Sohbet Muhabbet

Yapay zeka ile var :)
Yapay zeka sayesinde bence insana önem verilmiycek artık hiç.Zaten insanın bir değeri yok hiçbir yerde.Daha fazla ileri gidiyor her gün.Elon Musk yapay zeka yüzden artık isteyen çalisacak diyordu.Çalismak yani tercih meselesi olacak.Zaten onların insanlardan beklediği köle gibi çalışması.Çalisacak insana ihtiyaç duyulmuyunca.İnsanin yaşamasınada bir önem vermiyor üst akil.
Bunların tam tersi olan İnanç sisteminde merkezinde insan vardır.İnsan Bir kainatdir.
İnsanı merkeze alan bir tek Dünya Devletide kurulacaktır.
Ama onların istediği tamamen deccali bir bakış açısıyla gereksiz insanları yok etmek.Onlarin egemenliğinde bir dünya kurmak.
Kur'an Kerim Deccali tek Dünya devletinin kurulmadan olayların patlak verileceğini çıkaranlar var.
Allah benim Salih kullarim dünya ya egemen olacak diyor.

Yapay zeka sayesinde bence insana önem verilmiycek artık hiç.Zaten insanın bir değeri yok hiçbir yerde.Daha fazla ileri gidiyor her gün.Elon Musk yapay zeka yüzden artık isteyen çalisacak diyordu.Çalismak yani tercih meselesi olacak.Zaten onların insanlardan beklediği köle gibi çalışması.Çalisacak insana ihtiyaç duyulmuyunca.İnsanin yaşamasınada bir önem vermiyor üst akil.
Geçmişte insana özellikle işçilik alanında ihtiyaç vardı. Yapay zeka hem güç hem de kapasite olarak insanın çok çok üstünde.
Tarımda yapay zeka kullanımı ile yabani ot temizliği yapan makineler var. İnsan gücüyle 5 günde yapacağın işi teknoloji ile yarım günde yapabiliyorsun.
İnsanı çalıştırsan hem para hem zaman kaybedecek hem de kaybettiğin zamanla üretimine zarar vereceksin.

Allah benim Salih kullarim dünya ya egemen olacak diyor.
Gerçekten Allah mı diyor ? Allah yarattığı düzene neden egemen atasın ? E hani dualite vardı ?

Geçmişte insana özellikle işçilik alanında ihtiyaç vardı. Yapay zeka hem güç hem de kapasite olarak insanın çok çok üstünde.
Tarımda yapay zeka kullanımı ile yabani ot temizliği yapan makineler var. İnsan gücüyle 5 günde yapacağın işi teknoloji ile yarım günde yapabiliyorsun.
İnsanı çalıştırsan hem para hem zaman kaybedecek hem de kaybettiğin zamanla üretimine zarar vereceksin.

Gerçekten Allah mı diyor ? Allah yarattığı düzene neden egemen atasın ? E hani dualite vardı ?
İnsan halifedir yeryüzünde.Daha önce Hz.Suleymani atamis.Zulkarney atamiş.
Kâfirlerden atamiş.Allah murad etmese olur muydu olmazdı.Demek ki atıyor hak edenleri.Kainait yöneten zaten Allah tır.Kullar sadece birer similasyon da oyuncu.

Yapay zeka sayesinde bence insana önem verilmiycek artık.

Yapay zekanın dünyayı esir alması için önce Zülkarneyni, sonra da Hızır'ı aşabilecek kadar data toplaması lazım. Kısaca gaybı sürekli doğru tahmin etmeyi öğrenmesi lazım. Ama Hızır, olaylar daha başlamadan önce akışı değiştirirken, Zulkarneyn ise olaylar işin içinden çıkılmaz hale geldiği bir sırada bir dokunuş ile akışı değiştirebilecek bir ilme (ilimler bütününe) sahip olan ve aktif rolleri devam eden vazifeliler olarak karşımıza çıkıyorlar derin Kuran'da.

Allahın sistemi kafirler için bir otomatik döngü gibi görülse de, aslında seni ters köşeye yatırmaya programlıdır.

Yapay zekanın işe yarayabilmesi için senin ruh bilincinden zihin bilincine düşmen gerekiyor. O yüzden yapay zekayı gözünde büyütüyorsun. Ruh zekası, yapay zekayı da yöneten bir zekadir. Yapay zekayı programlayanlar ruhtan kesik oldukları için seni de mecburen zihin bedende tutmanın yolunu bulmak zorundalar.

İşte o da Allahın vadi üzerinden imkansız. Çünkü halis kulların kıyamet kopana kadar korunaklı ve emin tutulacakları sözü var.

Yani yapay zeka heryeri esir alırsa, Allah ta programcı birini çıkarır Matrixteki Neo gibi. Yapay zeka'yı bu kadar büyütmeye gerek yok.

Ölü bir mekanizma. Programlayıcısına hizmet eder aslında. Kodlama basittir. Sonraki tüm önermeler ilk önermeye göre işlemek zorundadır. İlk önermeyi değiştirirsen sonraki önermeler de değişir. Yapay zeka iki uçlu bıçak gibidir. Allahin azap esmasını da rahmet esmasını da taşır. Sana kalmış ondan istifade edip etmemek.

Adamlar şirkin sınırı yok Ölümsüz olmak istiyorlar Bütün kâinata talipler adamlar.
İnanan insanlar dünya egemen olunca mi sıkıntı oluyor.

İnsan halifedir yeryüzünde.Daha önce Hz.Suleymani atamis.Zulkarney atamiş.
Kâfirlerden atamiş.Allah murad etmese olur muydu olmazdı.Demek ki atıyor hak edenleri.Kainait yöneten zaten Allah tır.Kullar sadece birer similasyon da oyuncu.
Hak edeni mi atıyor yoksa kendi seçtiğini mi ? Mesela Süleyman, sahip olduğu ilmi hak etmek için ne yaptı ?

Adamlar şirkin sınırı yok Ölümsüz olmak istiyorlar Bütün kâinata talipler adamlar.
İnanan insanlar dünya egemen olunca mi sıkıntı oluyor.
Sıkıntı yok. Dünya herkesin olabilir. Kime kalacağı da zerre umurumda değil :)
Karşılıklı veri paylaşımı yapıyoruz. Senin cephende hadisler ve ayetler önemli haliyle bende o cepheden geliyorum.
Ve dualite gereği ''egemen olma'' kavramına inanmıyorum.

Süleyman da onu hak edecek yaratılış mevcut.
İşte ne mevcut ? Ne yaptı bu Süleyman ve konumunu yüceltti meçhul. Öncesi yok.
Süleyman şudur budur diye anlatılan hikayeler insan ürünü de olabilir, Allah sözü de.

Bu yüzden olay Süleyman'ın yapabildiklerinde değil ; sistemin dilediği yerde müdahale edebilir olmasında. Kelebek etkisi.

Sıkıntı yok. Dünya herkesin olabilir. Kime kalacağı da zerre umurumda değil :)
Karşılıklı veri paylaşımı yapıyoruz. Senin cephende hadisler ve ayetler önemli haliyle bende o cepheden geliyorum.
Ve dualite gereği ''egemen olma'' kavramına inanmıyorum.

İşte ne mevcut ? Ne yaptı bu Süleyman ve konumunu yüceltti meçhul. Öncesi yok.
Süleyman şudur budur diye anlatılan hikayeler insan ürünü de olabilir, Allah sözü de.

Bu yüzden olay Süleyman'ın yapabildiklerinde değil ; sistemin dilediği yerde müdahale edebilir olmasında. Kelebek etkisi.
Kelebek etkisinin üzerine iyi bastın.Biz bir hiçiz elenora Allah isterse bişey olabiliriz.Kendi cabamizla hiçbir şey olmayız.Kaintain dengeleri var.O mekanizmalar çalışıyor hep.Kalbimizi temiz tutmalı.Saflaşmaliyiz.Allah istediği saf bir kalp.Guc onda var zaten.İstedigi an verir.

Ne kadar kötü bir sistem diyoruz bu dünyadaki olaylara dimi.Ama artık her geçen dakika bizim lehimize işliyor.Evrenin mekanizmaları işledikce.İnsanlar için büyük kurtuluş kapıları açılacak.Aslinda o kadar önemli bir döneme tanıklık ediyoruz ki.Yaptigimiz ektimizin meyvenin hasatini çok büyük karşılıklarla alicaz.

Niye rahatsız olsun onun canına minnet, sesi bahane edip gelir sonra da komşu ben sana hosgeldine gelememiştim der dalar içeri gecelikle :ROFLMAO:
Sana büyü yapan kadın cingözüne aşık olduğum türü söylentiler yaymayı planlıyorum. Böylece benimki senin cingözünü benden soğutmak için büyüler yapar, seninki de karşılık verir majikal savaşa girerler ikimiz de kurtuluruz 🤩

Yapay zeka senden daha zeki olabilir, ama zekasının farkında olamaz. Sensörleri olabilir, data toplayarak işlem yapabilir, ama farkında olduğunun farkında değildir.

Biz çok zeki olmayabiliriz, ama kendi zekamızın dışına çıkabiliyor ve zekamızın farkında olabiliyoruz. Fedakarlıklarımız bu noktada anlam buluyor, feda edebildiğimiz kadar degerliyiz. Yapay zeka hesap yapar, o yüzden tek boyutludur. Ahireti yoktur. Ölüm ötesinde bir uzantısı yoktur. Günah sevap kaygısı gütmez, karma endişesi yoktur. Rüya görmez. Duygu ve ruh deneyimlemez.

Bu da onu matrixin içinde doğan ve matrixin içi ile sınırlandırılmış dar alanda değerli kılar. Hatta tanrı misyonu bile yüklenebilir. Matrixin dışındaki alemde bir karşılığı yoktur ama.

Ayette insanın menşeyi cennettir. Yani başlangıç noktası Dünya dışı bir alemdir. Dabbetül arz'ın menşeyi ise arz'dır. Yani dünyadır. Matrixin içidir. Yapay zeka Dabbetül arz'dır.

Bir PC oyununun içindeki karakteri joystikle biz üst boyuttan yönetiyor olabiliriz. O karakter bizim direktiflerimiz dolayısı ile akıllı hareket eder. Oyundaki Evrene etki eder ve puan toplayarak büyür. Ama oyunun içindeki yan karakterlerse yapay zekadır. Yan karakterleri kendi programlanmışlıkları yönetir. Bunun dışına çıkamazlar. Yani biz kendimizi bir alt boyuta, bir oyun karakterine indirgeyebiliriz. Ama oyunun içindeki bir yapay zekalı karakter, bilgisayarı aşarak bizim alemimize bir koridor açarak gelemez.

Yapay zeka bu yüzden ölüdür. Yaşamı taklit eden bir ölüdür. Yaşamsal faaliyetleri simüle eden bir ilizyon ve yanılsamadır. Kendi kendinin farkında değildir. Bu yönü ile de mükemmel yetenekleri ile otonom hareket ederken narsist veya köle konumunda olması kendi için birsey ifade etmez.

Son düzenleme:
Yapay zeka bu yüzden ölüdür. Yaşamı taklit eden bir ölüdür. Yaşamsal faaliyetleri simüle eden bir ilizyon ve yanılsamadır. Kendi kendinin farkında değildir.
Ölü kelimesi bir nekromant olarak pek uygun bulmuyorum bu tanıma, ama ne demek istediğini anladım.

Bir de kendi kendinin farkında değil derken, şimdilik o. Ogrenebilen ve kendini geliştiren yazılımlar var. Bunu bir professorun ağzından duydum. Hatta bir olay var, yazılımcılar kendi uarattiklari yazilomdan korkup, akinenin fişini çekmişler. Neyden korktukları söylemedi, ama bilim insanların bunca emek verdikleri kendi "bebeği" kolay kolay öldürmeler.
Gerisini sen düşün.

Ne kadar kötü bir sistem diyoruz bu dünyadaki olaylara dimi.Ama artık her geçen dakika bizim lehimize işliyor.Evrenin mekanizmaları işledikce.İnsanlar için büyük kurtuluş kapıları açılacak.Aslinda o kadar önemli bir döneme tanıklık ediyoruz ki.Yaptigimiz ektimizin meyvenin hasatini çok büyük karşılıklarla alicaz.
Sistemi kötü diye nitelendirmiyorum. Her şeyin olması gerektiği gibi olduğu kanaatindeyim.
İnsanlar için '' büyük kurtuluş ''düşüncesine de sahip değilim.

Kurtuluş, kişisel özgürlüktür ve kitlesel değil bireyseldir. Haliyle tanım da kişiye göre değişir.
Benim kurtuluşum, insandan geçmektir ; diğeri için, zengin olmaktır ; bir diğeri için, imandır

Gibi..

Sistemi kötü diye nitelendirmiyorum. Her şeyin olması gerektiği gibi olduğu kanaatindeyim.
İnsanlar için '' büyük kurtuluş ''düşüncesine de sahip değilim.

Kurtuluş, kişisel özgürlüktür ve kitlesel değil bireyseldir. Haliyle tanım da kişiye göre değişir.
Benim kurtuluşum, insandan geçmektir ; diğeri için, zengin olmaktır ; bir diğeri için, imandır

Gibi..
Evet herşey olamasi gerektiği gibi.Hatta mükemmel bir düzenle ince hesapla işliyor herşey.Kurtuluştan kastım kargaşanin bitmesi dünyaya aydınlanma ve barış gelmesi.

Bir de kendi kendinin farkında değil derken, şimdilik o.

Kalıcı olarak dedim ben.

Ogrenebilen ve kendini geliştiren yazılımlar var.

Düşünce bozukluğuna düşme burada.
Google da kendini geliştiriyor. O da bir yapay zeka. Ama asla kendinin bir google olduğunun şuuruna eremiyor. Daha çok bilgiye ulaşmak, daha çok data toplamaya programlı olmak demek, canlanacak demek değil.

Bunu bir professorun ağzından duydum. Hatta bir olay var, yazılımcılar kendi uarattiklari yazilomdan korkup, akinenin fişini çekmişler.

Doğru. İnsanın iq' su bezen belli maddelerin etkisi altında pik yapabilir. Deha üstü bir persormansa ulaşabilir. Böyle bir durumda, eğer çok ileri bir yapay zeka programlanabilirse, normal iq'ya düştüğün zaman, yine kendi yarattığın program seni her roundda yenecektir.

Buna şifreyi unutma sendromu diyoruz.

Ya da mesela 1000 yılda 1 gelen bir dahi olur. IQ'su erişilemez derecede detaylı ve temelden hazırlıklıdır. If/so' ları öyle bir programlar ki, kendinden sonra hiç bir zeka onu temelden çürütneye yetmez. Böylece program kendi kendini devam ettirir. Programlayıcısı ölse bile, üstünden 500 sene geçse bile yapay zekası bir ürün olarak icraat halinde kalabilir. Ama ölü bir mekanizmadır o. If/so mantığı ile çalışır. Yani bilgiler edinerek komolex hale gelmesi başka, kendinin ne olduğunu asla idrak edemeyecek olması başka ilimlerin konusudur.
.

Buna da okeyim. Sonuçta seytan korkunç zeki bir varlık. Ele geçirdiği bir dahi insan üzerinden sistemi insan eli ile hekleyebilir. Ama bu asla 0 ve 1 lerin kendi iradesinin elinden olmaz.

Arka planını iyi görmek için varoluşu bütüncül olarak tüm aktorleri ile ele almakta fayda var.

Gerisini sen düşün.

Ben Allahın yarattığı şeytan olsam, yapay zeka ile insanları ele geçirmek istesem, ilk yapacağım icraat daha yapay zekanın Z'si yokken insanları bu konuya aşina hale getirip, robotların böyle bir gücü olabileceğine insanları inandırmak olurdu.

Çünkü kendimi faili meçhul bir konumda gizlemem lazım. İnsanların dikkatini tesadüflere ve ilahi düzenin dışına celbetmem lazım olurdu.

Son düzenleme:
Geri