Bana istediğini sorabilirsin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zeno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şeytan tektir (gerçi bazı mitolojiler tek bir şeytanın olmadığından bahseder ama) iblisler ise şeytana itaat eden onun emrinde olan varlıklardır.
Ey Resûlüm! Zikret o vakti ki meleklere, ″Âdem’e secde edin″ demiştik. Onlar da hemen secde ettiler. Yalnız İblis secde etmekten kaçındı, kibirlendi ve kâfirlerden oldu.
Hz. Âdem‘deki Safiyye ilminden dolayı, melekler ona çok hürmet edince, İblis’in içindeki gizli kini biraz daha arttı. Kibrinden kendi karşısında kimseyi rakip olarak tanımıyordu, kendi kendine: ″Eğer Allah’u Teâlâ, -Âdem’e secde et- diye bana emretse, secde etmem″ dedi. Onun kalbinden geçeni Allah’u Teâlâ bilmekteydi. Bütün meleklere Âdem Aleyhisselâm’a secde etmelerini emretti. Bir tek İblis kibirlenerek secde etmedi. Halbuki istese secde etmesine mâni olan bir durum yoktu.

Meleklerin Âdem’e secde etmeleri, ona ibâdet için değil saygı göstermeleri ve Allah’ın emrine itaat etmeleri içindir. Burada geçen ″İblis″ kelimesi ″İblas″ kelimesinden türetilmiş bir kelimedir. ″Hayırdan, pişmanlıktan kesilmiş, hayırı olmayan″ anlamına gelir.

İblis’in meleklerden olup olmadığı hususunda ihtilaf edilmiştir.

İbn-i Abbas, Abdullah b. Mes’ud Hazretleri ve diğer bâzı Sahâbîler, İblis’in, meleklerden birisi olduğunu söylemişlerdir. Bu hususta İbn-i Abbas Radiyallâhu anhumâ şöyle buyurmuştur:

″İblis, kendilerine cin denilen meleklerin kabilelerinden bir kabileye mensuptu. Bunlar, melekler arasında şiddetli harlanmış ateşten yaratılmışlardı. Bu kabileden olan İblis’in adı Hâris[5] idi. O, Cennetin bekçilerinden birisi idi. Bu kabilenin hâricindeki melekler ise nûrdan yaratılmışlardır. Sûre-i Rahmân, Âyet 15’te zikredilen cinler ise, dumansız ateş alevinden yaratılmışlardır. İblis, meleklerin en bilgini olup, Âdem Aleyhisselâm’a onu secde etmemeye kibri sevk etmiştir.″[6]

Bunların delillerinden biri de, müşrikler hakkında Allah’u Teâlâ Sûre-i Sâffât, Âyet 158’de:

″Onlar, Allah ile melekler arasında nesep koyarlar…″ diye buyrulmuştur.Melekler″ diye tercüme edilen kelime, âyetin metninde ″el-Cinne″ diye geçmektedir. Bu ifade gözle görülmeyen varlıklar anlamına gelir. Bu nedenle, bu tâbirin geçtiği yere göre âyetlerde; bâzen melek, bâzen cin ve bâzen de şeytan için kullanıldığı görülmektedir.

İmam Taberî de tefsirinde, İblis’in meleklerden olduğunu kabul etmenin daha uygun olduğunu söylemiştir.

Bir kısım âlimler de İblisin, meleklerden olmadığını söylemişlerdir. Bu hususta Hasan-ı Basrî Hazretleri şöyle buyurmuştur:

″İblis, hiçbir an meleklerden olmamıştır. Âdem Aleyhisselâm insanların atası olduğu gibi, o da cinlerin atasıdır. Onlar da Âdemoğulları gibi doğum yoluyla çoğalırlar.″ İblisin meleklerden olmayıp Cinlerden olduğunu söyleyenler delil olarak şunları zikretmişlerdir:

- İblis, meleklerden olsaydı, Allah’a isyan etmezdi. Çünkü Allah’u Teâlâ melekler hakkında Sûre-i Tahrîm, Âyet 6’da:

″… Verilen emirleri yerine getiren melekler vardır″ diye buyurmuştur.

- Meleklerle cinlerin yaratılış özellikleri farklıdır. Melekler nurdan yaratılmışlardır. Cinler ise ateşten yaratılmışlardır.

Ey Resûlüm! Zikret o vakti ki meleklere, ″Âdem’e secde edin″ demiştik. Onlar da hemen secde ettiler. Yalnız İblis secde etmekten kaçındı, kibirlendi ve kâfirlerden oldu.
Hz. Âdem‘deki Safiyye ilminden dolayı, melekler ona çok hürmet edince, İblis’in içindeki gizli kini biraz daha arttı. Kibrinden kendi karşısında kimseyi rakip olarak tanımıyordu, kendi kendine: ″Eğer Allah’u Teâlâ, -Âdem’e secde et- diye bana emretse, secde etmem″ dedi. Onun kalbinden geçeni Allah’u Teâlâ bilmekteydi. Bütün meleklere Âdem Aleyhisselâm’a secde etmelerini emretti. Bir tek İblis kibirlenerek secde etmedi. Halbuki istese secde etmesine mâni olan bir durum yoktu.

Meleklerin Âdem’e secde etmeleri, ona ibâdet için değil saygı göstermeleri ve Allah’ın emrine itaat etmeleri içindir. Burada geçen ″İblis″ kelimesi ″İblas″ kelimesinden türetilmiş bir kelimedir. ″Hayırdan, pişmanlıktan kesilmiş, hayırı olmayan″ anlamına gelir.

İblis’in meleklerden olup olmadığı hususunda ihtilaf edilmiştir.

İbn-i Abbas, Abdullah b. Mes’ud Hazretleri ve diğer bâzı Sahâbîler, İblis’in, meleklerden birisi olduğunu söylemişlerdir. Bu hususta İbn-i Abbas Radiyallâhu anhumâ şöyle buyurmuştur:

″İblis, kendilerine cin denilen meleklerin kabilelerinden bir kabileye mensuptu. Bunlar, melekler arasında şiddetli harlanmış ateşten yaratılmışlardı. Bu kabileden olan İblis’in adı Hâris[5] idi. O, Cennetin bekçilerinden birisi idi. Bu kabilenin hâricindeki melekler ise nûrdan yaratılmışlardır. Sûre-i Rahmân, Âyet 15’te zikredilen cinler ise, dumansız ateş alevinden yaratılmışlardır. İblis, meleklerin en bilgini olup, Âdem Aleyhisselâm’a onu secde etmemeye kibri sevk etmiştir.″[6]

Bunların delillerinden biri de, müşrikler hakkında Allah’u Teâlâ Sûre-i Sâffât, Âyet 158’de:

″Onlar, Allah ile melekler arasında nesep koyarlar…″ diye buyrulmuştur.Melekler″ diye tercüme edilen kelime, âyetin metninde ″el-Cinne″ diye geçmektedir. Bu ifade gözle görülmeyen varlıklar anlamına gelir. Bu nedenle, bu tâbirin geçtiği yere göre âyetlerde; bâzen melek, bâzen cin ve bâzen de şeytan için kullanıldığı görülmektedir.

İmam Taberî de tefsirinde, İblis’in meleklerden olduğunu kabul etmenin daha uygun olduğunu söylemiştir.

Bir kısım âlimler de İblisin, meleklerden olmadığını söylemişlerdir. Bu hususta Hasan-ı Basrî Hazretleri şöyle buyurmuştur:

″İblis, hiçbir an meleklerden olmamıştır. Âdem Aleyhisselâm insanların atası olduğu gibi, o da cinlerin atasıdır. Onlar da Âdemoğulları gibi doğum yoluyla çoğalırlar.″ İblisin meleklerden olmayıp Cinlerden olduğunu söyleyenler delil olarak şunları zikretmişlerdir:

- İblis, meleklerden olsaydı, Allah’a isyan etmezdi. Çünkü Allah’u Teâlâ melekler hakkında Sûre-i Tahrîm, Âyet 6’da:

″… Verilen emirleri yerine getiren melekler vardır″ diye buyurmuştur.

- Meleklerle cinlerin yaratılış özellikleri farklıdır. Melekler nurdan yaratılmışlardır. Cinler ise ateşten yaratılmışlardır.
Hani Rabbin, meleklere demişti ki: “Şüphesiz ki kokuşmuş balçığın kurumuş çamurundan bir insan yaratacağım.”(15/Hicr 28)

“Yaratılışını tamamlayıp ruhumdan ona üflediğimde, ona secdeye kapanın.”(15/Hicr 29)

Meleklerin tamamı secde ettiler.(15/Hicr 30)

İblis hariç! Secde edenlerle beraber olmayı kabul etmedi. (15/Hicr 31)

Kardeşim bu güne kadar bana bu soruyu soran olmadı zaten ben de bakmiyorum musallatlı biri bu soruyu sormaz zaten sadece bu musallattan kurtulmak ister.

İnan yaşamadan bilemezsin bazı şeyleri.
Bakmıyorsanız nasıl büyünün yerini ve musallatı göstertebiliyorsunuz?

Bedendeki varlık infaz edilirse varlığın kabilesi intikam almayacak mı? Normalde havasçılar varlığı öldürmezler sadece bir yere hapsedip bir nevi dövdürürler varlığı. Öldüren havasçı duymadım

İntikamı alırlar tabiikide fakat musallatı alabilen kişiye dokunamazlar

Büyücüye ve büyüyü yaptırana o anda kabile çöker ve gerekeni hakkıyla yapar

Varlığa ilk başta sorulur Müslüman edilebilirse edilir ve bedenden çıkar eğer müslüman olmayı red ediyor ise öldürülür,

Bir cini şeytani kağıda hapsedip yaktığını söyleyenler dolandırıcıdır öyle birşey yoktur olamaz

Ya kendi isteğiyle gidecek ya kellesi alınacak bu kadar
IMG_3612.jpeg
Arşivimdeki havas kitabından alıntıdır.

Arşivindeki havas kitabı musallatı temizlerken işe yaramaz maalesef

Senin enerjinle karşıdakinin enerjisi gücü bir olmuyor her seferinde
O attığım uygulamanın hikayesi bambaşka. Rivayete göre Rum Kralı Kayser’in Hz Ömer’e mektup göndermesiyle başlıyor.
onun içinde yedi tane harf vardır. Mektupta Sizler! Size nazil olan ve en faziletli kitap olduğunu iddia ettiğiniz Kuran-i Kerim isimli kitabında buldunuzmu?
Hazreti Ömer r.a. mektubu okuyup Hazreti Ali k.r.v. ye göstermiş ve demişki: Ey Ali! Rum Kralı Kayser bize bir mektup göndermiş. Mektubunda içinde yedi harf olan ve bunu okuyanın kemiklerini Allah c.c. ın ateşe haram kıldığını belirten bir sure olduğunu söylüyor.
Hazreti Ali k.r.v. yazıyı bana ver dedi. Yazıyı okuduktan sonra dediki. Ya Ömer! Bu sure Fatiha suresidir. Bunu Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed s.a.v. söyledi. Bu yedi harf Fatiha suresinden çıkartılıp Yasin suresine yerleştirildi. Sonra Yasin suresinden alınıp Enam suresine yerleştirildi. Enam suresi 122. Ayeti. 7 harf ise Ze Hı Zı Se Şın Cim Fe

O attığım uygulamanın hikayesi bambaşka. Rivayete göre Rum Kralı Kayser’in Hz Ömer’e mektup göndermesiyle başlıyor.
onun içinde yedi tane harf vardır. Mektupta Sizler! Size nazil olan ve en faziletli kitap olduğunu iddia ettiğiniz Kuran-i Kerim isimli kitabında buldunuzmu?
Hazreti Ömer r.a. mektubu okuyup Hazreti Ali k.r.v. ye göstermiş ve demişki: Ey Ali! Rum Kralı Kayser bize bir mektup göndermiş. Mektubunda içinde yedi harf olan ve bunu okuyanın kemiklerini Allah c.c. ın ateşe haram kıldığını belirten bir sure olduğunu söylüyor.
Hazreti Ali k.r.v. yazıyı bana ver dedi. Yazıyı okuduktan sonra dediki. Ya Ömer! Bu sure Fatiha suresidir. Bunu Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed s.a.v. söyledi. Bu yedi harf Fatiha suresinden çıkartılıp Yasin suresine yerleştirildi. Sonra Yasin suresinden alınıp Enam suresine yerleştirildi. Enam suresi 122. Ayeti. 7 harf ise Ze Hı Zı Se Şın Cim Fe
Kitabın yazarı Şeyh Ahmed Bin Ali Elbüni

Esselamualeykum abilerim, kardeşlerim
Sorularınızı bekliyorum
Aleyküm Selam.
Rüyamda sokakta 2 kişinin gizli konuşmasını dinliyordum. Biri kılık değiştirebilen erkek hizmetçi , diğeri önemli bir kadın. Birini yakalayıp gömeceklerdi. Sonra odama ışınlandık. Adam şişman ve kısa boylu birşeydi odamda. Mavi kıyafetli Hilal kolyeli bir büyücüyü yakalamış ve büyücünün kolyesini uçurup havada kırdı. kolyenin içindeki enerji , renkler tüm odaya yayıldı. sonra bana çık dedi ardından kapıyı kitledi. ne yapmalıyım diyince uyku modum değişti uyanır gibi oldum o sırada kulağıma şeytani kısık bir sesle fısıltılar doluştu. hisset gibi birşeyler dedi. konuşmayı tam anlayamadan uyandım kulağımın dibindeymiş gibi geliyodu fısıltı. Sanki korkup uyanmasan benimle konuşurdu gibi. Belki de bilinçaltı.

böyle bir rüya gördüm bi anlamı var mı diye sorucaktım ve genelde rüyamda eğitim aşamasında oluyorum sınıf ortamı veya aksyonlu olaylar özel güçlerim olduğu oluyor.

Rüyada bize yedirilip içirilen şeylerin maddi dünyada bir etkisi olur mu? Kaçırılma rüyaları neden olur kimler yapıyor amaçları nedir?

Hıristiyan cinler hıristiyan dinine bağlıdırlar kimseye musallat olmazlar. Yahudi cinler de keza öyle. Müslüman cinler de öyle. Musallat olanlar şeytana tapanlardır
Ben salagim zaten üstüm de mussalat olduğu mu bilmeyecek kadar.Havass in içinde olmasam arkadaşın söyledik inanicam yemin ederim.Sosyal medya da her önüne gelen cin vardı teşhisi koyan hoca çok.Yoksa ekmek yiyemez.

Araba alacağınız düşünelim ama arabalarda hiç anlamiyorsunuz.Araba pazarına gidersiniz.Önûneze gelen kişi sizi kandırır.Hasarli arabayı alırsınız.Buda ona benzer bişey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri