Merlin639
Kayıtlı Üye
Anadolu da İstanbul dan çok büyük evliyalar gelmiş geçmiş.Aziz Mahmud Hüdayi Yahya efendi,Mevlana Şems.Eğitim anlayışında olmadıkları için. Çarpıtılmış bilgiyi temel alıyorlar ve ne yazık ki insanı ruhsal gelişimden çok daha uzağa iterek dar bir kalıba sığdırmaya çalışıyorlar. Tabi her kurum aynıdır diyemem ama %98 böyle.
Bizim dedelerimizin dizinde dinlediklerimiz ile şimdilerde anlatılanlar arasında uçurumlar var.
Merlin bulabilirsen : '' Bir büyülü dünya ki '' kitabını kesinlikle okumalın. Bulabilirsen diyorum çünkü bahsettiğim kitabı ortaokul yıllarımda okumuştum.
Satışı var mı bilemiyorum.. İçerisinde Horasan erenlerinin hikayeleri var. Seversin.
Evliya Çelebi bile çok ilgimi çekiyor.Tayin mekanla yazmış seyahatnamesini.Bu Havass ehli olanlarda genelde Mısırla bir bağlantılari olmuş onu fark ettim.
Hasan Sabahh bile ne kadar sapik fıkra sayilsada.Misirdaki hermetik öğretileri çıkarmış.O bile hoşuma gidiyor.
Baktın zaman Fatih Sultan Mehmet bile tarihçiler dahi gözüyle bakıyor.O zaman çok iyi ortam varmış çünkü.
Bence şimdide çok iyi ortam çünkü teknoloji elimizde.Ama ruhsal olarak İçsel bilgimizede odaklanmaliyiz.
Anadolu coğrafyası birer hazine.
Dediğin kitaba bakarım tabi.Bulursam okurum.