vivalavida
Kayıtlı Üye
Çükü kesilen çocuk bile bu kadar tantanayı istemiyordur. Nefret ediyorum şu davul zurna sesinden.
Şimdi şu şekilde ben marka ismimi yüce, yükselen, büyüyen, hızlı gibi anlamlara gelen bir kelime olarak seçtim fakat logonun içerisine bu kelimeyi yerleştirmedim. Yani bu kelime sadece benim zihnimde vardı. Logoyu oluşturdum tabii ki tam olarak bitmiş değildi fakat logo içerisine yerleştirdiğim nesnelerin ebatlarından, kullandığım sembollerden yola çıkarak yapay zeka bana " şu hızı temsil ediyor, bu büyümeyi temsil ediyor gibi bir takım sonuçlar çıkardı. Baktığımda gerçekten söyledikleri mantıklıydı. Ben bana hoş gelen şekilde tasarlamıştım fakat bilinçaltımda marka isminin anlamıyla doğrusal olarak bir plan oluşturmuşum. Yapay zeka bunu yakaladı. Hatta farkında olmadan renkleri bile bu doğrultuda seçmişim ama tekrar ediyorum ben tamamen bana hoş gelecek şekilde yaptığımı düşünüyordum.Hocam o yapay zekanın pragmatiğine göre değişiyor diye biliyorum.Yönlendiriciği var mı sizce?
Sistemin yaradılış amacı bilmediğimiz için böyle düşünürüz. Bence..Kusursuz sistem yoktır, çünkü evren kusurlar üzerine kuruludur.
Sistem var olmak için var. Makro sistemi anlamak için mikro sisteme bakarız.Sistemin yaradılış amacı bilmediğimiz için böyle düşünürüz. Bence..
Her var oluşu bir işe yarar sistemde. Ve sistemlerin her biri, bir veya daha fazla işe yarar. Mikro bakalım. Sırf var olmak için var olan bir sistem örneği verebilir misiniz?Sistem var olmak için var.
Geri döndük. Ben kusur olarak gördüğünüz şeyleri, Yaratıcıya göre kusur olmayabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Tanrının amacını bilemeyiz çünkü.İşe yaramaz demedim, kusurlu dedim.
Gezegenler, ışık, ses, kuantum alan, mikrop, su…… herşey var olamak için varlar ve var olmaya devam etmeye çalışıyorlar lakin hepsinde bir kusur vardır. O yüzden evren de mükemmel olan hiç bir şey yoktur.
Kaliteli yazılar, kaliteli okuyucuları çeker. Son zamanlar mabette pek sohpet etmediğiniz için böyle olabilir mı?Eskiden mabete sohbet etmeyi çok severdim. Şimdi her konu çocuk muhabbeti gibi. Aşırı sokak ağzı.
Yaratıcı inancı bir inançtır. Ya yaratıcı evrenin kendisi ise, ya yaratıcı kusurlu ise, ya yaratıcı yoksa. İnanç sistemleri üzerine konulmuyorum. Nihayetinde inanç dogmatiktir.Geri döndük. Ben kusur olarak gördüğünüz şeyleri, Yaratıcıya göre kusur olmayabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Tanrının amacını bilemeyiz çünkü.
Ben Yaratıcının bu evreni sırf var olsun diye yarattığını, düşünmüyorum.
Tek kişi ile olacak ise monolog yaparım
Kaliteli yazılar, kaliteli okuyucuları çeker. Son zamanlar mabette pek sohpet etmediğiniz için böyle olabilir mı?