Film ve Dizi Önerileri

Genç bir çift, Rosemary ve tanınmak için çırpınıp duran bir aktör olan kocası Guy, New York'taki kötü şöhretli eski bir binaya taşınırlar. Rosemary, genelde hepsi yaşlı olan komşularından ikisinin, Roman ve Minnie Castavet'in onları apartmana ısındırmak için çırpınıp durmalarını biraz temkinle karşılasa da, kocası Guy yeni komşularıyla çok vakit geçirmeye başlar.

Rosemary yeni yaşantısından tedirgindir. Komşu evlerden tuhaf seslerin geldiği bir ortamda, bir gece rüyasında şeytansı bir varlık tarafından tecavüze uğradığı görür. Ardından hamile kalır. Bu arada Broadway'de güzel bir rol kapan Guy'un kariyeri yükselmeye başlar.

Ira Levin'in çok satan kitabını, hikayenin geçtiği zamanı 20. yüzyıla taşıyarak nefis bir şekilde uyarlayan Roman Polanski'nin ABD'de yaptığı ilk film. Mia Farrow'un çizdiği, rolüne cuk oturan tiplemeyle de unutulmaz.

Arkadaşlar filmi ben izledim 1968 yılında yapılmış ve bir çok ilkleri içinde barındıran bir film. Parapsikoloji ile ilgilenen insanların etkilenecekleri ve sevecekleri bir film beni çok etkileyen bir film olmuştur her zaman...
(Yönetmen ve senaryo Roman Polanski)

Kaynak:Beyzaperde Türkiye'nin Sinema Rehberi

http://direkizle.net/insidious-izle-altyazili.html bu siteden direk izlenebilecek bir film
İnsidous adında bir film 2010 yapımı
konusu; Mutlu bir aile düzenine sahip Josh ve Renai ‘ nin bir anda kabustan farksız duruma gelen gerilim dolu hikayesi anlatılıyor. Çeşitli sebeblerle taşındıkları eski ve bir o kadar da esrarengiz evleri üç çocuklarından birinin geçirdiği kötü kaza sonucu komaya girmesiyle onlar için korku sahnesine dönüşür. Küçük çocukları bilinmeyen bir varlık hatta varlıklar tarafından huzursuz edilmektedir ve elle tutulur tek bir kanıtı bile olmayan bu durumdan onu kurtarma çabası aile için kabusun başlangıcıdır.
yeni izledim hem gerçekten ürkütücü sahnelere sahip hemde astral seyahet ve diğer alemlere farklı bakış açısı

http://www.youtube.com/watch?v=UWIyCUHrESk
Game of Thrones George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir HBO dizisi.
Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

Efsanevi Westeros topraklarını kontrol edebilmek için 7 soylu aile savaş vermekte, politik ve cinsel entrikalar çevrilmektedir. Bu aileler arasında, Stark, Lannister ve Baratheon aileleri öne çıkmaktadır...

Westeros kralı Robert Bratheon, eski bir arkadaşı olan Eddard Stark'a sağ kolu olması için teklif götürür. Eddard, kendinden önceki sağ kolun öldürüldüğünden şüphelendiği için, bu olayı araştırabilmek adına teklifi kabul eder. Sonra ortaya çıkar ki birden fazla aile tahta göz dikmiştir.

Büyük denizin diğer tarafında ise, asırlardır hüküm süren ve Baratheon ailesi tarafından tahttan indirilen eski Targaryen ailesinin sağ kalan üyeleri de tekrar yönetimi ele alma planları yapmaktadır. Bu ve Greyjoy, Tully, Arryn, Tyrell ailelerinin de bulunduğu bir savaş başlar. Bunlar olurken, kuzeyde ise, eskilerden kalma bir kötülük uyanmaktadır. Savaş ve politik kargaşaların ortasında, insan ırkı ve bu dehşet karşısında duran tek şey ise, kendini dünyadan dışlayıp, kuzeyde kaybolan Gecenin Bekçileri'dir...

Sınır bilim, yerleşmiş bir disiplinde, ana-arter (genel kabul edilen) veya geleneksel olarak kabul edilegelmiş (ortodoks) teorilerden ciddi biçimde ayrılan bilimsel araştırmalar anlamına geliyor.Bunlar, güvenilir olağan akademik disiplinlerin "sınırları" olarak sınıflandırılıyor.

Geleneksel olarak “sınır-bilim” tabiri yerleşmiş bilimsel prensipte kendisine yer bulan fakat olağandışı ve acayip bilimsel model ve teori keşiflerini tanımlamakta kullanılır. Bu tip teoriler (veya modeller) genel akademik kitle tarafından tanınan veya onaylanan bir bilim adamı tarafından iddia edilebileceği gibi, bunun tersi de söz konusudur.

İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan deneyler, garip cinayetler, sıra dışı ölümler dizinin temelini oluşturuyor. Tüm bu olaylar bir şekilde sınır bilimle bağlantılı. İşte bu noktada sıradışı doktor Walter Bishop devreye giriyor.

Sınır-bilim tabiri zaman zaman sözdebilim dallarını ve araştırma konularını kastetmekte kullanılır. Bununla birlikte, sınır-bilim ile sözdebilimin kategorisel sınırları tartışma konusudur ve tanımsal açıdan sınır-bilim ile sözdebilim farklıdır.

3. sezonun finali yayınlanmıştır.4. sezonla kaldığı yerden devam edecektir eylül ayında çekimlere başlarlar heralde.Özellikle dizideki observer gözcüler ilgimi çekiyor..

hangi kanalda veriyorlar ve saatleri nedir. ben izliyordum fakat yayın saati gece ikiye alınınca, izleyemez oldum.

Ben internet üzerinden izliyorum istediğim vakit çok rahat google üzerinden hd bütün sezonlarını izleyebilirsiniz...

Evet bende izledim.Hiç güzel bir film değil bence.Vaktimi boşa harcadım :(

Filmde herşey açıklanmamış.İzleyicinin anlaması beklenmiş.Psikolojik filmlerin hepsinde var mı bilmiyorum kesin birşey söyleyemem ama.Etkileyici bir filmdi bana sorarsanız.Şizofrenlerin dünyasını anlamama yardımcı oldu.
Beyaz kuğu/Siyah kuğu:)

Geri