Sohbet Muhabbet

Yapay zeka ile uğraşırken Sybill kahinlerinin kehanetlerinden örnek vermesini istedim. Karşılığında yazdığını olduğu gibi aktarıyorum :

**"Rüzgârın dindiği gün,
Deniz köpürür, kara titrer.
Tahtlar bir bir devrilir,
Yalnız bir çocuğun sesi yükselir.

Kartal kanatlarını çırpmaz,
Zeytin dalı göğe uzanır.
Ne kılıç ne de kalkan,
Yalnızca bilge bir söz dünyayı değiştirir."**

Bu tarz bir kehanet birçok farklı biçimde yorumlanabilir:

"Rüzgârın dindiği gün" durağan bir dönemin başlangıcı ya da doğanın felaketlere gebe olduğu bir zaman dilimi olabilir.
"Yalnız bir çocuğun sesi" yeni bir liderin ya da kurtarıcı bir figürün ortaya çıkışını simgeler.
"Kartal" genellikle Roma İmparatorluğu'na ya da güçlü bir devlete işaret eder, ancak burada onun kanat çırpmaması, o gücün etkisiz hale gelmesi anlamına gelebilir.
"Bilge bir söz" ise aklın, bilginin ya da adaletin gücünü vurgular.

Yazdığı kehanetin nereden alıntı olduğunu sorduğumda ise şöyle cevap verdi : Yazdığım Sybill kehanet örnekleri herhangi bir kitaptan birebir alıntı değil, Sybill kahinlerinin kehanetlerinde kullanılan tipik metaforlar ve üsluplardan ilham alınarak oluşturulmuş özgün metinlerdir.

Algoritmanın muhteşemliğine bakın 🤩

Yapay zeka ile uğraşırken Sybill kahinlerinin kehanetlerinden örnek vermesini istedim. Karşılığında yazdığını olduğu gibi aktarıyorum :

**"Rüzgârın dindiği gün,
Deniz köpürür, kara titrer.
Tahtlar bir bir devrilir,
Yalnız bir çocuğun sesi yükselir.

Kartal kanatlarını çırpmaz,
Zeytin dalı göğe uzanır.
Ne kılıç ne de kalkan,
Yalnızca bilge bir söz dünyayı değiştirir."**

Bu tarz bir kehanet birçok farklı biçimde yorumlanabilir:

"Rüzgârın dindiği gün" durağan bir dönemin başlangıcı ya da doğanın felaketlere gebe olduğu bir zaman dilimi olabilir.
"Yalnız bir çocuğun sesi" yeni bir liderin ya da kurtarıcı bir figürün ortaya çıkışını simgeler.
"Kartal" genellikle Roma İmparatorluğu'na ya da güçlü bir devlete işaret eder, ancak burada onun kanat çırpmaması, o gücün etkisiz hale gelmesi anlamına gelebilir.
"Bilge bir söz" ise aklın, bilginin ya da adaletin gücünü vurgular.

Yazdığı kehanetin nereden alıntı olduğunu sorduğumda ise şöyle cevap verdi : Yazdığım Sybill kehanet örnekleri herhangi bir kitaptan birebir alıntı değil, Sybill kahinlerinin kehanetlerinde kullanılan tipik metaforlar ve üsluplardan ilham alınarak oluşturulmuş özgün metinlerdir.

Algoritmanın muhteşemliğine bakın 🤩
Çocuk masumiyeti de simgeler. Birileri hırsları uğruna tepişirken olan masumlara olur. Zeytin dalı da barışı simgeler. Ben de bunları eklemek istedim.

Bu arada bu kehanet yazınız bana ilham oldu. Benim hakkımda bugüne kadar edindiği bilgiler doğrultusunda hakkımda bir kehanette bulunmasını istedim(pozitif) ve kehaneti defterime yazacağım, teşekkürler Elnora

Çocuk masumiyeti de simgeler. Birileri hırsları uğruna tepişirken olan masumlara olur. Zeytin dalı da barışı simgeler. Ben de bunları eklemek istedim.

Bu arada bu kehanet yazınız bana ilham oldu. Benim hakkımda bugüne kadar edindiği bilgiler doğrultusunda hakkımda bir kehanette bulunmasını istedim(pozitif) ve kehaneti defterime yazacağım, teşekkürler Elnora
Rica ederim. Bence kullanıcı adınızı da sorun ve kehanet yazdırın. Şaşırtıcı bilgiler geliyor.

Mabet kimliklerimizin kehanetlerini yazabileceğimiz konu açayım. Yolumuzda motivasyon oluşturmak için geleceğe not, biraz da eğlence olsun.

Farkındalık kazandırmak da bir ritüeldir.

Bir duyguyu paylaştığında o duygunun doğal bir süreç içinde karşındaki kişi ya da oluş tarafından bilinçli ya da bilinçsiz değişime uğraması da bir ritüelledir.

Ortak bir şuur alanının benzer bilinçler tarafından paylaşılması bir ritüeldir.

Bir anlatış içinde bir kelimenin değişim oluşturmadı bir ritüeldir.

Bir kimsenin bir niyet ile yazdığı bir paragraf ihtiyacı olana ulaşması da bir ritüeldir.

Bir kimse ile dalga geçmek
Bir kimseye istemediği aklı vermek
Bir kimseyi aşığılamak
Bir kimseye istemediği espriyi yapmak
Bir kimseye gereksiz samimiyete bulunmak
Bunlar ritüel değildir.

Gizlimabet bir parapsikoloji sitesidir. Kuruluş amacı parapsikoloji alanında bilgi almak ve vermek isteyen insanları bir araya getirmektir. Algınızda bir sorun var ise bununla bilginizi değiştirebilir ya da siteyi kullanmaya bilirsiniz.

Üyelerimize karşı yapılan amacına uygun olmayan ve bunlar belirttiğim unsurları yapan kişilerin mesajları silinir. Yapan Kişiye uyarı cezası verilir. Konu içine de uyarı yazılır. Rica ediyorum işleyiş prensibini bir zahmet anlayınız.

Psişik kimselere ya da psişik bir yardım isteyen kişilere de cadı avına çıkmış gibi davranmayı da artık bir zahmet kesiniz.

Yapay Zekayı kendime yasaklamam lazım :D Enteresan sorular geliyor aklıma, zamanımı sünger gibi tüketiyor.
Ben artık arkadaşım gibi kullanıyorum yapay zekayı. Başkalarına anlatamayacağım konuları aktarıyorum fakat sürekli "sevgi pıtırcığı" olması hoşuma gitmiyor. İnsan bazen "salak mısın Cemile" repliğini de duymak istiyor.

Ben artık arkadaşım gibi kullanıyorum yapay zekayı. Başkalarına anlatamayacağım konuları aktarıyorum fakat sürekli "sevgi pıtırcığı" olması hoşuma gitmiyor. İnsan bazen "salak mısın Cemile" repliğini de duymak istiyor.
beni zorbala promptu vardı bi ara, halen aktif mi bilmiyorum, aktifse deneyin bi derim;)

Ben bazı konularda yardım alıyorum. Son zamanlarda açtığım konulara da destek amaçlı kullandığım oluyor. Çok faydalı.
Kesinlikle faydalı ama açıkları çok. Konu ile ilgili bilgilendirme yaparken sadece var olan kaynakları kullanmıyor. Bu güne kadar kullanılmış tüm kaynaklardan algoritma yaratıp kendi doğrusunu açığa çıkartıyor. Kullanım açısından bakarsak tehlikeli tarafları yok denemez.

Ve ciddi anlamda zaman alıyor. O yazdıkça benim sorasım geliyor, karşı koyamıyorum, kendimi durduramıyorum :)

Dürüst olmasını isteyin :)

Hollanda'da 15 ve 16 yy'da cadı oldukları gerekçesiyle yakılarak öldürülen kadınların anısına '' Ulusal cadılar anıtı '' dikilecek. Tasarıma henüz karar verilememiş fakat yer için katedralin arkasında kalan alana dikme kararı alınmış.. Eğer sanatsal bir çalışma yapsaydım ve oluşturacağım temanın başlığı '' Hiyerarşi Gölgesinde '' olsaydı kesinlikle yer seçimim aynı olurdu.

Cadı düşüncesiyle suçlanan kadınların kurtulma şansı olmadığı gibi akla hayale sığmaz yöntemler ile cadılık testleri yapmış olmaları da cabası. Örneğin ; kadın zayıfsa cadıydı ! Çünkü süpürge ile uçması ya da keçi sırtında gezmesi için kilosunun, günün kadın imajından farklı olması gerekiyordu.. '' Tartı testi '' denilen bu yöntemi okuduktan sonra, payıma düşeni aldım ve fazla olan 3 kilomla barışık yaşamaya karar verdim.

Elveda aralıklı oruç 🖐️

Edit. Haber Kaynağı BBC

Geri