Sohbet Muhabbet

" Eğer bağlama yapan insanları anlamıyorum dersen, evren sana anlaman için bir fırsat gönderebilir "

Düşünürken bile acaba der oldum artık. Nereye etki eder, neye sebep olur, ne yöne gider diye...

Bir de yıllarca ne düşündüğümün farkında olmayı bırak ne yaptığımı bilmeden yaşadığımı fark ettikçe kendime şaşırıyorum....

Yaratılmış olan her varlık senin karakterine sahip olamayabilir Elnora, bunu göz ardı etmemek gerek. Güneş biberi acılaştırırken; elmayı tatlılaştırır. Dolayısı ile aynı olayları yaşamalarına rağmen
ne yerinden sağlam bir şekilde kalkan A kişisini yargılamak gerek ne de düşüp yere yapışan B kişisini.
Eğer kişinin karakteristik yapısından bahsediyor olsaydık, haklı olduğunu düşünürdüm. Fakat bahsi geçen ; bireylerin ilişkili oldukları alanda karar mercii olarak yalnızca kendini görmesi ve hali hazırda kendi üzerlerinde kontrol sahibi değilken bir başkasını kontrol etme istemi.

Bu hal, zaman akışında '' karakter kimliği kazanmaya açık gizli narsizm '' sinyali.

Seni öldürmeyen acı bir başkasını öldürebilir. Keza bir başkasını öldürmeyen acının seni öldürebileceği gibi.
Acı tanımı insana göre değişkendir. Açıkçası başkalarının acısıyla ilgilenmiyorum çünkü beni bağlamıyor. Beni bağlayan, acı dedikleri hali nasıl değerlendirdikleri. Ve genelde en kolay yolu seçmeyi yani kendini inkar etmeyi tercih ediyorlar.

Oysa acı dediğimiz ; duyguların, insan üzerindeki tepkisidir. Kendine yatırım yaptığın etki neyse tepkinde o olur. Oluşum yine kendinden kendinedir.

Ankaragücü taraftarıyım ama Fenerbahçe bu yönetim ile hangi teknik direktörü getirirse getirsin hiç bir şey değişmez.

Ali Koç inadı diye bir şey var. En son Game of Thrones dizisinde Cersey karakterinde görmüştük. Kazanıyor izlenimini veren, daha doğrusu dar alanda sermayesinin gücü ile rakiplerini yani daha ehil kişileri eksilte eksilte kazanan ama git gide otoritesini de kaybeden bir inat türü. Ali Koç inadı. 😀

Koç hisselerimi bile değiştirmeyi düşünüyorum. Bu adam başkanlıktan sonra Koç holdin'te noluyor çoktandır bakmadım Bi kahve içmeye gideyim bir iki yönetici ile konuşayım der mer orayı da batırır 👀

Son düzenleme:
" Eğer bağlama yapan insanları anlamıyorum dersen, evren sana anlaman için bir fırsat gönderebilir "
Dikkatin ne yöndeyse, evrenden alacağın o olur.

Hedefin insan olursa, başka bir insanın hedefi haline gelirsin. Dikkatini kendine verirsen, kendinle hemhal olursun.
İlişkiler harici bir amacın yoksa başkasının istekleri doğrultusunda bir hayat yaşaman kaçınılmaz hale gelir.

Amaçsız insan, yapraklarına bit bulaşmış gül gibidir. Ne gonca açar ne de yapraklarını yeşil tutar. Asalaklar ile öz suyunu paylaşmaktan öteye geçemez..

Düşünürken bile acaba der oldum artık. Nereye etki eder, neye sebep olur, ne yöne gider diye...

Bir de yıllarca ne düşündüğümün farkında olmayı bırak ne yaptığımı bilmeden yaşadığımı fark ettikçe kendime şaşırıyorum....
Bırak herşey neye sebeb olursa olsun.
Sadece saf ve bilinçli olmak zorundasin.
Evrenin herşeyi mantıksal süzgeç ile hesaplamaya çalisirsan kafayı yersin.
Bunu bende yapıyorum çoğu zaman ve gerçekten kötü bir paradoks.
Akışa bırakmak teslimiyet Halinde saf ve bilinçli olmak lazım.
Zaman ve kadersel plan değişimler ve mucizelerle dolu.
Basimiza gelen bir çok şey düşüncelerimizden ve içimizden geçirdiğimiz niyetlerimizden geliyor ama.Saf bilinçli olursak bunları kontrol edebileceğimize inanıyorum.Zaman süzgecinde kadersel planın bizi destekleyeceğini inanıyorum.

Tekrar tartışma ortamı oluşmaz umarım, Urum yine kapatmak zorunda kalır burayı da...

Geri