Sohbet Muhabbet

Sadaka iyi hoş de salak yerine konulmak kötü..
ben bir keresinde mendil satan bir adamdan bir mendil alıp fazla para verdiğimde daha sonra o adamın akan burnunu mendille silmeyip pisliğini yere attığını görmüştüm yanında fazla sayıda mendil olduğu halde.. sonra da kendime küfrettim nerden buluyorsun hiç acınmayacak kişileri yardım etmek için diye :(
sürekli ağlayıp para isteyip herkese aynı masalı anlatıp dolandırılanlar var bi de.
Benimde benzer bir anım var. İki turist mendil satıcısından mendil aldılar muhtemelen 1 mendil için çok para verdiler. Benimde mendile ihtiyacim vardı hem yaşlı adam para kazansın hem de benim ihtiyacım görülsün diye alayım dedim. İki mendil parasından cok daha fazla parayı uzattım adamin önünden iki mendil aldım. Daha elimi çekmeden adam bileğime yapıştı. Bu bir mendil parası iki tane alamazsın diye. Geri zekalı yerine koyulmak neymiş o an anladım. 😂 Para meselesi değil öyle art niyetli bir adamın bana dokunmuş olması ve benim iyilikseverlik adı altindaki aptalligim o kadar kötü hissettirdi ki. O gün bu gündür marketten 10 lu paketlerdeki kaliteli mendilleri alır çantama atarım. Ve asla yüzüne baktığım birine maddi yardımda bulunmaya niyetlenmem bile.

Benimde benzer bir anım var. İki turist mendil satıcısından mendil aldılar muhtemelen 1 mendil için çok para verdiler. Benimde mendile ihtiyacim vardı hem yaşlı adam para kazansın hem de benim ihtiyacım görülsün diye alayım dedim. İki mendil parasından cok daha fazla parayı uzattım adamin önünden iki mendil aldım. Daha elimi çekmeden adam bileğime yapıştı. Bu bir mendil parası iki tane alamazsın diye. Geri zekalı yerine koyulmak neymiş o an anladım. 😂 Para meselesi değil öyle art niyetli bir adamın bana dokunmuş olması ve benim iyilikseverlik adı altindaki aptalligim o kadar kötü hissettirdi ki. O gün bu gündür marketten 10 lu paketlerdeki kaliteli mendilleri alır çantama atarım. Ve asla yüzüne baktığım birine maddi yardımda bulunmaya niyetlenmem bile.
Bir mendil parasından çok daha fazla verip bir mendil alıyorsun ikinciyi de al diye ağlıyor ikinciyi de alıyorsun üçüncü diye ağlıyor bazısı da :D Hee olur gelecek yatırımımı senin mendillerine yaparım gümüş mübarek :ROFLMAO:

Forumun egregoru benim için yine çok güzel işliyor. Sefer ül Hayr sorusunu sormuştum. Aslında şöyle gelişti. Sefer ayının son Çarşamba si sadakanızi verin diyordu. Neden Sefer ayında sadaka veriliyor merak ettiğim kısım buydu ve sadaka konusu üzerine konuşulmaya baslandi.
Ben musluman değilim ama bulunduğumuz inanç ve kültür içinde kabul gören günlerde hayır yapmayı severim. Bizler kozmik bağlar ile birbirinize bağlıyız ve hayat herkes için eşit ilerlemez. Ben ekonomik krizde işsiz kaldığımi bilirim. Serbest çalıştığım için dönem dönem para kazanamadigim zamanlar olur. Çok şükür hiç muhtaç kalmadım ama diğer insanlar benim kadar şanslı olmayabilir . Çalışmadığı için fakir çalışsın diyenlere çok kızarım çalışamıyor olabilir is bulamıyor olabilir öğrenci olabilir. Yani para herkese bol bol gelmez bizde olanın az bir kısmını bile versek zorda olan insanlara yardımcı olmamız enerjiyi dengeler. Karma üzerinden mi fayda görüyorum bilmiyorum ama kazandığım paranin bir kısmını ihtiyaç sahibine ulastirdigimda kazancimin bereketi artıyor.
Toplumun güçlü bağları yardımlaşma ile çok alakalı. Osmanlı da vakıflar var aşevi medrese hamam han dan oluşan yapilar fakir ogrencilerin okutuldugu herkesin yemek yediği asevlerinin olduğu. Yoksulların ücretsiz konakladığı. Yardim günümüzde de kurumlar aracılığıyla yapıldığında daha iyi işliyor ve yardım alanı rencide etmiyor. En doğru yöntemin bu olduğunu düşünüyorum. Yoldaki dilenci zaten zengin bazen polis gözaltına alıyor üstlerinden dünyanın parası cikiyor. Ya da mendil satıcısı ile Rhea gibi benim gibi sinir bozucu birşey yaşıyorsunuz.

Bir kişiyi bir başka kişiden veya daha fazla kişiden uzaklaştırmak için etkili yatsıdan sonra okuyabileceğim Esma veya Dua bilen var mı ?

Kesinlikle katılıyorum ve arttırıyorum : Ne kadar az sevilirsen o kadar rahat edersin.
Ne kadar az emoji var şurada, kınıyorum forumu. (Abartmaya gerek yok tabiki ama bir gülücük emojisi kahkaha yerine tebessüm ettiğimiz mesajlarda daha iyi giderdi. Beğeni butonunu buzhane havasından kurtulmuş olurduk.dd Ayrıca kalpli emoji nedir ya "aşık oldum", çok yılışık buldum.p)

**
Çok sevilmek beraberinde fedakarlığı da getiriyor, o yüzden eksta yorgunluk ve yıpranmışlık oluşturuyor. Acaba buna istinaden mi dediniz Elnora?

Çok sevilmek beraberinde fedakarlığı da getiriyor, o yüzden eksta yorgunluk ve yıpranmışlık oluşturuyor. Acaba buna istinaden mi dediniz Elnora?
Kesinlikle.

Diyelim ki geniş bir çevreniz var ve etrafınızdaki kişiler tarafından seviliyorsunuz.
Haliyle seviliyor olmak başlangıçta hoşunuza gider ama zaman geçtikçe, farkındalık arttıkça sorgulamaya başlarsınız.

Sizi seviyorlar çünkü ; duymak istediklerini söylüyorsunuz, işlerini çözüyorsunuz, sorumluluklarını sırtlanıyorsunuz, iyi bir dinleyicisiniz vb.
Farkındalık seviyesi düşük insanlar, yüksek tamahkardır. Bir kere imtiyaz tanırsınız fakat onlar sürekli ister. Ve bunu yaparken size kendinizi zorunlu hissettirirler.

Ne kadar az seversen değil miydii o :oops:
Ne kadar sevdiğin kendinle alakalı olduğu için ; rahatsızlığı çokta rahatsız edecek boyutta değildir. Kabulleniştir.

Şöyle düşünelim :

Bir fikir topu hayal et ve onu binlerce insanın arasına fırlat. Top, geçirgen tüm zihinlere akın edecek ve içlerine sızacaktır.
Şimdi aynı topu seçici geçirgen bir zihne girmeye çalışırken gözlemlemeye çalış. Binlerce insan arasından sadece bir kişiye etki etmeyen, mucizevi bir zihne.

İşte senin sevgin kendi içinde mucizedir.

😙

Böyle yardım etmek istediğim biri beni ellemişti arkadaşlar neye uğradığımı şaşırmıştım. Keşke sadece duygularımı taciz etmiş olsaydı. O günden beri mümkün mertebe sokakta kimsenin yanına tek başımayken yaklaşmıyorum.

İki bayram evvel ailem yanımdaydı. O sabah içimde felaket bir sıkıntı var, dışarıya dolaşmaya gideceğiz. Yolda bir kedi gördüm aç falan değil ama yine de mama almak istedim. Bizimkileri beklettim markette de baya sıra var yaklaşık yirmi dakika civarı oyalandık. Sonra tam yürümeye başladık dedenin biri çevirdi bizi öyle dilenci falan değil. Birden sohbet etmeye başladı bizimle. Bana dönüp hangi okulu bitirdiğimi soruyor, iş konusunda tavsiye veriyor vs derken orada da baya zaman harcadık. Sonra birden benim iç sıkıntım geçti. Hep düşünüyorum o gün belki de başımıza bir kaza bela gelecekti de benim kediye mama almış olmam defetti o kazayı ve bir şekilde dede çıktı karşımıza oyaladı bizi.

Senin cingözune karizma derken ciddiydim @King_Solomon dalga değil çoğundan daha kaliteli oldugu kesin.. işinde gücünde kadın. Günde birkaç saat online çalıştığı işi bile yapmamak için astralde varlık kovalamiyor en azından, paralı kerizlere bağlama yapmak için 😹

Son zamanlarda çok fazla üzülüyorum onun için. Hatta Urumun 2 gün önceki bakımını dinleyince pes etme noktasına geldi artık dediğini duyunca maalesef beni çok etkiledi, üstelik kötü bir niyeti olmamasına rağmen. Ve de dedikodular yüzünden artık kendini bile savunmaya gerek duymuyormuş çok yorulmuş maalesef son dönemlerde ona karşı itiraf etmek gerekirse bir sevgi oluşmaya başladı. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama onu İstanbula davet eden arkadaşı ile arasının bozulması için Arakneler yaptım. Kısacası, onu gerçekten sevmeye başladım...
İyi de bunu yapmana gerek yokki..
Sana o kadar bağlama yapmak için uğraşmış senin için İstanbuldan Ankaraya mi gelemeyecek her hafta gelir istese..

Çevreme bu kadar halinden memnuniyetsiz insan yığıp, bana başka bir bakış açısı kazandırdığın için teşekkür ederim.
Yok abicim, söylenmemek çok zor gerçekten. Düşmüyoruz hiçbir şekilde..
Nokta!

Çevreme bu kadar halinden memnuniyetsiz insan yığıp, bana başka bir bakış açısı kazandırdığın için teşekkür ederim.

Hani şu tüm istediklerini versen bile 3. gün yine aynı memnuniyetsiz hallerine geri dönmeye programlı, kronik kusur güdücü, tek boyutlu, genetik mutsuzluktan dolayı beyinlerinde ancak toxic dopamin üretebilen, o toxic dopaminleri de ızdıraplarına gizlice aşık olmak için kullanan, negatifin de aslında karanlık tarafta sürekliliği olan hatta harekete geçiren bir yaşam gücü olduğunu kanıksamış; tersine aydınlanmış, insanları da kendi pozitif enerjilerinden soyutlayarak onları, kendi dünyalarını büyütmek ve pozitifin kökünü kazımak için kullanan, mutsuzluktan bıkmış tükenmiş halde oldukları için mağdur halde olan , ama hiçbir yardımı almayı da asla kabul etmeyen, adeta ızdıraplarını canlı canlı yaşarken bile kendi cehennemlerine bir bekçi köpeği gibi sadık kaldıklarını görebilmeleri artık çoktan engellenmiş ruhlar mı ?

Evet bu insanlar kendi merkezlerinde kalabilmeleri için doğuştan gelmesi gereken en az %50+1 hisselerini koruyamayan, soyun borçlarına hisselerinin önemli bir kısmını kaptıran kişilerden çıkıyorlar.

Bir kısmı yolda düzeliyor ama gecikme bedeli de ödüyorlar. Evlenmeleri veya paraya ulaşmaları gecikiyor. Geç olsun güç olmasın.

Hani şu tüm istediklerini versen bile 3. gün yine aynı memnuniyetsiz hallerine geri dönmeye programlı, kronik kusur güdücü, tek boyutlu, genetik mutsuzluktan dolayı beyinlerinde ancak toxic dopamin üretebilen, o toxic dopaminleri de ızdıraplarına gizlice aşık olmak için kullanan, negatifin de aslında karanlık tarafta sürekliliği olan hatta harekete geçiren bir yaşam gücü olduğunu kanıksamış; tersine aydınlanmış, insanları da kendi pozitif enerjilerinden soyutlayarak onları, kendi dünyalarını büyütmek ve pozitifin kökünü kazımak için kullanan, mutsuzluktan bıkmış tükenmiş halde oldukları için mağdur halde olan , ama hiçbir yardımı almayı da asla kabul etmeyen, adeta ızdıraplarını canlı canlı yaşarken bile kendi cehennemlerine bir bekçi köpeği gibi sadık kaldıklarını görebilmeleri artık çoktan engellenmiş ruhlar mı ?

Evet bu insanlar kendi merkezlerinde kalabilmeleri için doğuştan gelmesi gereken en az %50+1 hisselerini koruyamayan, soyun borçlarına hisselerinin önemli bir kısmını kaptıran kişilerden çıkıyorlar.

Bir kısmı yolda düzeliyor ama gecikme bedeli de ödüyorlar. Evlenmeleri veya paraya ulaşmaları gecikiyor. Geç olsun güç olmasın.
Aynen ifade ettiğin gibi....

Hepimizin çevresinde mutlaka onlarcası vardır. Ben artık beni etkilemelerine olabildiğince izin vermemeye çalışıyorum. Düşmek çok kolay, girdaplarına kapılıp kaybolan zamanların hesabını da soramıyoruz çünkü yine biz izin vermiş oluyoruz.
Suçlayamıyorum. Herkesin sınavı, tekamül süreci farklı. Ne olmazsa daha güzel oluru ya da neyin yanlış olduğunu gösteriyorlar.

Geri