birkapıdağ
Banlı Kullanıcı
Sayın daniel ayrıca amacım asla sizi kırmak değil sadece doğruları yansıtmak.
Sayın daniel, Sizin söylemlerinizin öyle olmadığını ispat ediyoruz bu sefer'de konuyu çarpıtıyorsunuz sanki.
Hz İbrahim'in müslüman olmadığını söylüyordunuz Ayet verdik bu sefer yok bende şunun için demiştim diyorsunuz demin kitap'ta geçmiyor diyordunuz.
Namazın 5 vakit olması'da direkt mirac'la alakalıdır niye ayrı bir konu olsun ?
daniel arkadasim, ben Islami yasayan bir ülkede dogmadim, iyikide dogmamisim dogmus olsa idim mazallah belki bugun farkli olurdum Islam ülkelerini görüyorumda bayagi ucmus
Hiristiyan inancinin yogun oldugu bir ülkede dogdum,Hatta vatandasiyim..
Ama mesele ben degilim,
Ben her insanin esit sartlar altinda gönderildiginin altini cizmek istedim,Yaradan torpil yaparmi yahu ?(Siz yapar dediniz demiyorum)
Mesela bir insan ergenlik cagina geldiginde, neden bir arayis icine girer, bir Idol taklit edebilecegi,kendini bulabilecegine inandigi bir Örnek arar? Yada siz bu olgunun farkindamisiniz..Insanlar her nerede yasiyorsa ve yasatiliyorsa ( Reha gibi oldu pardon ) Belirli bir yasa geldiginde bir arayisa girer, kimi rockcu olur kimi bilmemkimin felsefesini kendine yol secer..Sizce Bu arayis nedir??
Bu insanoglunun fitratidir,icgüdüdür..Ve her insan kendisini katagorize eder, niye cünki fitratinda var tapmak tapma duygusu, esittir inanma arzusu inac!
Hic birseye inanmadigini savunan bile birseye inanir,saglam bir arastirma yapsa MTV deki sahane artisleri gecse, ögretmenini babasinin örnekligini gecse vsa vsa.. Sizce Rabbini bulurmu bulmazmi.. Yada Siz nasil buldunuz? Ben nasil buldum, Annem dedi diyemi, bana yetersiz geldi acikcasi ailemin savunduklari..Iste o icgüdü..
Niye biliyormusunuz cünki Rabb onu "tanri Put"suz gönderdi..
Bu olguya islam fitrati üzere gönderildi deniliyor, hiristiyan da denilebilirdi yahudide ama ne hiristiyanlar nede yahudiler sadik kalmadi kitaplarina rasullerine..
Benim islam dedigim Tehvit'dir buda her semavi dinin altyapisidir..
Kimbilir belkide tehvidi olupda Kurandan bir haber hatta kitaplardan Rasuller'den bir haber bir zatda Allah katinda güzeldir, ben buna duruma bir aciklama getirmekden haya ederim... Cünki asl olan Tehvittir...
Sayın daniel ayrıca amacım asla sizi kırmak değil sadece doğruları yansıtmak.
Elbetteki Sizinle ayni fikirleri zaman zaman savundugumun bilincindeyim,benim türkcem malesef cok zayif, fikirlerimi istedigim sekilde anlatamiyorum bu yüzden yanlis anlasilma olabiliyor ,bu yüzden ekstra dikkat etmeye calisiyorum.. Bana göre bir kalbi kirmak Allah'in evini kirmak ile es degerdir...
Sn.daniel ben carpitmak amacli sormuyorum, burada kapidag ile bir guruplasma falanda yok, herkez kendi inanclari dogrultusunda bilgilerini, yada yetersiz kaldigi icin merakini sergiliyor( ben öyle yapiyorum en azindan)Sizide asla rencide etmek istemiyorum..
Namaz Rasulullah'in savundugunun disinda ne olabilir,ben Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum, Zira Kuran sekil beyan etmedi,namazin seklini beyan etmeyen Kuran'dan ortanamazinin ne olduguna dair bir fikiri ben nerden edinebilirim.. Bir alim ikindi namazi dedi diye bununla yetinmelimiyim.. Bana göre Ortanamazi ikindi namazi degildir,niye olsunki? Ikindinin ne özelligi var da ayriyetten alti cizilsin..
Kaldiki Ayetlerdeki namaz benim inancima göre vakitlerde kilinan namaz degildir hep...
Madem Siz Kuran'i sünnetsiz uyguluyorsunuz,bende bunu ögrenmek istiyorum.Ne Sizin bilginizi yadirgarim nede asagilarim.. Farkinda degilmisiniz, ben koppy falanda yapmiyorum, Merak ediyorum saadece..
birkapidag Sizce "ortanamaz" nedir?
Evet vakitler hakkinda hemfikiriz zaten, ben seklini soruyorum, neye göre sekil aliyor? Cünki Kuran bu konuda bir bilgi vermiyor...
sayın daniel sayın La-edri'nin dediğine katılıyorum asla amacım kalp kırmak değil benimde uslubumda yanlış giden bir şeyler varsa özür dilerim
Şahsi düşüncemi soruyorsanız ikindi namazıdır. Zira orta namazına çok dikkat edilmesi gerektiği söylenir ve hatta namazı asla keraat vaktine bırakılmaması için uyarılır bunun için'de bir çok şey söylenir ama burada bunları yazıp yeni bir tartışma konusu açmak istemem.Ancak altını çizerek söylüyorum özellikle araştırdığım bir konu değil ama araştırıcam.
Ne demek istediğinizi anlamadım dersem umarım bana kızmazsınız
şeklini derken ???
Elbetteki Sizinle ayni fikirleri zaman zaman savundugumun bilincindeyim,benim türkcem malesef cok zayif, fikirlerimi istedigim sekilde anlatamiyorum bu yüzden yanlis anlasilma olabiliyor ,bu yüzden ekstra dikkat etmeye calisiyorum.. Bana göre bir kalbi kirmak Allah'in evini kirmak ile es degerdir...