Kitap Alıntıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Albella

Kayıtlı Üye
Dünyanın en büyük cezaevi cahil insanın kafasının içidir!

Montaigne

Ne tuhaf değil mi? En yakınlarımıza kalbimizi açamıyoruz, sonra gidip bir yabancıya içimizi döküyoruz.
Nilüfer Kuyaş – Yok Adam

Rhea

Elit Üye
İş
Witch
'Menfaat ve zevk iştirakinde herkes birbirini dost zanneder. Burada alelāde arkadaşlıktan fazla bir alaka yoktur. Büyük bir fedakârlık imtihanı baş gösterince, birbirini dost zannedenlerin hemen bozuştukları görülür. Arkadaşlıkta en ziyade menfaatlar ve zevkler, dostlukta en ziyade felaketler ve kederler müşterektir.'
-Kadın, Aşk, Aile/Peyami Safa

İlahi adaletin sağlanması için içimizden birilerininhaksızlığa uğraması gerekiyordu.El kaldıran ben oldum.
Yanlızlığı İcadı, Bülent Parlak

Retro

Elit Üye
Eğer sen, Yaratıcı'yı, aşık olduğun kız kadar sevebilsen ve O'na kavuşmayı arzulayabilsen, sana gaybın kapıları açılırdı.
Dua, karanlıkta ışığı, zayıflıkta direnci korkuda ümidi, çaresizlikte çareyi bulma gücüdür.
Sizin siyaset dediğiniz, inananları sınıf sınıf, bölük bölük, grup grup parçalayıp birbirine düşman eden, birbirine karşı ilgisizleştiren şey.. Bu müthiş bir hastalıktır. Sizi bu evrende yıkıma götürecek tek şey odur. Aranıza soktuğu nifak yüzünden taraftarınız olan bir münafığı size taraf olmayan bir veliden daha sevimli gösterir.

Fardipli Sin-Ha

Retro

Elit Üye
"Adına medeniyet dedikleri anlayış ve teknoloji düzeyi; insanı yaratılış amacının çok dışına atmış, onun varlığını anlamsız kılmış, yeryüzünü yaşanmaz hâle getirmişti."

Toprak, su, hava ve ateş, birbiriyle asla barışmayacak ve uzlaşmayacak bu dört unsurdan yaşamı var etmenin sanatı, sevgi elementini kullanmaktan geçiyor.

"Bana vereceğin sıfat, ancak senin beni nasıl gördüğünü anlatır. Benim mahiyetime zarar vermez."

Şerri yaratmak Yaratıcı'nın işidir. Ama onu seçmek sizin eyleminizdir.

Peki hocam, Allah, insanın doğru yola yönelmesini istediği halde niçin önüne bu kadar girift meseleler çıkarıyor..."insanlar kendilerine takdir edileni hak etsinler diye..."

Fardipli SinHa

cathrine

Kayıtlı Üye
''Kusursuzluk yerine ilerlemeye odaklanın.Bir şeyi kusursuz yapmak yerine yapılmasına odaklanın.O noktadan yola çıkarak o şeyin üstüne oynayabilir,onu büyütüp tam olarak hayal ettiğiniz şeye dönüştürebilirsiniz.Ama başlamazsanız asla ulaşamazsınız.''

Dağ Sensin/Brianne Wiest

ChiReiki

Kayıtlı Üye
Biliyor musun, insan acı çektiğinde güneşin batışını bir başka sever

Gözler asıl görülmesi gerekeni göremez. Kalp gözüyle bakmalı insan.

Gülünü senin için bu kadar önemli kılan ona harcadığın zamandır. İnsanlar bu gerçeği unuttular."

Ancak sen herhangi bir saatte gelirsen yüreğimi hangi saate hazırlayacağımı bilemem."

Ne gizemlidir şu gözyaşı diyarı

Ben üzgündüm ama onlara
“yorgunum” dedim...

Birini güzel olduğun için sevmezsin ki, sen sevdiğin için güzel olur o.

Kimsede olmayan yıldızlara sahip ol.

☆☆☆

Küçük Prens
Antoine de Saint-Exupéry

ChiReiki

Kayıtlı Üye
Okuyup anlayanlar öve öve bitiremiyor sembolik alegorik dille yazılmış tasavvufi literatür külliyatında çok nadide özel bir eser yabancılar yurtlarında yurtdışındada mevlananın özel bir yeri var spiritualizmle ilgilenenler mevlanaya hayrandır 7 öğüdünü memleketimizde kültürümüzde çok sevilir ve çerçeveletip asılır

Merlin639

Kayıtlı Üye
Okuyup anlayanlar öve öve bitiremiyor sembolik alegorik dille yazılmış tasavvufi literatür külliyatında çok nadide özel bir eser yabancılar yurtlarında yurtdışındada mevlananın özel bir yeri var spiritualizmle ilgilenenler mevlanaya hayrandır 7 öğüdünü memleketimizde kültürümüzde çok sevilir ve çerçeveletip asılır
Mevlânâ aşk ehili herkesin aşka ihtiyacı vardır....😉