Toplu aydınlanmanın asla gerçekleşmeyecek olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BB75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BB75

Kayıtlı Üye
Merhaba, herkese iyi forumlar. Yıllardır parapsikoloji, metafizik, doğaüstü olaylar vs. bu gibi konularla ilgileniyorum. Siz değerli forum üyelerine bu konuda bir şey soracağım, belki biraz da sitem de bulunacağım. Dediğim gibi yıllardır bu konuları incelememe rağmen elle tutulur somut bir gelişme elde edemedim.
Belki ben yetersizim, eksiğim bilmiyorum ama bu konular da bilgi sahibi olan insanların sürekli bir şeyleri şart koşması, tabiri caizse insanları süzgeçten geçirmesi durumu içimi acıtıyor. Madem siz uyandınız elinizde diğerlerini de uyandıracak potansiyel var. Nedir bu süzgeçten geçirme, nedir bu insan ayıklama
Anlıyorum bazı bilgiler kötü insanların eline geçmesin istiyor olabilirsin ama içinde potansiyel barındıran birçoklarını da kaçırmış olmayacak mısın? Umudumu kaybetmeye başladım. Bilmiyorum belki çok duygusal yaklaşıyorum, belki verilecek olan bilgileri haketmiyorum. Kısacası bilmiyorum. Herkese iyi geceler...

Merhaba, herkese iyi forumlar. Yıllardır parapsikoloji, metafizik, doğaüstü olaylar vs. bu gibi konularla ilgileniyorum. Siz değerli forum üyelerine bu konuda bir şey soracağım, belki biraz da sitem de bulunacağım. Dediğim gibi yıllardır bu konuları incelememe rağmen elle tutulur somut bir gelişme elde edemedim.
Belki ben yetersizim, eksiğim bilmiyorum ama bu konular da bilgi sahibi olan insanların sürekli bir şeyleri şart koşması, tabiri caizse insanları süzgeçten geçirmesi durumu içimi acıtıyor. Madem siz uyandınız elinizde diğerlerini de uyandıracak potansiyel var. Nedir bu süzgeçten geçirme, nedir bu insan ayıklama
Anlıyorum bazı bilgiler kötü insanların eline geçmesin istiyor olabilirsin ama içinde potansiyel barındıran birçoklarını da kaçırmış olmayacak mısın? Umudumu kaybetmeye başladım. Bilmiyorum belki çok duygusal yaklaşıyorum, belki verilecek olan bilgileri haketmiyorum. Kısacası bilmiyorum. Herkese iyi geceler...
Burası alçak bir gezegen ,unutma

Yanlış yerden başlıyorsunuzdur belki. Temel bilimler gibi düşünün. Bir yığın şeklinde ilerler. Küçükten büyüğe. Baştaki eksiklikler zamanla yığılır. Bir de ben bir bilgiyi kişi alması gerekiyorsa, bilginin zaten onu bulacağı kanaatindeyim.

Düşük titreşime sahip dünyada ve parmakla sayılacak kadar az bir bilinç seviyesi olan bir toplumda yaşıyoruz, ne bekliyorsunuz ki...

Biz burada sürgündeyiz.
Sürülen biri 3 şeyden birini yapar :

1- Öz vatanına napıp edip dönebilmenin planlarını yapar.

2- Geldiği yeri artık unutur. Sürüldüğü yere alışır. Yeni şartlarını benimser. Böylece geçmişinden artık çok uzak, çok daha düşük bir boyutun kanunlarına razı olur.

3- Ya da geldiği yere gitme planlarını, bu sürgün yerinde oyunu kuralına göre oynayarak ikisini de dengeli götürür.

Saçma sapan isteklere dikkat etmek lazım.Potansiyelim benimde yüksek ama kolay yolda deneyimimim var.

Sağlık konusunda dünya geneli çok eksik.Dünya sağlık örgütünün kansere çare bulabilecek bir potansiyeli var.

Biz burada sürgündeyiz.
Sürülen biri 3 şeyden birini yapar :

1- Öz vatanına napıp edip dönebilmenin planlarını yapar.

2- Geldiği yeri artık unutur. Sürüldüğü yere alışır. Yeni şartlarını benimser. Böylece geçmişinden artık çok uzak, çok daha düşük bir boyutun kanunlarına razı olur.

3- Ya da geldiği yere gitme planlarını, bu sürgün yerinde oyunu kuralına göre oynayarak ikisini de dengeli götürür.
1 ve 3. seçenekler iyi güzel ancak kimse şurdan başla ya da şu yoldan gidersen hedefine ulaşırsın demiyor. Anlıyorum kendim çaba göstermeliyim ama bir konu hakkında sadece yüzeysel konularda bilgisi olan birinin bu kalabalıkta kaybolma ihtimali çok yüksek değil mi ?

Yanlış yerden başlıyorsunuzdur belki. Temel bilimler gibi düşünün. Bir yığın şeklinde ilerler. Küçükten büyüğe. Baştaki eksiklikler zamanla yığılır. Bir de ben bir bilgiyi kişi alması gerekiyorsa, bilginin zaten onu bulacağı kanaatindeyim.
Benimde tek umudum bu açıkçası bilginin beni bulacağını düşünüyorum. Belki de doğru zaman bu zaman değildir diye düşünüyorum. Bir de yanlış yerden başlama konusuna değinmek istiyorum. Sizin herhangi bir tavsiyeniz var mı bu konuda çünkü bilgi yumağı içinde kaybolmak üzereyim.

Evet haklısınız ancak yüksek bilinç seviyesine sahip insanların azınlıkta olduğunu düşünmüyorum.
Her geçen zamanda gerek çevre gerek toplumlar arasında ki duyarlığı kaybolduğu ve üçüncü dünya savaşına hem küresel bozukluğun giderek bozulmaya aday bir bir dünyalı olarak ben aynı fikir de değilim.

Bir insanın anne babası suç işledi ve hapse girdi. Müebbet yediler. Hapis bir AVM kadar büyük ve sadece yapay ışıklandırmalar var. Dışarı ile hiçbir bağlantısı yok. Belki bir bu hapishanenin içi de saray gibi. Keşvedilmeyi bekleyen çok daha güzel odaları var. Eğlence odaları, dinlenme odaları, ibadet odaları, kitaplik odaları ve hatta elektrik ve su tesisatının bulunduğu (kozmik) odalar.

Hapiste doğan çocuklar gerçekleri işitecekler ama hapishanenin içi ile köklenecekler. Onların da çocukları kademe kademe hapishaneyi yurt bilecekler ve ona odaklanacaklar. Hapishanenin içine odaklandıkça da dar alanda sıkışacaklar ve kendi içlerinde bölünmeler yaşayacaklar. Sonuç olarak daha güçlü olan sürekli hakimiyet kuracak ve genel kullanım kuralları ile ilgili tüm öncelikleri kendine göre belirleyecek.

Aradan 1000 yıllar geçecek.

Tablo şu : 100 odalı hapishanenin her odasında bir topluluk olacak. Birbirleri ile alışveriş veya savaş halinde olacaklar. Kız alıp kız verecekler. Herkes kendi odasının kapısına 40 kilit vuracak güvenlik için vs.

Yöneticiler sigorta odasını ele geçirmiş olacaklar. Sözleri yerine getirilmediği zaman elektriği kesip herkesi korku ortamına hapsederek Tanrının gazabı ile insanları korkutuyorlar. Eğlence odaları belli elit kişilere özel olacak. İbadet odalarında klima, ısıtma vs olmayacak. Kitaplıklarda dış dünyayı anlatan tüm kitaplar kaldırılmış olacak vs.

Şimdi yaşadığımız dünyanın bu hapishaneden hiç bir farkı yok.

Saçma sapan istekleri biraz açar mısınız ?
Kötü niyetli insanlar olabilir.Yüksek miktarda para isteyen bir şeyler karalayan uzmanlar iyi kalabilir diye düşünüyorum.Metafizik bir durumda gereksiz bir karalama baş agrıtabilir ama sistemli bir dolandırıcılığa dikkat etmek lazım.

Toplu aydınlanma tarihte 2 kere gerçekleşti. Ama kalıcı olmasına izin verilmedi.

Toplu aydınlanmanın gerçekleşmesi geçici bir rahatlama, ama kalıcılık temennisi ile bakarsan da koca bir yanılgı olur.

Hz. Süleyman kendi münferit duasına icabet aldı ve tüm gizli ilimlerini şer odaklarını susturmak için kullandı. İblisin kıyamete kadar icraat yetkisi olduğu için ona dokunamadı, ama iblis te Hz Süleymanın sahnede olduğunu görünce onun ölümünü beklemek sureti ile yeryüzünün en ücra köşeye çekilip kendi vaktini beklemeye başladı. Böylece tüm insanlar şeytani yükler altında olmadıkları, çok kolay imtihan şartları üzerinden refah içinde yaşamaya başladılar.

Ama bu durum dünya matrixinin tasarlanma amacına aykırı bir durum olsa da, Matrixe gizli kodlarla ve meşru bir saltanatla hükmeden Hz. Süleyman, dünya barışı için tüm şartları neredeyse yeniden dizayn ettirdi. En azından duası kabul olup kendi devri o şekilde tamamlanıncaya kadar. Böylece kurtla kuzu beraber yaşayabileceklerdi.

Çünkü iblis ve avanelerinin tüm icraat alanları tutuldu. Arafta yaşayan insanlar (botlar), meydan boş diye inananlara meylettiler ve çoğunluğa katılarak daha da etkili bir kollektif oluşturmuş oldular. Cehennemlikler bile etkisizce , zararsızca ve devrin bereketinden nasiplenerek avantadan yaşadılar. Çünkü ilham alacakları iblis o an için blokaj altındaydı.

Toplu aydınlanma bile anca bu şekilde mümkün oldu. Hz. Süleyman vefaat eder etmez iblis te vezirlerine kavuştu. Eskisi gibi yeryüzünün büyük çoğunluğu üzerinde yeniden hakim oldu. Çünkü buna yetkisi vardı zaten.

Son düzenleme:
Madem siz uyandınız elinizde diğerlerini de uyandıracak potansiyel var. Nedir bu süzgeçten geçirme, nedir bu insan ayıklama
Uyanma ya da aydınlanma bireyseldir. Kimsenin elinde, kimsenin gözünün önündeki perdeyi kaldıracak bir güç yok. Sadece yolu tarif edebilir. Pek çok düşünür tasavvuf erbabı bu yolu tarif eder zaten. Öğrenci yolu anlamayabilir yolda dikkati dağılır yürüyemez. Niyet edilip o yola çıkılırsa elbet ulaşılacak yere varılır. Kimisi bir anda varır kimisininki yıllar sürer.
Benim gozlemim o yolda perdeler bir bir kalkar kemale etmek olgunlasmak tekamül sürecidir bu. Keyif alınası bir yolculuk tek tek kendinden parçaları bıraktığın yeni bir sen ile devam den yolculuk.
Anlıyorum bazı bilgiler kötü insanların eline geçmesin istiyor olabilirsin ama içinde potansiyel barındıran birçoklarını da kaçırmış olmayacak mısın?
Yukarıda anlattığım konu aydınlanma kimsenin eline geçecek bir bilgi yok bilgi ortada isteyen alır isteyen almaz.
Eğer kastettiğiniz maji veya büyü bilgisi ise evet verilmez bunun aydinlaa konusu ile alakası yok. Nasıl çocuğun eline kibrit verilmiyorsa verilmemesi gerekir.
Eğer bu konuda yeteneğiniz varsa , yetenek varsa önünde durulmaz. Bu forumda her ekolden derya deniz ritüel var başlayın yapmaya yapmadığınız da yardımcı oluruz. Formüller veriliyor nerede hata yapmış olabileceğiniz konuşuluyor vs vs.

Uyanma ya da aydınlanma bireyseldir. Kimsenin elinde, kimsenin gözünün önündeki perdeyi kaldıracak bir güç yok. Sadece yolu tarif edebilir. Pek çok düşünür tasavvuf erbabı bu yolu tarif eder zaten. Öğrenci yolu anlamayabilir yolda dikkati dağılır yürüyemez. Niyet edilip o yola çıkılırsa elbet ulaşılacak yere varılır. Kimisi bir anda varır kimisininki yıllar sürer.
Benim gozlemim o yolda perdeler bir bir kalkar kemale etmek olgunlasmak tekamül sürecidir bu. Keyif alınası bir yolculuk tek tek kendinden parçaları bıraktığın yeni bir sen ile devam den yolculuk.

Yukarıda anlattığım konu aydınlanma kimsenin eline geçecek bir bilgi yok bilgi ortada isteyen alır isteyen almaz.
Eğer kastettiğiniz maji veya büyü bilgisi ise evet verilmez bunun aydinlaa konusu ile alakası yok. Nasıl çocuğun eline kibrit verilmiyorsa verilmemesi gerekir.
Eğer bu konuda yeteneğiniz varsa , yetenek varsa önünde durulmaz. Bu forumda her ekolden derya deniz ritüel var başlayın yapmaya yapmadığınız da yardımcı oluruz. Formüller veriliyor nerede hata yapmış olabileceğiniz konuşuluyor vs vs.
Teşekkürler yakın zamanda ilgilendiğim konu ile ilgili bir başlık açacağım.

Kötü niyetli insanlar olabilir.Yüksek miktarda para isteyen bir şeyler karalayan uzmanlar iyi kalabilir diye düşünüyorum.Metafizik bir durumda gereksiz bir karalama baş agrıtabilir ama sistemli bir dolandırıcılığa dikkat etmek lazı
Haklısınız, denkte geldim aslında böylelerine çok dikkatli olmak gerekiyor.

Yüksek bilinci tanımlar mısınız?
Hem ruhen hem bedensel olarak sağlıklı, algıları açık, insanın yaratılışını ve yaratılış amacını anlamış, nefsine köreltebilmiş ve tüm bunların sonucunda sıradan ve nefsine yenik düşmüş insanlar da olmayan bazı yetilere sahip kişidir diyebilirim.

Geri