Bana istediğini sorabilirsin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zeno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Zeno
Sizin bu konularda görüşleriniz nedir?
Her ayetin Hadimi vardır belirli sayılarla okumakla ve azimetini okumakla davet gerçekleşir icabet eder ise geldiğinde ister direk görünür ister yardımcıları görünür veyahutta hiç görünmez belirti vermez belirli bir müddet kişiyi izler eğer uygun görür ise görünür şartları sunar kabul eder isen sana manevi özel bir emanet bırakır fakat şartları kabul edince ömrümüz boyunca o şekilde yaşamak zorundasınızdır.

Onları köleleştiremezsiniz zaten size şartları sunan odur. Ulvi bir varlığı iyilik için kullandığınız zaman neden size beddua etsin?

Diyelim şer bir iş niyetine kullanmaya çalıştınız helak olma tehlikesi çok çok yüksektir

Diğer konuya gelecek olursak Nekromansi tamamen saçmalık uydurmadır

Kişi ölünce Berzah alemine geçiş yapar ve gününü bekler.

Her ayetin Hadimi vardır belirli sayılarla okumakla ve azimetini okumakla davet gerçekleşir icabet eder ise geldiğinde ister direk görünür ister yardımcıları görünür veyahutta hiç görünmez belirti vermez belirli bir müddet kişiyi izler eğer uygun görür ise görünür şartları sunar kabul eder isen sana manevi özel bir emanet bırakır fakat şartları kabul edince ömrümüz boyunca o şekilde yaşamak zorundasınızdır.

Onları köleleştiremezsiniz zaten size şartları sunan odur. Ulvi bir varlığı iyilik için kullandığınız zaman neden size beddua etsin?

Diyelim şer bir iş niyetine kullanmaya çalıştınız helak olma tehlikesi çok çok yüksektir

Peki ölülerle yapılan büyüler yalan mı tamamen ?

bu metafiziksel varlıkların iyi olanlarının müslüman olduğununa sizi inandıran şey ne

Cin dediğimiz şey zaten metafiziksel varlıkların genel adı. Belli bir tek tip cin yok. Nasıl dünyada yüzbinlerce canlı var aslan, karınca, balık, insan gibi bunlara canlı diyoruz metafiziksel varlıkların genel adı da cin oluyor
Başlığı açan kişi islam dininden yola çıkarak cin diyor. İslamiyet öncesi cin kelimesi birçok varlığı kastederken islamiyet sonrası sadece tek bir varlığa ithaf edilmiştir o da ateşten yaratılmış, gözle görülmeyen bir ruhani varlık olarak tanımlanmıştır.
Ve her metafizik varlık ateşten yaratılmamıştır:)
Her metafizik varlığa cin diyorsak o zaman meleklerede cin diyelim tam olsun.

Evet katılıyorum.. bence onlar da insanlar gibi.. çoğu müslüman geçinenden çok daha karakterli, etik değerlere saygılı müslüman olmayan insanlar tanıdım.
Benim anlamadığım olay bu tür metafiziksel olaylar yaşayan insanlar neden hep olayı dine çekiyorlar yabancılarda da böyle. Ben metafiziksel varlıkların Din ile ilgili olduklarını düşünmüyorum tamamen aura ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Başlığı açan kişi islam dininden yola çıkarak cin diyor. İslamiyet öncesi cin kelimesi birçok varlığı kastederken islamiyet sonrası sadece tek bir varlığa ithaf edilmiştir o da ateşten yaratılmış, gözle görülmeyen bir ruhani varlık olarak tanımlanmıştır.
Ve her metafizik varlık ateşten yaratılmamıştır:)
Her metafizik varlığa cin diyorsak o zaman meleklerede cin diyelim tam olsun.
Cin tanımı uzaylı tanımı gibi bir şey nasıl yüzbinlerce gezegen var bunlarda yaşam var olduğunu var sayalım onların geneline uzaylı diyoruz. Cin kelimeside öyle sayısını bilmediğimiz kadar metafiziksel varlıklar var ve bunlara kendi kültürümüz ve inancımızdan dolayı cin diyoruz. Bide kendi kültürümüze göre müslümansa iyi bir metafiziksel varlık müslüman değilse kötü diye tanımlıyoruz bence bu yanlış tam terside olabilir

Benim anlamadığım olay bu tür metafiziksel olaylar yaşayan insanlar neden hep olayı dine çekiyorlar yabancılarda da böyle. Ben metafiziksel varlıkların Din ile ilgili olduklarını düşünmüyorum tamamen aura ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bir inancı olmayan kişiye musallat olmaz çünkü onlar şeytanlarla iç içedir şeytanın veya cinninin o kişiden alabileceği bir imanı yoktur zaten

Çoğu kişi mesela ateistler üzerinden örnek vereyim, sadece Müslüman olanlara musallat oluyor din diye Birşey yok haşâ cevabıda üstte verdiğim gibidir alabileceği Bir şey yok.

Bir inancı olmayan kişiye musallat olmaz çünkü onlar şeytanlarla iç içedir şeytanın veya cinninin o kişiden alabileceği bir imanı yoktur zaten

Çoğu kişi mesela ateistler üzerinden örnek vereyim, sadece Müslüman olanlara musallat oluyor din diye Birşey yok haşâ cevabıda üstte verdiğim gibidir alabileceği Bir şey yok.
senin inancına göre öyle sen inancına göre yorumluyorsun evrende tahmin edemeyeceğimiz kadar metafiziksel varlıklar olduğunu düşünüyorum. belki aralarında bizim gibi inançlıları olanları vardır ona bir şey diyemem ama siz bu tür varlıkları kendi inancınıza göre iyi ve kötü diye nitelendirmeniz enteresan belkide tuzağa düşen sizsinizdir bilemezsiniz

Cin tanımı uzaylı tanımı gibi bir şey nasıl yüzbinlerce gezegen var bunlarda yaşam var olduğunu var sayalım onların geneline uzaylı diyoruz. Cin kelimeside öyle sayısını bilmediğimiz kadar metafiziksel varlıklar var ve bunlara kendi kültürümüz ve inancımızdan dolayı cin diyoruz. Bide kendi kültürümüze göre müslümansa iyi bir metafiziksel varlık müslüman değilse kötü diye tanımlıyoruz bence bu yanlış tam terside olabilir
Bende size diyorum ki her metafiziksel varlığa cin diyorsak neden meleklere cin demiyoruz? Meleklerde metafiziksel varlıktır çünkü.
Veyahut demonlara cin değilde niye ifrit diyoruz.
Cin hepsine verilen isim değildir çünkü.

Ama onlar da bu tür rahatsızlıklar yaşıyorlar, farklı varlıklar görenler var.
Onlar yaptığı davetler sonucunda böyle şeylerle karşılaşıyor görünce ürküyorlar ve şartları kabul etmiyorlar

Olayın iç yüzünü bilemezsiniz maalesef
Burda sorduğunuz her soruyu detaylıca uzun uzun anlatmak isterdim fakat o kadar vaktim yok

Bende size diyorum ki her metafiziksel varlığa cin diyorsak neden meleklere cin demiyoruz? Meleklerde metafiziksel varlıktır çünkü.
Veyahut demonlara cin değilde niye ifrit diyoruz.
Cin hepsine verilen isim değildir çünkü.
Metafiziksel olabilir fakat her varlığın farklı bir mertebesi makamı vardır

Demonlar ifrit değildir
İfrit cinlerdendir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri