanlardan duyduğum bir söz, yani benim icadım değil,.. tepkinize şaşırdım.
Ben tepki vermedim sohbet ediyoruz. Alındı iseniz neden alındığınızı sorgulayın

Geri