Sayin birkapidag,
Islami kaynaklarin tamami bir fikirdir ve yorumdur. Bir ayetin 50 farkli mealini bulmaniz mumkundur.
Ben zaten konunun basindan beri kendi fikrimi yaziyorum. Fakinda degil misiniz?
Siz de ayet kopyalayip, mealcilerin kendi fikirlerini de ilave ederek inaniyorsunuz.
Ben bu anlamda teslimiyetci degilim. Hele benim gibi, benden farki olmayan herhangi bir insanin, dini veya yaraticiyi tekeline alip yorumlayisina teslim olmam.
Arastirmak, sorgulamak, irdelemek aklin geregidir. Hangi konuda olursa olsun buna din ve Tanri kavrami da dahil..
Ve inanirim ki bu akil bize sus olsun diye verilmemistir.
Bakin bir kez daha kendi savundugunuzu koydugunuz ayetle curuttunuz. Tesekkurler ayet icin.
Demek iman etmek, iman ediyorum demek tek basina yeterli degilmis. Aslolan iyi ve kotu olgusuna verecegimiz yaklasimlarmis.
Simdi hala iddia ediyor musunuz, bir insan omrunun sonuna kadar iyilik de yapsa, iyi bir insan da olsa, imansiz oldugu icin gazaba ugrayacaktir diye???
Asr-i Saadet'i geciniz. Ne o donemde yasadiniz, ne sahit oldunuz zira.. Kuran disi kaynaklari bir tarafa birakip sadece Kuran'a odaklanirsaniz, kitapta Asr-i Saadet (!)yillarini ve doneme iliskin ilk inanirlarin yasadiklarini okuyabilirsiniz.
Asr-i Saadet'e dair yazili kaynaklarin hepsi, islmiyetin kurulusundan cok cok sonra yazilmis kaynaklardir. Hz.Muhammed'in biyografisi bile olumunden yaklasik 120 yil Ibn Ishaq tarafindan yazilmistir ve tek kopyasi dahi yoktur. Kutsal kitabi tas'a, tahta'ya yazabilip koruyanlar, Islam peygamberine dair 120 yil boyunca tek yazit koyamamislardir. Islamin ilk 100 kusur yili kayipken, hangi Asr-i Saadet o bahsettiginiz?
Mantiken 120 yil icinde o kusagin olmesi gerekir. Kalanlarin yani o kusaktan ureyenler, Asr-i Saadet'i ilk agizdan dinledikleri icin mi islam peygamberi olunce Sii/Sunni ayrimi yasanmistir?
Ben bir seyin pesinde degilim, burada yapilan bir bilgi alisverisi, ancak siz fazla onyargili yaklasmaktasiniz.
Yaratici guc kul'unu dilberlerle, gogsu tomurcuklanmis kizlarla odullendirecek denli basit olmamali.. Bu mudur yani sizin celiski olarak addettiginiz?
Islam dininin cizgisi bu mudur? Bu anlayis midir?
Kimse kimseyi benim inandigim sekilde inan diye zorlamiyor.
Lekum dinukum veliyeddin genellikle iki farkli dine sahip insanlar tarafindan kullanilir. Oysa ustte ateist demek istemedim demistiniz. Bu da bir baska onyargi celiskisi olsa gerek..