Bilinçli olarak yapmak için genellikle meditasyonlardan destek alıyorum, daha önce söylemiştim sanıyorum. Genellikle derin odaklanma meditasyonunda 10-15. dakika arasında öte alemlere geçebiliyorum. Birçok insan “deathpose” kullanıyor bunun için, deneyecek olursanız önerebilirim ama ben bundan ziyade kendimi daha rahat hissettiğim bir pozisyonda geçiş yapmayı seçiyorum.
Meditasyon saçma veya sıkıcı gelebilir, odaklanma çalışmaları da duruma göre çekilmez olabiliyor. Eğer bu şekilde yol almak istemezseniz inanç sisteminizdeki ritüelleri de kullanabilirsiniz. Ben bazen, meditasyon için kendimi uygun görmediğimde kendi sistemimdeki bazı uygulamalarla geçişi gerçekleştiriyorum. En önemlisi astral deneyim öncesi mutlaka arınma çalışması yapıyorum.
Bunların dışında; astral seyahat her zaman tercih edilebilir bir seçenek olamayabiliyor. İşten veya günlük rutinden kimi zaman vakit bulamadığımda şuur projeksiyonu veya astral projeksiyona ağırlık veriyorum. Bu projeksiyonlar bedeni ve zihni bir yere uzun süre çapalamaktan ziyade gözler açık, bedeni bir yere sabitlemeden gerçekleştirilebiliyor ama bunu nasıl yaptığımı ben de bilmiyorum o yüzden lütfen sormayın
)) Sonra araştırıp nasıl yapılabildiğine dair bir konu açmaya gayret ederim. Özellikle çok sıkıldığım durumlarda benim için güzel bir saklanma yeri oluyor.
Yalnız şunu unutmamak gerek seyahatler esnasında insanın bir ayağı arzda, bir ayağı seyyaldedir. Arzdaki ayağınız yere sağlam basıyorsa seyyalde de güvendesiniz demektir.