Yanlış izlenim vermek istemem, ben de okuyup araştırıp bir yandan pratik ederek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Tamamen hakim olduğum bir alan değil.
Yalan söylemeyeyim, hiç duymamıştım ve biraz önce siz bahsettiğiniz için biraz araştırdım, araştırmaya devam da edeceğim. Maji suistimale çok açık bir alan ancak şu gibi durumları gözden kaçırmamak gerekir;
Çalışılan disipline inisiye olamamak: Buradaki kastım içsel inisiyasyon. Tam olarak ısınmadığınız, tüm hatlarıyla anlamadığınız ve uyumlandığınızı hissetmediğiniz bir sistem kesin bir başarı getirmeyecektir.
Ön Hazırlıklar: Özellikle servitorler, psi-ball, psi-pet, Tulpa gibi astral düzlemde var olan ve maddesel dünyada etkiye sahip olan enerjisel varlıklar en azından belli bir süreç geçirdikten sonra denenir. Örneğin burada Kaos majisini konuşuyorduk; Kaos majisinin ilk adımı 10-15 gün süren hareketsizlik egzersizi (en az 15 dakika, yutkunma refleksi dahi olmadan hareketsiz kalınması gerekir bir sonraki evre için), sonrasında yine bir süre için nefes egzersizleri, üçüncü adımda belirsiz süreli “düşünmeme”/“boşluk” egzersizi ve dördüncü adımı “nesneye odaklanma” egzersizidir. Bu dört aşama tamamlanmadan uygulamaya geçilmesi, uygulamanın başarısını riske atabileceğinden önerilmez.
Eğer astral düzlemde daha öncesinde seyahat etme, diğer formları gözlemleme veya iletişim kurma, kendini gözlemleme gibi deneyimleriniz yoksa ve enerjiyi hissetme, yönlendirme, derin odaklanma konusunda çalışmadıysanız 7 gün çok kısa bir süre. İşlem başarılı olmamış da olabilir, işlem başarılı olmuş fakat siz fark edemiyor da olabilirsiniz.
Yorumumu lütfen siz ve bahsettiğiniz sistem hakkında pek bilgim olmadığını bilerek değerlendirin, yanlış anlaşılmak istemem. Ancak eğer kursa sınırsız erişiminiz varsa ve derin odaklanma sürecinde deneyiminiz sınırlıysa biraz daha kendinizi geliştirdikten sonra yeniden deneyebilirsiniz. Belki yeniden denemeye gerek de kalmaz, odaklandığınızda işlemin işe yarayıp yaramadığını bizzat gözlemlersiniz. Eğer astral alanda yeterli bilgi ve deneyime sahipseniz servitoru beslemeye ve eğitmeye devam edin.
Ben yedi günlük çalışmayla bir servitor oluşturamaz veya çalıştıramazdım, enerjimi o kadar yoğunlaştıramıyorum. Kişiden kişiye farklılık gösterir, onu da ekleyeyim