Sohbet Muhabbet

Hocam o yapay zekanın pragmatiğine göre değişiyor diye biliyorum.Yönlendiriciği var mı sizce?
Şimdi şu şekilde ben marka ismimi yüce, yükselen, büyüyen, hızlı gibi anlamlara gelen bir kelime olarak seçtim fakat logonun içerisine bu kelimeyi yerleştirmedim. Yani bu kelime sadece benim zihnimde vardı. Logoyu oluşturdum tabii ki tam olarak bitmiş değildi fakat logo içerisine yerleştirdiğim nesnelerin ebatlarından, kullandığım sembollerden yola çıkarak yapay zeka bana " şu hızı temsil ediyor, bu büyümeyi temsil ediyor gibi bir takım sonuçlar çıkardı. Baktığımda gerçekten söyledikleri mantıklıydı. Ben bana hoş gelen şekilde tasarlamıştım fakat bilinçaltımda marka isminin anlamıyla doğrusal olarak bir plan oluşturmuşum. Yapay zeka bunu yakaladı. Hatta farkında olmadan renkleri bile bu doğrultuda seçmişim ama tekrar ediyorum ben tamamen bana hoş gelecek şekilde yaptığımı düşünüyordum.

Yapay zeka tabii ki bizim beslememiz ile gelişiyor. Ben dünkü çalışma için ona onay verdiğimde başkası buna benzer bir şeyler sorduğunda o onay ile çalışacak.

Yüzde yüz bilinçaltını ortaya serer demiyorum ama yakalayabilir denemekte fayda var diyorum ki zaten doğru komutlar verildiğinde bizim kaçırdığımız bir çok detayı yakalıyor.

İnsanlarla uğraşan kişilikler çoğunlukla tembel kişiliklerdir. Karakterleri zayıftır. Kendine katmak yerine insanlardan almak isterler. Sadece bu yüzden tembelliği bir kenara koyup çalışabilirler. Yoksunlardır ve sadece çıkar amaçlı sevilirler. Acıdığım ve hor gördüğüm insan modelleridir. Cevap bile vermem.

Büyü nedir bilmezdim, şimdi bir rukyekolik oldum
Bağlamayla cinlerle ben, arkadaş oldum
Bağlamayla cinlerle ben, arkadaş oldum

Yapay zeka en sonunda kendi kendini imha etmesi gerektiğini de öğrenebilecek kadar ileri bir zekaya ulaşır umarım.

Neye nasıl karar verecek bilmiyoruz ama alacağı tüm hayırlı kararlara güveniyoruz.

Sonuçta şeriat ta kusursuz bir sistem. İnsanları sıfır hata ile yaşatmak ne kadar kökten bir çözüm ise, yapay zekaya teslim edilmiş bir insanlık ta aynı durumdur.

İnsan ; mükemmeliyetçilik algısı yüzünden, kendini yakın gördüğü sistemi dahi kusursuzluk ile tabir eder.

İnanç fanatizmi dediğimiz, Sami dinlere bağlı topluluklarda sıkça görülen '' kesinlik '' algısı yüzünden '' koşulsuz doğru '' yalnızca onun inancında doğru diye tabir edilendir ve sorgulanamaz. Hatta o doğru evrensel gerçektir ve herkesin kabul etmesi gerekir.

İnancın temelini sorgulamak inançsızlıktır.

'' Fakat ne maksatla uzanıyor önceye ve sonraya ? '' sorusuyla çıktığım yolda hala cevap bulamıyorken, fanatizm içerikli duruşlara sahip olan bireylerin beni de aydınlatmasını rica ederdim.. tabi verecekleri cevabı bilmiyor olsaydım..

Şu faizler umarım yakın zamanda düşer, bir çok şeyde durgunluk var insanlar bir şey alıp satamıyorlar parası olan faize yatırıyor...

İşe yaramaz demedim, kusurlu dedim.

Gezegenler, ışık, ses, kuantum alan, mikrop, su…… herşey var olamak için varlar ve var olmaya devam etmeye çalışıyorlar lakin hepsinde bir kusur vardır. O yüzden evren de mükemmel olan hiç bir şey yoktur.

İşe yaramaz demedim, kusurlu dedim.

Gezegenler, ışık, ses, kuantum alan, mikrop, su…… herşey var olamak için varlar ve var olmaya devam etmeye çalışıyorlar lakin hepsinde bir kusur vardır. O yüzden evren de mükemmel olan hiç bir şey yoktur.
Geri döndük. Ben kusur olarak gördüğünüz şeyleri, Yaratıcıya göre kusur olmayabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Tanrının amacını bilemeyiz çünkü.
Ben Yaratıcının bu evreni sırf var olsun diye yarattığını, düşünmüyorum.

Geri döndük. Ben kusur olarak gördüğünüz şeyleri, Yaratıcıya göre kusur olmayabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Tanrının amacını bilemeyiz çünkü.
Ben Yaratıcının bu evreni sırf var olsun diye yarattığını, düşünmüyorum.
Yaratıcı inancı bir inançtır. Ya yaratıcı evrenin kendisi ise, ya yaratıcı kusurlu ise, ya yaratıcı yoksa. İnanç sistemleri üzerine konulmuyorum. Nihayetinde inanç dogmatiktir.

Geri