Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evrenin insanın bir tezahürü olması ve insanın kendini anladığında evreni veya evreni anladığında kendini anlayacağı anlayışı ile benziyor. Farklı ekoller aynı şeyi farklı şekillerde anlatmış.
Fakat ben buradaki dünyevi bakış açısını idrak edemedim. Ya sembolik bir anlatım söz konusu anlatan yanlış aktardı ya da anlayış fazlasıyla sığlaştırılmış.
Benim konuma dönecek olursak aslında ortak bir payda mevcut. İki bilinç birbiriyle kaynaşıyor. Kaynaşmayı da sağlayan aynı enerjide titreşmek. Yani özetlersek nasıl bir takım insanlar tanrıya erişme yolunda ritüelleri takip ederek titreşimlerini o seviyeye ayarlamaya çalışıyorsa benim anlattığım olayda da varlık titreşimimizi etkileyerek veya başka sebeple varlıkla aynı enerjide titreşerek bu durum meydana geliyor.
Evrende zıttı olmayan hiçbir şey mevcut değildir. Her şey zıttı ile var olabilir. Kişi bu konuda anlatılandan yola çıkarak tanrılaşabildiği gibi şeytanlaşabilir de..
Tabii tüm bu yazımı bu konudan yola çıkarak yazdım. Kişinin tanrı ile bütünleşmesinin bu boyutta mümkün olduğunu düşünmüyorum. Fakat ideal devlet tasavvuru gibi kişi bunu amaç edinip çalışabilir. Yani tamamen muktedir olamaz ama bu yolda gösterdiği çaba oranında mükafatlandırılır.