Kitap Alıntıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
''Beni ya şımartın ya da kapı dışarı edin!''diye bağırırdı.''Yarı içtenliğe dayanmam zor benim.''

Tutunamayanlar/Oğuz Atay

''Anlatamadın;belki o insanın yüzüne bakar bakmaz anlatmanın yararsızlığını gördün.''

Tutunamayanlar/Oğuz Atay

''Onları öfkeme layık bulmuyorum. Öfkem bana ait bir şey. Yakın hissetmediğim birine nasıl gösteririm onu?''
Tutunamayanlar, Oğuz Atay

''Her gün yeni baştan yaşamak mümkün olacak mı dersin? Bir gün öncesine korkak bir bezirgânlıkla sarılmadan yaşayabilecek miyiz? Yoksa, yarından korktuğumuz için, düne köle gibi bağlanacak mıyız? Yaşarsak göreceğiz Olric. Yaşamaktan korkmazsak göreceğiz. Ve bu dünyaya göstereceğiz. Onlar görmese de göstereceğiz. Gösterdiğimizi bileceğiz.''
Tutunamayanlar, Oğuz Atay

Çiftlikle ilgili başka haber yok. Hayvanların hepsinin sağlığı yerinde. Domuzlar hiç olmadıkları kadar besili, inekler hallerinden memnun gözüküyor, tavuklarda da sorun yok. Kümes hayvanları ilginizi çeker mi? Eğer bu konuda uzmanlaşmak isterseniz, size Bir Tavuktan Bir Yılda 200 Yumurta adlı kitabı öneririm.

Bir Gençlik Masalı / Jean Webster

Özgür iradeye inanıyor musunuz? Ben kesinlikle inanıyorum. Olan her şeyin kaçınılmaz ve uzaktaki bir gücün öngörülemez ve engellenemez sonuçları olduğunu düşünen filozoflara katılmıyorum. Bu, bu güne dek duyduğum en aptalca doktrin. İnsan eğer talihe inanıyorsa, doğal olarak yalnızca yere oturur ve şöyle der: "Tanrı ne isterse o olur." Ve ölene dek öyle oturmaya devam eder. Ben kendi serbest irademe kesinlikle inanıyorum ve başarma gücüme inanıyorum. Ve bu, dağları yerinden oynatabilecek bir irade!

Bir Gençlik Masalı / Jean Webster

''Bazen çok güzel bir oyunun sonunda çok acı bir gerçekle karşılaşabilir insan ama oyunun çocukça güzelliğini değiştirebilir mi bu?''

Gülünün Solduğu Akşam/Erdal Öz

''Beynini hangi bilgi ve fikirlerle beslediğin ya da kimlerle sık görüştüğün aslında hayati derecede önemlidir çünkü beynin yavaş yavaş o fikirlere senkronize olur.''

Dünyanın En Yalnız Beyni/Serkan Karaismailoğlu

(Not:Arkadaşlar işte bu ayna nöronların etkisinden dolayı bazen başarılı insanların biyografilerini okumak ya da çalışkan ve başarılı insanların konu edildiiği filmleri izlemek bizi motive eder...Her zaman demiyorum,çünkü başka konuları da okumayı ve izlemeyi seviyoruz ama bazı zamanlarda tercihinizi bu konulara yönlendirirsek düşünce gücümüzü doğru yerlere akıtmış oluyoruz...Ayrıca çok arkadaşınız varsa ne mutlu ,onların içinden de zamanınızı kimlerle daha çok geçireceğinizi seçebilirsiniz...Demek ki daha şanslı ve mutlu insanlarla da bağlantıya geçmek bu yüzden önemliymiş...(Biliyorsunuzdur ama naçizane spritüel bir hatırlatma olsun:love:)

Evet, gök başlatır davranışlarınızı, ama her davranışı değil, öyle bile olsa, iyi ile kötüyü ayırt edin diye ışıkla istenç verildi size, gökle ilk çatışması zor gelse de istence, sonunda hep üstün gelir, eğer iyi beslenirse*. (İyiden yana tavır alırsa)

Özgürsünüz, daha yüce, daha değerli bir güce bağlı olsanız bile* (Tanrının gücüne); aklınızı bu güç verir size, gökler karışmaz aklın işine.*(İnsanın istenci bağımsızdır)

Öyleyse, dünya şaşırmışsa bugün yolunu sizsiniz nedeni, kendinizde arayın nedeni, göstereceğim şimdi sana nasıl olduğunu.

Araf 16 / İlahi Komedya / Dante Alighieri

Mutluluk getirmeyen bir iyilik daha vardır, ne mutluluktur o, ne de her iyiliğin meyvesi ve kökü olan Öz'ün kendisi.* (Öz'ün Tanrı'nın)

Buna kendini aşırı kaptıran sevgi üstümüzdeki üç dairede gözyaşı dökmekte; söylemeyeceğim nasıl bölündüğünü üçe, kendin arayıp bulasın diye.

Araf 17 / İlahi Komedya / Dante Alighieri

Hıristiyanlar yaşayan tek tanrıya inanırlar. Peki ama bu Üçlü Birlik kavramı konusundaki zorluk nereden kaynaklanıyor? Bu zorluk, RUH olan Tanrı'nın varlığını maddi bir şekle sokarak anlatmak ya da anlamaktan kaynaklanıyor! Çevresi, dünyası ve hatta taşıdığı bedeni madde olan insan, çoğu kez bu hataya düşer.

90 Soruda Sonsuz Yaşam / Chanik Chang

Üçlü Birlik kesinlikle "Baba Tanrı Meryem'le beraber oldu. Bundan Oğul İsa doğdu. Bu yüzden Üçlü Birlik, Baba Tanrı, Ana Meryem ve Oğul İsa'dır" anlamına gelmez! Kutsal Kitap'ın hiçbir yerinde böyle bir şey yazmaz! Bu düşünce İ.S. 620'de Arabistan'da ortaya çıkan Heritikal adlı sapık bir mezhebin inanışıydı. Bu, Yüce Tanrı'ya yakıştırılamayacak kadar çirkin bir düşüncenin ürünüdür.

90 Soruda Sonsuz / Yaşam Chanik Chang

Ancak son birkaç yıldır transatlantik yolculuklarına yeni bir şey daha eklenmişti. Bu ufak adalar önceleri tamamen kopuk olduğu dünyayla iletişim halindeydi artık. Arada bir bağ vardı, açık okyanusta yavaş yavaş ortaya çıkıyordu ve okyanus da bunu yavaş yavaş görüyordu. Bu bağ kablosuz telgraftı! Bu sayede dünyadan haberleri son derece gizemli bir şekilde alıyorduk. Hayal güçlerimiz bu görünmez mesajların kablolardan geçmediğini kabul ediyordu. Bu gizem açıklanamadıkça daha romantik oluyordu ve bu yeni mucizeyi açıklamak için rüzgarın kanatlarıdır demekten başka çaremiz yoktu.

Kibar Hırsız Arsen Lupen / Maurice Leblanc

Bildiğiniz gibi Sophie hayvanları çok severdi. Onun için annesi ona tavuk, sincap, kedi, eşek gibi birçok hayvan almıştı. Sophie şimdi de köpek istiyordu. Gel gelelim, annesi köpeğin kuduz olmasından korkuyor, buna hiç yanaşmıyordu. Bunun üzerine birgün Sophie annesine, "Öyleyse bana hangi hayvanı almak istersin?" diye sordu. "Yalnız, canımı acıtıp kaçan, bir de bakılması zor bir hayvan olmasını istemiyorum."

Annesi gülerek-"Senin için en iyisi kaplumbağadır."

Sophie-"Dediğin doğru, anne. Kaplumbağa çok hoş bir hayvan. Hem sonra, kaçması gibi bir tehlike de yok."

Annesi gülerek-"Kaçmak istese bile kolayca yakalayabilirsin."

Sophie-"Ne olur anne, bana bir kaplumbağa al, kaplumbağa al!"

Annesi-"Deli olma Sophie. Ben sana şaka söyledim. Kaplumbağa çok çirkin, ağır, sıkıcı bir hayvandır. Bu kadar aptal bir hayvanı seveceğini hiç sanmıyorum."

Sophie'nin Başına Gelenler / Comtesse de Segur

GILGAMEŞ: Anlayamıyor musun İştar. Sana verebileceğim hiçbir şey yok. Her şeyimi, her şeyimi onlara verdim.

İŞTAR: Bir gün seni yadsıyacak olanlara... Hatta şu anda, onlar için beni geri çevirdiğin şu anda bile seni bomboş gözlerle seyreden, seni anlamayan şu zavallı, çelimsiz yaratıklara öyle mi?

GILGAMEŞ: Beni sen de anlayamazsın İştar. Güzelliğin beni yakabilir, ama dize getiremez. Beni yaralayabilirsin, ama tutsak kılamazsın.

İŞTAR: Sen beni onlar için, şu çelimsiz yaratıklar için feda ediyorsun, oysa ben senin için her biri bir tanrı olan anamı babamı, tüm şu gökyüzünü ve bunların hepsinin üstünde Tanrıça'lık gururumu feda ettim.

Tanrılar ve İnsanlar - Birinci Perde / Orhan Asena

Geri