Benimde benzer bir anım var. İki turist mendil satıcısından mendil aldılar muhtemelen 1 mendil için çok para verdiler. Benimde mendile ihtiyacim vardı hem yaşlı adam para kazansın hem de benim ihtiyacım görülsün diye alayım dedim. İki mendil parasından cok daha fazla parayı uzattım adamin önünden iki mendil aldım. Daha elimi çekmeden adam bileğime yapıştı. Bu bir mendil parası iki tane alamazsın diye. Geri zekalı yerine koyulmak neymiş o an anladım. Para meselesi değil öyle art niyetli bir adamın bana dokunmuş olması ve benim iyilikseverlik adı altindaki aptalligim o kadar kötü hissettirdi ki. O gün bu gündür marketten 10 lu paketlerdeki kaliteli mendilleri alır çantama atarım. Ve asla yüzüne baktığım birine maddi yardımda bulunmaya niyetlenmem bile.Sadaka iyi hoş de salak yerine konulmak kötü..
ben bir keresinde mendil satan bir adamdan bir mendil alıp fazla para verdiğimde daha sonra o adamın akan burnunu mendille silmeyip pisliğini yere attığını görmüştüm yanında fazla sayıda mendil olduğu halde.. sonra da kendime küfrettim nerden buluyorsun hiç acınmayacak kişileri yardım etmek için diye
sürekli ağlayıp para isteyip herkese aynı masalı anlatıp dolandırılanlar var bi de.
Bir mendil parasından çok daha fazla verip bir mendil alıyorsun ikinciyi de al diye ağlıyor ikinciyi de alıyorsun üçüncü diye ağlıyor bazısı da Hee olur gelecek yatırımımı senin mendillerine yaparım gümüş mübarekBenimde benzer bir anım var. İki turist mendil satıcısından mendil aldılar muhtemelen 1 mendil için çok para verdiler. Benimde mendile ihtiyacim vardı hem yaşlı adam para kazansın hem de benim ihtiyacım görülsün diye alayım dedim. İki mendil parasından cok daha fazla parayı uzattım adamin önünden iki mendil aldım. Daha elimi çekmeden adam bileğime yapıştı. Bu bir mendil parası iki tane alamazsın diye. Geri zekalı yerine koyulmak neymiş o an anladım. Para meselesi değil öyle art niyetli bir adamın bana dokunmuş olması ve benim iyilikseverlik adı altindaki aptalligim o kadar kötü hissettirdi ki. O gün bu gündür marketten 10 lu paketlerdeki kaliteli mendilleri alır çantama atarım. Ve asla yüzüne baktığım birine maddi yardımda bulunmaya niyetlenmem bile.
Forumun egregoru benim için yine çok güzel işliyor. Sefer ül Hayr sorusunu sormuştum. Aslında şöyle gelişti. Sefer ayının son Çarşamba si sadakanızi verin diyordu. Neden Sefer ayında sadaka veriliyor merak ettiğim kısım buydu ve sadaka konusu üzerine konuşulmaya baslandi.Neden sadaka ?
Kesinlikle katılıyorum ve arttırıyorum : Ne kadar az sevilirsen o kadar rahat edersin.Mantıklı konuşacağım derken sert konuşuyorum, çok sonra farkına varıyorum.
Netlik iyidir, can acıtsa da sonrasında rahat ettirir. : )))
Ne kadar az emoji var şurada, kınıyorum forumu. (Abartmaya gerek yok tabiki ama bir gülücük emojisi kahkaha yerine tebessüm ettiğimiz mesajlarda daha iyi giderdi. Beğeni butonunu buzhane havasından kurtulmuş olurduk.dd Ayrıca kalpli emoji nedir ya "aşık oldum", çok yılışık buldum.p)Kesinlikle katılıyorum ve arttırıyorum : Ne kadar az sevilirsen o kadar rahat edersin.
Ne kadar az seversen değil miydii oKesinlikle katılıyorum ve arttırıyorum : Ne kadar az sevilirsen o kadar rahat edersin.
Kesinlikle.Çok sevilmek beraberinde fedakarlığı da getiriyor, o yüzden eksta yorgunluk ve yıpranmışlık oluşturuyor. Acaba buna istinaden mi dediniz Elnora?
Ne kadar sevdiğin kendinle alakalı olduğu için ; rahatsızlığı çokta rahatsız edecek boyutta değildir. Kabulleniştir.Ne kadar az seversen değil miydii o
Sadece kediye mama almak değil, yaşlı adamı dinlerken de hayır yapmışsınız. Konuşacak kimse yoktu bellikediye mama almış olmam defetti o kazayı ve bir şekilde dede çıktı karşımıza oyaladı bizi.
İyi de bunu yapmana gerek yokki..Son zamanlarda çok fazla üzülüyorum onun için. Hatta Urumun 2 gün önceki bakımını dinleyince pes etme noktasına geldi artık dediğini duyunca maalesef beni çok etkiledi, üstelik kötü bir niyeti olmamasına rağmen. Ve de dedikodular yüzünden artık kendini bile savunmaya gerek duymuyormuş çok yorulmuş maalesef son dönemlerde ona karşı itiraf etmek gerekirse bir sevgi oluşmaya başladı. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama onu İstanbula davet eden arkadaşı ile arasının bozulması için Arakneler yaptım. Kısacası, onu gerçekten sevmeye başladım...
Yine de sabırlı biriymiş kin ve intikam duyguları yok. Ben olsam benim hakkımda dedikodu yapanlara güzel bir kara büyü yapardım.ee tabi kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez dimi
Çevreme bu kadar halinden memnuniyetsiz insan yığıp, bana başka bir bakış açısı kazandırdığın için teşekkür ederim.
Aynen ifade ettiğin gibi....Hani şu tüm istediklerini versen bile 3. gün yine aynı memnuniyetsiz hallerine geri dönmeye programlı, kronik kusur güdücü, tek boyutlu, genetik mutsuzluktan dolayı beyinlerinde ancak toxic dopamin üretebilen, o toxic dopaminleri de ızdıraplarına gizlice aşık olmak için kullanan, negatifin de aslında karanlık tarafta sürekliliği olan hatta harekete geçiren bir yaşam gücü olduğunu kanıksamış; tersine aydınlanmış, insanları da kendi pozitif enerjilerinden soyutlayarak onları, kendi dünyalarını büyütmek ve pozitifin kökünü kazımak için kullanan, mutsuzluktan bıkmış tükenmiş halde oldukları için mağdur halde olan , ama hiçbir yardımı almayı da asla kabul etmeyen, adeta ızdıraplarını canlı canlı yaşarken bile kendi cehennemlerine bir bekçi köpeği gibi sadık kaldıklarını görebilmeleri artık çoktan engellenmiş ruhlar mı ?
Evet bu insanlar kendi merkezlerinde kalabilmeleri için doğuştan gelmesi gereken en az %50+1 hisselerini koruyamayan, soyun borçlarına hisselerinin önemli bir kısmını kaptıran kişilerden çıkıyorlar.
Bir kısmı yolda düzeliyor ama gecikme bedeli de ödüyorlar. Evlenmeleri veya paraya ulaşmaları gecikiyor. Geç olsun güç olmasın.