Retro
Elit Üye
Ben de onu diyorum.Temelde aynı düşünceye çıkan farklı cümleler kuruluyor.
Yok öyle bisey.Temelde aynı düşünceye çıkan farklı cümleler kuruluyor.
Ben de onu diyorum.Temelde aynı düşünceye çıkan farklı cümleler kuruluyor.
Yok öyle bisey.Temelde aynı düşünceye çıkan farklı cümleler kuruluyor.
Yahudi / Müslüman kesim olarak ayrıştırmak doğru değil. Kuran herkese bir misyon yükler.Kısacası Allah inisiye kişilere tüm marifetlerini sergilemesi için illa bir misyon yükler.
Çünkü Edit yok. Bir heves yazıyorum, sonra öyle kalıyor. Hevesim kaçıyor sonra uzun izahların ince ayarını yapamıyorum diye.Örneğin her cümlen Yahudi ile bitiyor.
Sorumun cevabı değil. Konuyu dağıtmamak adına yeniden sormayı uygun görmüyorum.Çünkü Edit yok. Bir heves yazıyorum, sonra öyle kalıyor. Hevesim kaçıyor sonra uzun izahların ince ayarını yapamıyorum diye.
Edit : siyonistler* olacaktı, yahudileri de kendi tuzağına düşürmüş olan bir grup kişi işte kısaca. Diğer bir paragrafta peygamber döneminde sorunlu yahudilerinden bahsettim.
Bugün işe Yahudileri ayırmıyorum çünkü onlar kendilerinin yahudi olmasından gururla bahsediyorlar her gittikleri yerde, içlerinde bulundum ordan biliyorumm. Bazıları cep tevratini okuya okuya takkesiyle cool cool gezerek otelin içini bile bereketlendiriyor. O derece dini bir ozguveve sahipler yani.
Sorumun cevabı değil. Konuyu dağıtmamak adına yeniden sormayı uygun görmüyorum.
Bir şeyin üstünde bu kadar durmak doğru bilgiyi görememekten geliyor olabilir.
Bence.
Sencesini bilemem.
Aslında itirazlar kadar karşı itirazlar da aynı noktadan çıkıyor.
Can Yücel geldi aklıma.
Bazı yerlerde kesinlikle haklısın şeriatı bildiği halde bazı havascılarda büyü kullanıyor her türlü tılsım vefk mühür büyüdür…Büyü diyince artık şu kalıptan bir çıkalım gerçekten. Büyü bir sistemdir. Düşünce gücü ile şifa vermek de büyüdür.
Sokağa çıksak büyü nedir diye sorsak cahil insanların verdiği yanıtlar gibi bunlar.
yanlış bilgileri sürekli tekrar edip durmayalım. Kendince havascı olduğunu idea edenlerde de aynı şey var. Ben büyü yapmıyorum dua ediyorum diyor.
o hocaya giden de kendini kandırıyor sözde hoca da kendini kandırıyor.
geri getirme ne kadar düzeni bozan bir şey ise ölüyü de dirilmek aynı şekilde düzeni bozan bir şey. Biri aşağı biri yukarı yapmıyor hiç bir şeyi.
bu şey gibi ay ben makarna sevmem fettucini severim demek gibi. Ve yine aynı şeyi söylüyoruz mesele ne dediğimiz değil aldığımız niyet ve tavır. Yüz kere de konuşsak aynı şey olacak bence.
bu ara da maji kelimesini forumlarda biz türetmiştir. Büyü kelimesi pek çok kişiyi rahatsız ettiği ve bir türlü adam akıllı konuşmadığımız için magic yerine maji demeye başladık. Sonra o öyle devam etti.
Yani sonradan uydurma bir kelime.
Tam da buna dayanarak düşüncem oldukça net, tamamen katılıyorum.Bir gizeme izah getirmede,
Gizem uzay,
Kişi roket,
Kavramlar ise roketin itiș modülleridir.
Kavramlar itici güçlerini yerine getirip sana ivme kazandırdıktan sonra seni bir noktada terkederler. Çünkü gerekliliklerini yitirirler. Geriye deneyimin kendisi kalır.
Burası çok önemli : Deneyimlerinin ardından, tekrar yeryüzüne indiğinde ise, izahı mümkün olmayan deneyimlerine doğru izahı getirebilmen için ihtiyacın olan eksik argümanlar ancak bütünlüğü korumuş, tüm deneyimlerin sınırlarını fetetmis bir kaynaktan bulunabilir. Saygı gösterilmesi gerekir o kaynak hangi kaynak olursa olsun.
Kaldı ki geçen gün sayfalarca zihin patlattığımız mesele de esasında bu sorunun izahını bulmaya yönelikti. (Bkz. İki dünyanın mekaniği)Tam da buna dayanarak düşüncem oldukça net, tamamen katılıyorum.
Hem İslam'dan olmayayım, hem büyüden kopmayayım mentalitesi bana ters. Aldığım eğitimin gösterdiği biçimlere de ters.
Anlıyorum dışarıdan çok ulvi gözüküyor.
Ama değil, büyü ile ilm iki ayrı kavramdır.
Biriyle semada dolaşırsın (ki bu da seçilmişlik, havasül havass'lık gibi teknik yan kavramları beraberinde getirir.)
Diğeri ile alt planda debelenir durursun.
Konuşurken ne sen ne ben varlığını reddediyor değiliz aslında, belki öyle anlaşılmıştır.
Yalnızca yüklenen anlam ve dayanılan kaynak ile olan çelişki sebebiyle kısa devre yapıyoruz.
Urum kardeşim çok kanıt varBu çeviri kime aitse yahudi ve sihir düşmanlığı için baya yorum eklemiş. Arapça filolojisi üzerine çok çalıştım. Böyle parantezler ve çeviriler bir düşünce ve fikir üzerine duran bazı kimselerin kendi yorumlarıdır. Neden iftirlerle olan ayetleri paylaşmıyorsunuz. Düşüncenize ve inancınıza saygı duyarım ama bu şekilde eklemeli çeviriler ile ilerleyemeyiz. Unutmayın kuran ekleme yapılmasını yasaklamıştır.
Harikulade bir yorum...Klasik anlamda büyü Allah katında değersizlik, saygısızlık, hatta cahillik gibi bișeydir. Günah olması dolaylı yoldandır.
Ne diyor Ayette :
Sizin duanız olmasaydı, Allah size değer verir miydi? (ayet)
Büyü ișlerine girersen dua etmeyi acizlerin, zavallıların, kaybedenlerin yaptığı birsey zannedersin. Sana çaresizlik gibi gelir, hatta işin aslı gururuna dua etmeyi bile yediremezsin bir süre sonra.
Çünkü ritüellerin var. Değişik maddeleri bir araya getirip kaynatırken, üstüne pentagram çizip içine İbranice yazılar yazarken daha etkili olacağına inanıyorsun. Hele bir de cinlerle bağlantı koridorun açıldıysa dua etmek, inanarak Allahtan istemek fikrine bile alay ederek bakıyor olabilirsin.
Halbuki dua etmek tüm alt bilinçlerinden portal portal geçerek yükselen bir konsantrasyondur. Gün içinde kimseye gösteremedigin bir safiliktir. Belki o saklı hazinenin açılmasıdır.
Ama büyülere dalan kişi bir daha o samimiyeti kendi içinde yakalayamayabilir.
Said Nursi buna ihlasını yitiren, ehli marifet olsa dahi kaybedișlere gebe işler yapar durur diyor.