Bazen geç gerçekleşme durumları ben de gördüm. Ve bunun nedenini buldum. Gliff yine 1 hafta içinde çalışır ancak aktifleştirirken yapılan şüphe ve endişe işlemi askıya alıyor. Bazen olmadı diye kabul edip unutuyorsunuz o zaman endişeyi de bırakıp saldığınız için askıda kalan işlem yürürlüğe giriyor. Yani biz aktivasyonu kendi elimizle başlatıyoruz ya da dosyayı hazırlayıp rafta bekletiyoruz gibi bir şey.
Negatif işlemde korunmaya gerek var ama iyi bir mühendislikle pozitif glifleri de negatif gibi kullanmak mümkün. O zaman da korunma yapmalı. Çok negatif olmasa da kendi işime öyle geliyor diye başkasının bir yolunu degiştirmeye çalışmıştım. Bu kötü bir davranış. Hiç negatif tavırlı gliff kullanmadigim halde işlem negatif sayılır, bana döndü hasta oldum.
Bir diğer seçenek de Dihal glifi. Dihal'i sadece rutin arınmalar ya da spiritüel arınmalar için değil tekli konularda da bir işi halletmek için diğer glifleri denemeden önce konudaki negatifi temizlemek için kullanmak çok mantıklı. Bazen başka glifle işleme gerek kalmadığını göreceksiniz. Yani olmasını istediğiniz iş aslinda küçük bir negatif yüzünden bloklanmış olabilir, üstüne üstüne glif yapmak bu durumlarda yukarıda bahsettiģim askıya almaktan ileri gidemeyebilir. Ya da aradaki negatif tıkanıklığı açarak yoluna devam etmek için gereksizce çok fazla enerjinizi çeker. Yeterse iyi yine. Yetmezse yok olur, işleminiz bozulur.