Merlin639
Kayıtlı Üye
Ama ben İstanbulun enerjisini seviyorum.Şuan şehir dışındayim mesela.Hissiyati çok farklı İstanbulun.Istanbul'da nüfus sorunu taaa Osmanlılara dayanıyor. Adamlar yasak getirmişler İstanbul'a göç olmasın diye.
Sonra ne olduysa "İstanbul'un taşı toprağı altın" olayına döndü iş.
Oyuncu, popcu, plakçı, arabeskçi olmak mı istiyorsun? Haydi İstanbula.
Kabadayı olmak, ağırlığını koymak, kendi mıntıkandan sömürmek mi istiyorsun? Haydi İstanbulu yenmeye.
Sevdiğin kızı vermiyorlar mı? Haydi İstanbula başlık parası toplamaya. İnşaat zaten o hep bol. Amele her daim lazım.
Kan davalıların peşinde mi? Haydi İstanbula. Arada kaynamaya.
Kan davalın İstanbula mı kaçtı? Haydi sen de peşinden İstanbula.
İşin aslı İstanbul'a girmek o kadar kolay olmamalı. Belli bir gelir, eğitim ve sosyal statun olmadan istanbula alınmamalısın. Eskiden ha dedin mi İstanbula tasinamiyordun bile.
Ama borsa ne zaman düşse, enflasyon ne zaman insanları tüketmeye başlasa, İstanbul'un taşı toprağı altın oldu ve insan kaynağı çeke çeke bu günkü çöplük haline geldi.
Benim de kiracılarım var Istanbul'da ve her zam döneminde artık ıstanbul'da yatırımım var diye artık sıkılmaya bile başladım.
Taşı toprağı altın değil artık. Dönen para sayıca fazla belki ama bereket olarak çok düşük. Haram enerjiler dönüyor.
Sanırım Bizans ve Osmanlı dan sonra farklı enerjiler oluşmuş İstanbul da.
İstanbul dan çıkınca bir farklı hissediyorum.İstanbul Hristiyan varlıklarda var.Yahudide var.Muslumanda var.Varlikli bir yapisi var yani.