Sohbet Muhabbet

Her ay maaşının yüzde 10'u ile altın, hisse senedi ve kripto para al.
Bireysel emeklilik başlat. Her ay 1000 liran da sen anlamadan oraya aksın. +%30 devlet hazinesinden de destekli hiç olmazsa.
Eskicilerden eski madeni paraları satın al. Kaliteli şarap al stokla. 80'lerin ve 90'ların oyuncaklarını al stokla. Bir sanal hayvan anahtarlığı 100 bin liraya satıldı. Turbo sakızlardan çıkan ilk seri araba etiketleri bilmem kaç yüz bin liraya satıldı. 1950 den kalan bir çizgi roman keza rekor fiyata satıldı internette.

Manyakların piyasasında paralar sandığımızdan çok daha hızlı ve kolay dönüyor.

Parası olanlar için harcamak ne kadar kolaysa, onların özlem duydukları duyguları onlara satmak ta o kadar kolaydır. Parayı duygu ve özlem harcatıyor.

Ağaç dik. Her yediğin meyvenin çekirdeğini filizlendirmeyi öğren. Evrenin geri dönüşüm ve bedava bereketli enerjisine müdail olmanın en organik yolu da budur. Sıfırdan başlayanı toprak bile destekliyor.

Bunları yapmak içinden geliyorsa para bir kere akmaya başladı mı hep akıyor. Memur olarak çalışmaktansa günde 8 saatimi paranın kokusunu almaya harcardım ama işte işimi sevmek gibi de bir zaafım var. İlerde artık.

Son düzenleme:
Ankara'yı seven hiç mi yok? Gitme ihtimalim var, korkutuyorsunuz beni. (Sadece burada değil, başka platformlarda da Ankara sürekli kötüleniyor.)

Ankara'yı seven hiç mi yok? Gitme ihtimalim var, korkutuyorsunuz beni. (Sadece burada değil, başka platformlarda da Ankara sürekli kötüleniyor.)
Kabus gibi.. imkanın varsa uzak dur, üni içinse kaliteli üni ler var, iyi bir eğitim alıp başka bir yerde cazip iş olanakları için tercih edilebilir geçici süreliğine ama onun dışında berbat.
Büyük şehrin sorunları fazlasıyla var ama stres atacak doğası yok. Bu depremden sonra inanılmaz göç aldı zaten mülteciler doldurmuştu, kiralar çok yüksek bakımsız eski evlere bile yüksek kiralar isteniyor, merkezi yerdeki evler de olsa trafik yoğunluğu yine yaşanıyor bir yere giderken, hele mesai saatleri korkunç.

Ben çok seviyorum. Aslında ne için gittiğinize ve nasıl bir yaşam tarzınız olduğuna bağlı. İstanbul kadar renkli bir hayatı yok. Binalar tek tip. Ama kaostan sıkıldıysanız Ankara'nın düzeni hoşunuza gidebilir. Ankara'da insanların araçlarla gittiği noktada ben uzun saatler yürürüm örneğin.

Eğlence hayatı belli noktalarda toplanmış durumda. İstanbul gibi 24 saat aralıksız olmasa da o konuda da alternatifler var.

Son kriz ile birlikte değişmediyse İstanbul'dan biraz daha ucuz bir şehir. Memur ya da öğrenci değilseniz çevre edinmeniz biraz daha fazla zaman alabilir çünkü devlet merkezi olduğu için dışarı ve yeniliklere görece daha kapalı bir yer.

Açıkçası ben bu kapalılığı seviyorum ve Ankara'yı daha güvenli buluyorum diğer şehirlerden.

Tabii Polatlı ve Sincan gibi uzak ilçeleri Ankara saymıyorum.

Ben çok seviyorum. Aslında ne için gittiğinize ve nasıl bir yaşam tarzınız olduğuna bağlı. İstanbul kadar renkli bir hayatı yok. Binalar tek tip. Ama kaostan sıkıldıysanız Ankara'nın düzeni hoşunuza gidebilir. Ankara'da insanların araçlarla gittiği noktada ben uzun saatler yürürüm örneğin.

Eğlence hayatı belli noktalarda toplanmış durumda. İstanbul gibi 24 saat aralıksız olmasa da o konuda da alternatifler var.

Son kriz ile birlikte değişmediyse İstanbul'dan biraz daha ucuz bir şehir. Memur ya da öğrenci değilseniz çevre edinmeniz biraz daha fazla zaman alabilir çünkü devlet merkezi olduğu için dışarı ve yeniliklere görece daha kapalı bir yer.

Açıkçası ben bu kapalılığı seviyorum ve Ankara'yı daha güvenli buluyorum diğer şehirlerden.

Tabii Polatlı ve Sincan gibi uzak ilçeleri Ankara saymıyorum.
Flood olacak ama bunları İstanbul Avrupa Yakası'nda 10 küsür yıl yaşamış, İstanbul'un bütün manyaklıklarını çekmiş, megakentin en kötü şeylerini görmüş, ölümlerden dönmüş biri olarak söylüyorum. O yüzden çok şey göreceli. Benim iyi yer eşiğim baya düştü.

Ekleme yapayım.. corona dönemi ve göçlerle birlikte araç sayısı çok arttı, trafik istanbul gibi artık yani.. tam bir rezillik ankarada yaşamak.. hatta bir kadınla konuşmuştum bir hafta olmuş akraba ziyaretine gelmiş istanbuldan ankaraya şimdiden sıkıldım diyordu, iç açıcı hiçbir yanı yok.. havası kirli, iklimi kötü..

Benim büyücüm bordrolu memur, vergi kaçırması pek mümkün görünmüyor :)

Olsun, devlet sana büyü yapma imkanı veriyor mu? Veriyor. Sen hem devletin imkanlarını kullan hem de büyü başına devlete vergi ödeme... Oh ne güzel..

Vergi kaçakçısı işte. Emek hırsızı. Kara delik. Hortumcu.

ama ben onu ihbar ederim basılır hocalarla üflemece oynarken 🤩

Suç üstü basın ama.
Tam üflerken basın. Kameraya poz verdiğinde yanakları şişik, gözleri kayık çıksın.

Geri