Kitap Alıntıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
''Ben de gerçekten yaşasam,gerçekten bir şeyler yapsam,gerçekten yaşayıp hayattan keyif alsam,,böyle bir seyirci gibi hayatın yanıbaşında durup dikilmesem,diye geçirdi içinden.'

Siddhartha/Hermann Hesse

''Anlamını çıkarmak istediği bir yazıyı okuyan biri, işaretleri ve harfleri küçümsemez;yanılsama ,rastlantı ve değersiz bir kabuk diye bakmayıp okur,inceler ve sever onları,her harf karşısında böyle davranır.Oysa dünya kitabını ve kendi kitabımın varlığını okumak isteyen ben ne yaptım,önceden varsaydığım bir anlam uğruna işaretleri ve harfleri hor gördüm,görüngüler dünyasına yanılsama dedim;kendi gözümü ve kendi dilimi nasılsa var olmuş,değersiz nesneler saydım.Olamaz böyle şey,geride kaldı bu artık,uyandım,gerçekten uyandım ve ancak bugün açtım dünyaya gözlerimi.''

Siddhartha/Herman Hesse

“Savaş sanatında stratejinin anlaşılmazlığı en önemli unsurdur.Yalnızca durumu bilinmeyene etki edilemez. Bilgeler öngörülmezlik pelerinine saklanır, böylece duyguları algılanamaz: belirsizlik içinde hareket ederler, o zaman yolları kesilemez.”
-Savaş Sanatı, Sun Tzu

Sevgili Uzun Bacaklı Dede,

................

Önümüzde çözülmeyi bekleyen iki problem daha var.

Birincisi: Sekizgen bir evin odaları hangi şekilde olur? Bazı kızlar odaların kare olacaklarında ısrar ediyorlar, fakat bence odalar pasta dilimi şeklinde olurdu, haksız mıyım?

İkincisi: Diyelim ki aynadan yapılmış büyük bir kürenin içinde oturuyorsunuz. Bu küre hangi noktada yüzünüzü yansıtmayı bırakıp sırtınızı yatsitmaya başlardı? Bu problemi ne kadar düşünürseniz o kadar kafanız karışıyor. Gördüğünüz gibi boş zamanlarımızda kendimizi bu tür derin felsefi düşüncelere kaptırıyoruz!

Bir Gençlik Masalı/ Jean Webster

Sayfa 66

Bilinçaltının farkında olmayan kişi, başına her gelen şeyi kader zanneder. (Carl Gustav Jung)

''Okumaktan başka yapacak işim, gidecek tek yerim yoktu, çünkü çevremde saygıya layık, beni kendine çekebilecek bir meşguliyet bulamıyordum.''
Yeraltından Notlar, Fyodor Dostoyevski

Satranç hayat gibidir David demişti babası.Her parçanın kendi işlevi vardır.Bazıları zayıftır, bazıları güçlü.Bazıları oyunun başında işe yarar,bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirebilmek..(olasılıksız-Adam Fawler)

''İnsanlar hakkında ne söyleyebilirim?İnsanlar beni iyilikleri ve kötülükleri ile şaşırtıyorlar.Hepsi aynı yazgıyı yaşadıkları halde birbirlerinden son derece farklılar.Ama düşünsene ,bir fırtına çıktığında çoğu insan yağmurdan kaçıp saklanmaya çalışır.Bütün insanların aynı oldukları anlamına gelmez bu.Her insan yağmurdan kendine göre saklanır.''

Yaşam ve Yazgı/Vasili Grossman

''Bir insanın yaşamı ,bir başkasının yaşamıyla dostça yakınlaştığı zaman,bu iki insanın darıldıkları ve tartışmada haksız oldukları durumlar olur ve yine de karşılıklı dargınlıklar iz bırakmadan geçip gider.Ama eğer insanlar arasında bir iç ayrılma ortaya çıkmaya başlıyorsa ve bu insanlar henüz bu iç ayrılmayı anlamıyorlarsa rastgele bir sözcük,ilişkilerdeki küçük bir dikkatsizlik dostluk açısından öldürücü bir bıçak ucuna dönüşür.''

Yaşam ve Yazgı/Vasili Grossman

"Bir maymunu, ölümden sonra gideceği maymun cennetindeki sınırsız muzla kandırarak elindeki muzu vermeye asla ikna edemezsiniz."

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi

Geri