Sünnete uymak Muhammed'i tanrilastirmaz sayin Cillout yani elbette her davranisin bir dozu var, netice itibari ile iIslam dininde bilinen 4 meseb var arti mevlevilik alevilik vsa bir cok dali var, Ama özü Tehvit'e dayalidir,
La ilahe ilallah diyen bir kisinin imanini hic bir kisi yargilayamaz bu hak kimseye verilmemistir, ister alevi olsun ister sünni,yapanda zaten hesabini mutlaka verecektir
Allah'in Habibim diye taclandirdigi bir zati heleki bu bir Peygamber ise,Elbetteki benden üstündür, ve elbetteki ben Allah'a yakinligi O'ndan ögrenebilirim.. Insanlarin Muhammed'i taklit etmelerinin tek sebebide budur,Buda Sünnetden gecer..
Mesela daniel arkadasim ve Siz'de öyle Kuran yeter diyorsunuz, ki benim bu anlayisa saygim var onayliyorumda...
Ama Kuran arapca inmistir ve orjinali budur, peki bu bir tesadüfmü?
Kuran da gecen namazin arapca karsiliginin 18 manasi vardir, birtanesi mesela omurga manasina gelir, dik durus, egilmemek, "elif" gibi olmaya kadar gider acilimi...
Simdi hangi mealde amaclanan mana kulanilmis, bunun garantisini kim verir bize, kimisi namaza bilindik namaz der,kimisi zikir der vsa..Ve cogu cümle öyledir mana degisebilir tercümede..
Misal Ortanamazi nedir? sormak isterim Size/daniel arkadasimada olabilir
On alime soralim on tarif cikar
Anlamini kamil manada bilmedigimiz birseyi uygulayamayiz degilmi?
Muhammed'den baskasi Kuranin hakikatini bilemez zira vahy ona indi..
Sünnete uymamak biryerde "Ben senden iyi biliyorum" demektir,Ki Muhammed Muhammed iken "Seni laiki ile taniyamadim "diyor..
Peygambersiz Kitapsiz Allah katinda kabul edilen bir din yoktur,
ve her kavim kendi Peygamberine uymak durumundadir, bunun adi sünnet ise sünnet dir..
Konuyu uzatmak istemiyorum esasinda, ama madem Alevilerden bahsettiniz,Aleviler Ali'yi tanrisallastirmazlar özünde, Ali onlar tarafindan secilmis bir Imam'dir kimisi Hanif kimisi Safi, fark etmez Islam'in özü her mesebde yasanir..
Her sünniyim diyen sanki sünnete tabi, her aleviyim diyende Alevi mesebinden kaymamis diyemeyiz ama tanrisallastirma genel olarak yoktur hic bir islam mesebinde..
Hiristiyanlarda ise bariz bir tanrisallastirma vardir zira onlar Tanrininoglu diye Isa'nin satatüsünü yükseltmislerdir...Ayni sey degil..