Alakası bile yok.
Cadılar mevcut kurmak istedikleri düzene tersti işlerine gelmedi o yüzden yaktılar. Her dönem olduğu gibi egemen gücün işine gelmeyen bir şey olduğu zaman eziyet başlarBen Gondolf evrenindeki büyüden bahsetmedim ki,
Gelini çok konuşuyor diye ağzını bağlamak isteyen kaynanadan,
Kaynanası çok dominant diye onu güçten düșürmek isteyen gelinden,
Hakkının yendiğine kendi karar vererek intikam dürtüsüne sürüklenen yurdum insanından bahsettim.
Kısacası ülkemiz çapında cahil çoğunluğun, hatta orta elit kesimin, 2000 bin liraya herturlu işlemi yaptırmaya gönüllü olduğu bir gerçekliği baz aldım.
Şimdi bunların yaptırdığı ișlemlere de büyü demezsek ne dicez?
Büyü bir anlamda da arkadan metafizik iș çevirmeye de girmiyor mu? Yüzüne gülüyorsun arkadan enerji yollayıp yolunu kapatıyorsun. Sonucta yine ikiyüzlülüğe de giriyor.
Cadılar neden yakıldı bir dönem avrupasında?
Tabi ben bu konuda anlayışlı biriyim.
Sonuçta kendimden biliyorum: İslam dininin mensupları da ortada. İslam bu mu dedirtiyorlar. O halde büyücülerden de görevi kötüye kullananları baz almamak gerek. Belki de Gondolf gibi bir büyücü vardır gerçek hayatta.
Tek alandan genelleme yapmak için değil islamdan gidildi diye şu an onun üzerinden yazıyorum:Sizsin söylediklerinizden yolla çıkarsak.Kuran bir büyü kitabıdır.Okuyani büyüler.Üzerinde çalisani büyüler.Peygamberler büyüde ustalisip hiç bir ilahi yardim almadan büyüyle insanları etkilemiştir.Sonuç buraya çıkar.Halbuki ilahi bir yardım olmasaydı.Sistemleri bu kadar Evrensel olmazdı.Yüzyillar boyunca bu kadar insan peşinden gitmezdi.Büyü tamamen benlikdir.Ben yapıyorum demektir.Tassavufda bunun yeri yoktur.Zaten tasavvuf terbiyesi almayanlar Havass da ilerleyemezler.Kapilar açılmaz.Yapanda edende Allah dir.
Cadılar şifacılık yapıp, katolik kapitalizminin kaderci biatçı bireylere hükmetmesini sekteye uğrattığı için yakıldı.Cadılar neden yakıldı bir dönem avrupasında?
Bakara Suresi, 102. ayet:
"Ve onlar, Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular.
Süleyman inkar etmedi; ancak şeytanlar inkar etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkar etme" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiçbir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi."
Buradan Süleyman aleyhisselam'ın büyücü olduğu sonucunu mu çıkardık?
Lanet sevgiden yoksun bırakmak anlamına gelir. Dini bir kavram olarak kullanıldığında İlahinin sevgisini vermemesi demektir. Bu durumda o kişi ilahi güçten yoksun kalır. Hayatına ait her şey kötüdür artık.Muhabbetten uzak bir şekilde lanet ve büyü arasındaki fark nedir?Veya lanet tam anlamıyla nedir?
Muhabbetten uzak bir şekilde lanet ve büyü arasındaki fark nedir?Veya lanet tam anlamıyla nedir?
üm büyüler islamda yasaktır lütfen fetva verme tarzında konuşmayalım büyüler cinlerden medet umma vede tevhid inancına zarar verdiği için hepsi yasaktır!!!Müslümanlık ve Büyü → Öncelikle ben ufak bir dipnot geçmek istiyorum maji ve büyü aynı anlamlı kelimelerdir. Ancak hepsinin aklımızda uyandırdığı görüntüler topluma göre farklılık gösterir. Mesela büyü denilince aklımıza kamburu çıkmış, beyaz saçlı, uzun kolyeler takan, yaşlı bir kadın figürü ya da eli yüzü buruşmuş, sakalları göğüslerine uzanan, bastonlu bir adam figürü gelir. Bu bir çoğumuzun inkâr edemeyeceği bir gerçektir. Fakat maji denilince daha çok günümüz majisyenlerine benzer figür tasvirleriyle karşılaşırız. Bu nedenle büyü kelimesi yerine maji kelimesini tercih ediyorum.
Peki nedir bu maji? Bülent Kısa'ya göre maji, yüksek maji ve sıradan maji olarak ikiye ayrılır.
Aleister Crowley: " Kişilerde ve olacak olan olaylarda isteğe uygun değişiklikler yapma bilim ve sanatıdır" Bu tanım sıradan maji tanımıdır. Sıradan majinin
dört temel amacı vardır.
1-MADDİ İSTEKLER
2-İNTİKAM
3-AŞK VE CİNSELLİK
4-SAĞLIK
Yüksek majiyi ele alalım "Kişi bir insan veya bir olayı değiştirirse bu onun kendi gücüni gösterir şayet kişi kendisini değiştirebilirse bu büyünün gücünü gösterir" Yüksek maji birçok pratik yapmayı gerektirir ve bunun yanısıra bazı başka boyut varlıkları ile iletişim kurulması gerekir. Yani en azından kişinin bağlı olduğu
ekol böyle bir kaynaktan çıkmış olmalıdır. Bunun yanısıra genel kültür de çok önemlidir. Örneğin kişinin
yaptığı calışmaları yapan veya yapmış olan kişinin Nasıl sonuçlar aldığını bilmelidir gel gelelim müslümanlık majiye nasıl bakıyor Kur'an-ı Kerim'de sıradan
maji yasaktır. Ancak sadece kötülük için yapılanı yasaktır. Bunun hakkında Kur'an'ı Kerim'den bir alıntı
yapmak istiyorum. "Onlar insanlara karı-koca ayırmayı, kötülük yapmayı sağlayan şeyleri öğretiyorlardı" denir
burada onlar olarak atıfta bulunulanlar Harut ve Marut
isimli iki melektir ve aynca bu ayette de gördüğümüz üzere yüksek büyüden bahsedilmez ancak ve ancak Sıradan büyünün kötülük için kullanılan kısmından bahsedilir.
Halbuki bu bir ilahi kavrayıș noksanlığıdır.
Allah’ın azabı ve lanetine uğrayan asla iflah olmaz vede duaları yada tövbeleri kabul olmazLanet : kendini bir şekilde içerden kitleyip, seni oradan kendi gücünü keșvettirerek kurtartacak olan tüm çözüm yollarını daha büyük bir tehdit olarak algilamandır. Izdirabinda kilitli kalmayı tercih etmektir.
Lanet Allah dilemededikçe kalkmaz. Çok yoğun bir özveri ve ruhani fedakarlık gerektirir. Allahın kendi lanetledigi birinden o lanet Allah dilemedikçe asla kalkmaz.
Tabi ki Allahtan ümit kesilmez, ama aynı Allah sistemde belli kimselerin daha hayattalarken lanetlendiklerini yasin suresinde anlatır.