rabbit.
Kayıtlı Üye
Teşekkür ederim, kitapları inceleyeceğimKaynak yok ama internette ,sosyal medyada bazı yazılar olursa okuyup araştırıyorum....Kendi deneyimlediklerime uyuyorsa ya da gelecekteki bazı döngülere işaret ediyorsa,kısaca uyumlanıyorsam bilgi ve eğlence amaçlı okuyorum...Asıl kaynak kendimiziz bence...Bütün ikiz alevler,ikiz ruhlar aynı döngülerden geçiyor....Benim katılmadığım şey,herkesin kendini seçilmiş gibi ''ikiz ruh ,ikiz alev''ilişkisinin sadece belirli kişilere özel olduğunun düşünülmesi...Hangi ilişki kendini kendinle yakınlaştırıyorsa ,kendinle ilgili büyük sorgulamalara sürüklüyorsa olumlu ya da olumsuz),hangi ilişki sana ayna tutuyorsa,karşı tarafı ve kendini keşfetmelere doyamıyorsan o ilişkide ''ruh ikizin''karşına çıkmış demektir...Zorlu oluyor,çünkü içinde büyük karmaşalar yaratıyor....Hem çok büyük uyumlanma hem de çok büyük zıtlaşmalar olabiliyor....İşte o yüzden sadece sevili ilişkisi değil,annen-baban,kuzenin,arkadaşın bu ilişki gibi bir ilişki yaşatıyorsa onlar da sayılır...Ama eril-dişil olarak yaşadığında daha zorlayıcı oluyor çünkü ''Mevlana ile Şems''gibi kişileri derinleştiren bir deneyime benzer duygular yaşatıyor...Bunu sadece örnek olarak verdim,onlar tarihten bilinen kişiler olduğu için...Herkesinki aynı yoğunlukta olmayabilir ama hemen hemen yakın....Bazı mecralarda ikiz alevlerin ,ikiz ruhların evlenmesinin ya da kavuşalarının zor olduğunu yazıyor...Öyle bir durum olduğuna inanmıyorum...Sadece bir taraf çok reddediyorsa süreci uzatıyor ama zaten aşırı inkar her zaman tersine dönüyor ve kişiler yine bir araya geliyor...Soruların olursa burada tartışıp konuşabiliriz,deneyimlerimizden yola çıkarak tabii ki...İnternette gezen bilgiler de yarı yarıya doğru geliyor,çünkü bu ilişkiyi deneyimleyenler ancak yazabilir bu metinleri...
Kitap tavsiyesi istersen de edebi ve spritüel olarak bazı tavsiyeler verebilirim:
Holly Bourne/Sen Benim Diğer Yarımsın
Ramtha/Eş Ruhlar
Kürşat Başar/Aklımda Hep Sen
Ahmet Hamdi Tanpınar/Huzur
Mehmet Rauf/Eylül
Bu kitaplar bilimsel değil ama duygusal olarak duygu çözümlemelerine ışık tutuyor...Hem eğleniyorsun hem de değerli eserleri keşfetmiş oluyorsun bir yandan da...