Sohbet Muhabbet

Ben bir rüya gördüm. Olmamam gereken bir yerdeydim, kasaba tarzı bir yer. Müstakil bir evin arka bahçesinden evin etrafında sessizce dolanmaya başladım. Etraf karlıydı. Arka bahçede yeşil tahtadan basamaklar vardı üç tane. O basamaklardan dikkatlice indim. Evin arka tarafında bir kapı gördüm tahtadan bir kapı. Kilidi bile tahtadan. İçeri girecektim fakat bir kadın sesi işittim; biriyle hararetli bir şekilde konuşuyordu. Beni görmelerini istemediğim için geldiğim yoldan geri döndüm ve evin ön tarafına çıktım. O sırada babamın eşi gördü beni. " Ne zaman geldin, ne yapıyorsun" tarzı sorular sordu. Sürpriz yapmak için geldim diye yalan söylerken uyandım.

Ev gerçekte bildiğim bir ev değil.

Benim büyücüm bordrolu memur, vergi kaçırması pek mümkün görünmüyor :) hee ilerde tükkan açar üflemeci dostlarıyla birlikte o zaman yapar, ama ben onu ihbar ederim basılır hocalarla üflemece oynarken 🤩
Ben de akşam benimkini bağlama denemeye başladığı zaman ihbar ediyim diyorum okuyup üflerken bassınlar 🤩

Özelden beter emin ol.. zaten isteyerek girmedim kamuya.. kurumdan kuruma çok şey değişiyor.. yani her memurluk bir değil.. bu rezil yer yüzünden açık hava cezaevi gibi yer olan ankarada tükenmek istemiyorum artık.
Olumlu taraflarina bak mesaiden sonra kimse arayıp iş sormaz hafta sonu arayıp soran olmaz. Özel sektörde her dakika taciz edilirsin yıllık izin dahil Kolay kolay işten atilmazsin bu gelecek kaygısıni daha az yaşaman demek. Kredi çekmek borclanmaktan korkmazsin. Belki maaşın çok yüksek değildir ama aynı işi yapan arkadaşı nla aynı maasi ve aynı zammı alırsın.
Ankara gri ve sıkıcı olabilir haklısın. Kendi hayatini kendin renklendireceksin yapacak birşey tok

Her ay maaşının yüzde 10'u ile altın, hisse senedi ve kripto para al.
Bireysel emeklilik başlat. Her ay 1000 liran da sen anlamadan oraya aksın. +%30 devlet hazinesinden de destekli hiç olmazsa.
Kesinlikle katılıyorum. Öyle büyük paralar yatırmaya gerek. Küçük paralar zaman içinde çok çok büyür. Yeter ki o parayı unut, kuralı unutmak.
Bir de gereksiz mantıksız harcama yapmak kazancin bereketini kaçırıyor. Koleksiyonerlikte fena fikir değilmiş okuyunca

Bir de gereksiz mantıksız harcama yapmak kazancin bereketini kaçırıyor. Koleksiyonerlikte fena fikir değilmiş okuyunca

Bu konuda kesinlikle yahudilerden ders alınmalı. İçlerinde bulundum , Adamlar paraya tapıyorlar ama onu aslında bir tohum gibi görüyorlar. Paranın Tohum özelliğine tapıyorlar aslında.

Bir yahudi para verip bir şey satın alıyorsa, o şey mutlaka kendisine daha çok para kazandırmaya doğrudan ya da dolaylı yoldan hizmet etmek zo-run-da-dır. Zenginleşme sürecini mutlaka destekleyici Rol oynamalıdır. Ileriki adım için Yol açmalıdır.

Bir yahudi asla sırf canı çekiyor diye, gözüne güzel geldi diye, salonunun rengine uyuyor diye bir şey satın almaz. Satın aldığı şeyi ya süsyeyip belli bir karla satmak için alır, ya sonradan değerleneceğine inandığı için alır, (evlerinin içi hep antikadır) ya da zaruri ihtiyaçlarını karşılayarak zamandan ve efordan tasarruf edebileceğine kanaat getirdiği için alır. Yahudi demek, harcamalarından pratikte nasıl verim alabileceğini çok iyi bilmek demektir. Kazıklandığını düşünürse cin gibi de musallat olur. :D

Her sene arabasını ve telefonunu değiştirmez yani yahudi. Onu fakir ülkeler yapıyor.

Bu bilinç onlara çocukluktan aşılanır ve küçük çocuklar erken yaşlarda bir döner sermayeye kolayca ulaşırlar. Çocukluktan gelen maximum tutumlu olma alışkanlıklarını da sonradan değiştiremedikleri için de milyoner olduktan sonra da cimri olurlar. Çünkü tutumluluk alışkanlıkları aslında onların başlangıç ve dayanak noktasidir.

Yıl sonu çıkacak olan yeni Iphone büyük ihtimalle 100.000 lira olacak ve bir çok insan ihtiyaç kredisi çekerek o telefonu alacaklar. Sonra da üklenin ekonomik krizde olmasından dolayı isyanlara girecekler. Kriz bizden dolayı var aslında. Mantalitemizden dolayı.

Son düzenleme:
Halbuki kriz dönemleri borçlanarak zengin olmak için çok uygundur. Bir milyon lira borç alıp , o para ile de bir milyon liralık ta altın alıp, borcunu da 10 yılda faiziyle birlikte öderken aslında paranın yarısını enflasyon ödemiş olur. 3-4 yıl sonra altınların 5 milyon değerine ulaşırken, faiziyle ödediğin borcun enflasyonun etkisi ile gözünde daha kolay ulaşılabilir bir değere geriliyor. Yani borçlarını Gözünü artık korkutmayacak hale gelmesini de enflasyona borçlusun. Enflasyona teşekkür edecek konumu alanlar hiç te şikayet etmiyorlar.

Zenginler işte böyle zengin oluyorlar. Batsalar da , sıfırlansalar da sıfırdan yine zirveye çıkabiliyor olmaları, enflasyonu bir kaldıraç olarak kullanabildikleri için.

Büyük paraları çevirmekten korkan insanlar genellikle isyankar ve bereketsiz de oluyorlar o yüzden. Ellerine biraz para geçtiğinde de nasıl yatırım yapacaklarını bilmedikleri için hemen araba alıyorlar. Sonra da arabalarını satarak geçinmek zorunda kalıyorlar.

Son düzenleme:
Halbuki kriz dönemleri borçlanarak zengin olmak için çok uygundur. Bir milyon lira borç alıp , o para ile de bir milyon liralık ta altın alıp, borcunu da 10 yılda faiziyle birlikte öderken aslında paranın yarısını enflasyon ödemiş olur. 3-4 yıl sonra altınların 5 milyon değerine ulaşırken, faiziyle ödediğin borcun enflasyonun etkisi ile gözünde daha kolay ulaşılabilir bir değere geriliyor. Yani borçlarını Gözünü artık korkutmayacak hale gelmesini de enflasyona borçlusun. Enflasyona teşekkür edecek konumu alanlar hiç te şikayet etmiyorlar.

Zenginler işte böyle zengin oluyorlar. Batsalar da , sıfırlansalar da sıfırdan yine zirveye çıkabiliyor olmaları, enflasyonu bir kaldıraç olarak kullanabildikleri için.

Büyük paraları çevirmekten korkan insanlar genellikle isyankar ve bereketsiz de oluyorlar o yüzden. Ellerine biraz para geçtiğinde de nasıl yatırım yapacaklarını bilmedikleri için hemen araba alıyorlar. Sonra da arabalarını satarak geçinmek zorunda kalıyorlar.
Kesin Yahudisin. Değilim demen benim inancımı değiştirmez. 😂
Hangi hisse senedine para yatiralim?

Ben bir rüya gördüm. Olmamam gereken bir yerdeydim, kasaba tarzı bir yer. Müstakil bir evin arka bahçesinden evin etrafında sessizce dolanmaya başladım. Etraf karlıydı. Arka bahçede yeşil tahtadan basamaklar vardı üç tane. O basamaklardan dikkatlice indim. Evin arka tarafında bir kapı gördüm tahtadan bir kapı. Kilidi bile tahtadan. İçeri girecektim fakat bir kadın sesi işittim; biriyle hararetli bir şekilde konuşuyordu. Beni görmelerini istemediğim için geldiğim yoldan geri döndüm ve evin ön tarafına çıktım. O sırada babamın eşi gördü beni. " Ne zaman geldin, ne yapıyorsun" tarzı sorular sordu. Sürpriz yapmak için geldim diye yalan söylerken uyandım.

Ev gerçekte bildiğim bir ev değil.
Şuan planladiginiz girişim size göre olmadığını işaret.

@Rhea cingöz kraliçem 🤩
Uruma bakım yaptırdım benimki pes etme noktasına gelmiş artık. Yalnız Ankara ile alakasını tamamen kesmiyor, git gel yapar dedi. Onun sağı solu belli olmaz yine de korunmaya devam. 😍

@Rhea cingöz kraliçem 🤩
Uruma bakım yaptırdım benimki pes etme noktasına gelmiş artık. Yalnız Ankara ile alakasını tamamen kesmiyor, git gel yapar dedi. Onun sağı solu belli olmaz yine de korunmaya devam. 😍
Ya İstanbul'da daha iyi medyum bulup sponsoru Avrupa yaşayan zengin Türk sayesinde her hafta yeni bağlamalar yaptırırsa ya birde Ankara'daki, ordaki ve birkaç başka işin ehli hocayı da katıp, ekip işi yapıp danaya girer gibi seni bağlarlarsa 🤩😂

@Retro
Önceki hayatlarımızın karması nasıl temizlenir kimlere zarar verdiğimizi bilmiyorsak yada çok kişiyi etkilediyse yediğimiz haltlar 🙈🙈

Enflasyon ne kadar artarsa o kadar borçlanmak gerek. Doğru olan dediğiniz gibi bu. 👍🏼

@Retro
Önceki hayatlarımızın karması nasıl temizlenir

Acele etmeden. Yaşattığını sindire sindire yaşayarak. Acelen nereye 🤣 Bırak karma bildiği gibi yapsın.

kimlere zarar verdiğimizi bilmiyorsak yada çok kişiyi etkilediyse yediğimiz haltlar 🙈🙈

Tüm tuşlara basarak temizleme yöntemi de var.

*Adam öldürme olabilir diye, olası karmanın temizlenmesi niyeti ile acile gidip birinin kurtulmasına vesile olarak. Kan vererek te olur, maddi destekle de.

*Hırsızlık varsa diye , büyük ölçüde bağış yaparak.

*İftira olasılığı için , iş yerinde arkandan iş çevrildiğinde veya iftiraya uğradığında hakkını savunabilecekken, bunu yapmayıp durumu kabul edip iftiraya uğramışlığını içinde sindirerek.

*Kürtaj varsa, yetim evlat edinerek, veya bakımını üstlenerek, veya çocuk esirgeme kurumumu periyodik olarak ziyaret ederek, onlarla arkadaş olarak.

*Ayırma yaptıysan, birilerinin muruvvetine vesile olarak. Yuva kurarak.,

*Bağlama yaptıysan, birinin bağını ve blokajlarini çözerek, ona kendi blokajlarini kendi kaldırabileceği bir ilim öğreterek,

*Dedikodu yaptıysan, kendini dedikodu malzemesi yaptırarak (zaten kendi kendine olur) ve dedikodudan gelen itibar kaybını üstlenerek.

Kısacası tüm karmik yüklerini ancak kendinden fedakarlikta bulunarak temizlersin. Bazen haksızlığa uğradığımızda tepkisiz kalmak ve affetmek çok büyük bir karmik borç sildirmedir. Ama bunu yapamıyoruz. Sistemi okuyamadığımız için.

Ya da süreci kendin yönetmek istiyorsan sadaka verirsin. Ama öyle 50 lira 100 lira değil. Binleri, 10 Binleri bulan sadakalar. Verdiğin zaman canını acıtacak sadakalar. İşte belayı defeden sadakalar bunlardır. Yani parası olan kişi için de arınmak öyle kolay olmuyor, sadakayı hatrı sayılır ölçüde vermek zengin için bile zorlayıcı bir fedakarlık çünkü. Hele cimriler için tam bir izdirap.

50-100 lira vereceksen de 2-3 günde bir sürekli vermen lazım. Artık maddi durumuna göre fedakarlıklar yapabildiğin kadar özgürleşme de gelmeye başlar. Sadaka ömür boyu sürekli olmalıdır.

Son düzenleme:
Ya İstanbul'da daha iyi medyum bulup sponsoru Avrupa yaşayan zengin Türk sayesinde her hafta yeni bağlamalar yaptırırsa ya birde Ankara'daki, ordaki ve birkaç başka işin ehli hocayı da katıp, ekip işi yapıp danaya girer gibi seni bağlarlarsa 🤩😂
Biraz da üzüldüm aslında. Urum çok fazla yalan dedikodular var dedi hakkında, erkek de olsa normal arkadaşıdır büyük ihtimalle o adam. Arkadaşım yine bir şeyler söylemişti, sonra profiline bir baktım facede, iş için gitmiş meğerse. Artık kendini bile savunma ihtiyacı duymuyor bu konuda çok yorulmuş dedi. Kötü birisi değil artık tamamen anladım da gelip hiç bir şey de yazmadı sürekli bağlama yapıp durdu. Ne diyeyim artık bilmiyorum, bir kadının itibarını zedelemek bu kadar kolay olmamalı...

Ve de artık bilinçaltıma mı yerleşti yoksa duygularımı biraz yoğun yaşayan birisi olduğum mi bilemiyorum artık maalesef ben de pes etmiş durumdayım bir şeyler yazsa söylese belki bir şeyler olabilir.

Ve de artık bilinçaltıma mı yerleşti yoksa duygularımı biraz yoğun yaşayan birisi olduğum mi bilemiyorum artık maalesef ben de pes etmiş durumdayım bir şeyler yazsa söylese belki bir şeyler olabilir.
Bilmemki duygularını en iyi kendin anlarsın.
emektir o emek bunca zaman karşılıksız çabaladığından dermişim :D

*İftira olasılığı için , iş yerinde arkandan iş çevrildiğinde veya iftiraya uğradığında hakkını savunabilecekken, bunu yapmayıp durumu kabul edip iftiraya uğramışlığını içinde sindirerek.

Bazen haksızlığa uğradığımızda tepkisiz kalmak ve affetmek çok büyük bir karmik borç sildirmedir. Ama bunu yapamıyoruz. Sistemi okuyamadığımız için.
E bunlar çelişmiyor mu Retro?

Üstteki lafında karmik borç oluşuyor.
Alttaki lafında aynı şeyi yaparak karmik borç siliyor.

Açar mısın?

Neden sadaka ?

Çünkü "yaşama sevinci" hepimizi birbirimize ve evrene bağlayan ortak enerji birimidir.
Canımızı sıkan biri olduğunda yaşama sevincimizden çalmış olur, biz de kendimizi savunurken genellikle onun yaşama sevincine kastederiz. Büyüler vs hep yaşamdan keyif almasını engellemek için yapılır. En azından ülkemiz genelinde.

Günahlardan doğan karma ilk başta kalbe kasvet getirir. Kalp katılaşır. Ama zihin bir süre daha kendi ezberleri ekseninde dönmeye devam edebilir. Zihin bir makinedir. Kalp yıllar öncesinden kapanmış ve S.O.S. veriyor olsa bile zihin uzunca bir süre kendi kendini idare edebilecek şekilde kalpten ayrışarak bünyeyi canlı tutabilecek kadar güçlü ve bağımsız olabilir. Bu iki kavramı çok iyi bilmek tanımak ve ayrımını yapabilmek lazım, yoksa kendimizi doğru analiz etmek mümkün olmaz..

Neyse şimdi o da uzun gider...
Sadakaya bağlıyorum : Sadaka bizi hayata bağlı tutan yaşama sevincinden fedakarlık etmektir. Rızık, bizi yaşama bağlayan her türlü geçimlik demektir. Rızıh aslında yaşama sevincinin altın anahtarıdır. Sadaka ancak zırıktan verilebilir. İlla para olacak diye bir şey de yok. İlimde ilerlediysen ilim senin yaşama bağlanma sebebindir yani rızkındır ve hali ile de insanlara ilim öğretmen gerekir.

Karmandaki tıkanıklıklarını anlamak çok kolaydır. Kapanma psikolojisinde çok fazla kalıyorsan demek ki yaşama sevincin artık büyük ölçüde bağlanmıştır ve rızkını sadaka olarak vermeye başlaman gerekmektedir. Bu uzun bir süreçtir. Çünkü karma hemen kapatmaz seni, sana süre verir. Belki yıllar sürer bu. Uyarılara kulak asmayışlarını hatırla mesela... bir anda kapandığın zaman da bir anda açılmayı beklemek olmaz. Temelde değişmeli ve zamana yayarak iyileşmelisin. Tabi içindeki iç bilinç yeteri kadar ilim sahibi olabilmişse. İlim yoksa kendini kendi elinle iyileştirme lüxün de kalmıyor. O bile bir rızıktır yani.

Geri