hekate22
Elit Üye
9
Sevgili cathrine! Sizin anlama haliniz doğrudur. Ve bu anlama halleri içindir o yazım.
Bu konuyu gerçekten majisyen bir ağbi ve iki abla ile çalışıyoruz. Herşeyi bilimsel olarak ele almaları, herkesin anlayabileceği bir husus değildir; ogrenmeye çalışıyorum ve bana anlatmaya çalışıyorlar, anlayabildiğim kadar. Ben anlamak icin bu yoldayım. Yolun dikenlerine zaten hazırız, yılmadan. Bunu benden başka yaşayan yokmuş; ben demiyorum öyle denildi.
Size kısaca yazmaya çalışıcam derslerden:
" Evrende her şey dört elementten olduğu söylenir. Bu dört unsur, sıcaklık, kuruluk, ıslaklık ve soğukluktur.
Ateş; sıcak ve kurudur.
Hava; sıcak ve ıslaktır.
Su; soğuk ve ıslaktır.
Toprak; soğuk ve kurudur.
Dört unsuru sembol olarak ele alan iç " ezoterik" simyacilara göre fiziksel "plan"in; Ateş, mantal planin sembolüdür. Tradisyonların çoğunda dört unsur değerlendirildiğinde en üste ya da en süptil olarak gösterilen ATEŞ tir, En Aşağı daki ya da en kaba olanı TOPRAK'tir. Bu tür derecelendirme ye bağlı olarak, genellikle, dört unsur içinden Ateş, Ruhu; Hava ve su süptil " plan"ları ; Toprak; fiziksel ortamı simgeler. Kabala kitabı Seferitsire' ye göre Evren, çeşitli elemanların aracılığıyla Yüce bir Varlıktan tezahür etmiştir.
Bu elemanların ilki, Tanri'nin ışıksal varlığı olan Ateştir.
Ikinci eleman bu Yüce ışıktan çıkan Ruh'tur, yani sembolü olan Hava'dır . Üçüncü sü Su'dur ve hidrojen bileşimidir.
Hava; o gece kelimelerin yok olduğu anda sadece kalan nefestir ve o nefes yasamsal dünyada alınan nefesten farklıydı...yanma, sıcaklık yani ATEŞ Tanrının ışıksal varlığıydi, yüce ışıktan çıkan Ruh.
vs.vs. sağolsun hocalarıma bana bunu dusunmemi söylediler ve düşündüm Elementi ruhumda hissederek ve bütünleştirerek. Diger ikisi bunu daha hafifiydi. Ve kendime şöyle dedim. " zoru atlattım, çünkü tekrar kaldıramazdım. delirirdim. " diğer ikisi sanki ilkini daha iyi anlamam için bir özetti. Ve ben Tanrıma tesekkur ediyorum. Bir insana cerileceken güzel duyguyu yaşadım. Yüreğim has olan sevgi ve Aşkı öğrendi....ve ritüelimi kendu özgün halimle yapıyorum. Çünkü sonradan edinilen şeyler değil, doğuştan gelen.
Umarım bu özetlenmiş yazı size biraz öğretici olabilir. Bende öğreniyorum. Ki bu yolda bilgelerin dediği gibi, çukur ve dikenler de olacaktır...ve hedefime kilitlenir, umursamadan yola devam ederim. Bunlar birer sınavdır çünkü...
Bu yazı bana hazırlandı, gönderildi ve düşünmem istendi. Kimseden üstün olduğumu kabul etmiyorum ama farklı olduğumu biliyorum. Daha çok öğrenecek şeyler var.
Umarım aynı şeyi yaşarsın. Buna inan, kendini daha güçlü ve iç gözünün açıldığını hissedersin. Sanki seni hem sende , hem senin dışın da olanın himayesini ve güçlü korumasını hissedersin.