''ÖZEL GÜNLERDE BUNU OKUYABİLİR MİYİZ??? ''
diyen arkadaşlarımıza da, ben de Sevgili Urum gibi ''Okunabilir ''diyorum ..Kanıt olarak da şu ayetler bana yol gösteriyor .En doğrusunu Yüce ALlah'ım bilir ..
BAKARA-222 ayetin ilk bölümü...
İmam İskender Ali Mihr : Sana hayz halinden (kadınların belirli günlerinden) soruyorlar. De ki: “O bir ezadır.
Diyanet İşleri : Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: “O bir ezadır (rahatsızlıktır).
Adem Uğur : Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır
Ahmed Hulusi : Sana kadınların aybaşı hâlinden soruyorlar. . . O sıkıntılı bir dönemdir.
Ahmet Varol : Sana bir de ay halinden soruyorlar. De ki: 'O bir eziyettir.
Ali Bulaç : Sana 'kadınların aybaşı halini' sorarlar. De ki: "O, bir rahatsızlık (eza)dır.
Diyanet İşleri (eski) : Sana, kadınların aybaşı hali hakkında da sorarlar, de ki: 'O bir ezadır (rahatsızlıktır)
İbni Kesir : Sana adet halinden de soruyorlar. De ki: O, bir ezadır.
Süleyman Ateş : Sana âdet görmeden soruyorlar. De ki: "O eziyettir."
Yaşar Nuri Öztürk : Sana adet halini de sorarlar. De ki: "O, insana rahatsızlık veren bir haldir..
Benim anladığım ;adet günlerinin cünuplukla , pislikle veya uğursuzlukla hiçbir ilgisi yoktur.Bu günler hanımlara acı veren bir dönem ,yani hastalık hükmünde görünüyor ..Dolayısıyla da nasıl ki hasta iken dua edebiiyorsak,bu günlerde de edebiliriz diye düşüüyor ve buna inanıyorum ..Allah'ım hepimize de en doğrusunu öğrenmek ve yaşantımıza alabilmek nasip etsin inşaAllah ...
Sevgiyle...