"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kitapkurdu Bölümü

Ekli dosyayı görüntüle 2378

“Hayatın kitabı var mıdır baba?” diye sordu.

“Hayatın mı, senin hayatının mı?” diye yanıt geldi.

“Benim hayatımın baba. Yol ayrımına geldiğimde hangi yöne gitmem gerektiğini gösterecek, iyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı ayırt edebileceğim bir kitap mutlaka var ancak O'na nasıl ulaşırım?”

“İyi ve doğrular Bir’dir. Yanlış ve kötülüklerinse sonu yoktur. Kimine göre herkes kendi hikâyesini yazar, kimine göre de ne yaparsan yap hikâye de, sonu da önceden bellidir. Kimi de kendi kitabından kendisi için bir kitap yazar.”

“Hepimizin yazgısına karar veren Bir mi?”

“O'na isim takmak hatta O'nun hakkında fikir yürütmek bile bizim gibi kısıtlı zekâların işi değildir.”

“Onu bir görsem inanacağım baba!”

“Zamanı gelince O kendisini sana gösterecektir. Ancak sen gördüklerine inanacaksan bil ki sadece inandığın kadarını göreceksin hayattan.”

Çocuk duraksadı ve düşünceye daldı.

Asırlar boyunca milyarlarca insan aynı soruyu sordu. Kendi varlıklarını sorgulamayan insanların cevapları az oldu. Hâlbuki inananların soruları azaldı. Hayat senli de sensiz de devam edecek. Bunu ister kabul et, ister etme!

Bu kitapta hayatına anlam ve amaç arayan kişiler için bazı cevaplar mevcuttur. Bana gelen yanıtları aktarmaya çalıştım ancak cevapların tümü sizde. Yapmanız gereken tek şey kendinizi arayıp bulmak ve tanımak…

Hayat bilgi toplamakla başlar, sonra maddi dünyadan maneviye geçerek devam eder. Zamanı gelince hayat sorgulanır ve ardından ölümü tadıp meleklerle aşk yolunda hakikate ulaşılır. Okuduğunuz bir din ya da tarih kitabı değildir; bu sadece insan olmanın ve insan olmayı hatırlamanın bir durağıdır. Anlayanlar anlamayanlara günü gelince anlatır artık…

Kaynak: Kitaptan alıntıdır.

Şaman ve Türk Dünyası
Ali Faik Demir, Nebahat Akgün Çomak
Bağlam Yayınları

Doğum-evlilik-ölüm, sosyal yaşam, nevruz, hıdrellez, yağmur duaları, türbeler, kümbetler, sihir, fal, adak, bez bağlama, mum yakma, mevlit, sayıların-renklerin-taşların tılsımı, hayvanların-bitkilerin kutsallığı, güneşe aya dua edilmesi, kurşun dökmek, nazar boncuğu, bayramları, dualar, beddualar, ilaçlar, Hızır-İlyas, Noel Baba gibi olgu ve kavramları; herkesin bilinçli veya bilinçsiz yaşamaına kolektif bilinç ya da toplumsal hafıza olarak yerleşmiştir. Dolayısıyla da, tüm bunlar bugün; örf, adet, gelenej ve göreneklerde, anlatılarda, ritüellerde biçim bulmuşlar ve sosyal yaşamın tam ortasında yüzyıllardır insanların beklentilerinin, dileklerinin, alışkanlıklarının, yaşam biçimlerinin bir aracı olmuşlardır. Şaman ve Şamanizm, bir inançtan çok bir yaşam biçimi ya da bir dünya görüşü olarak algılanmış ve farklı coğrafyalarda, aynı temel noktada birleşmesine rağmen, kültürlere göre harmanlanmış, biçimlenmiş ve geçmişin izlerini taşıyarak günümüze kadar varlığını korumuştur.
Ekli dosyayı görüntüle 2398

Gündelik yaşamımızda Şaman ve izleri

Nazar boncuğu takma, tahtaya vurma, ağaca çaput bağlama, Noel Baba, ölünün üstüne bıçak koyma, loğusa kadınların başına kırmızı kurdele bağlaması, merdiven altından geçmeme ve daha birçokları. Gündelik hayatımızda bilmeden yaptığımız tüm bu ritüellerin kaynağının Şaman kültürüne dayandığını biliyor muydunuz?
Haber: Pınar Yurtsever
Fotoğraflar: Burcu Çakır

GSÜ-HA(İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nebahat Akgün Çomak ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Ali Faik Demir’le yeni çıkan kitapları “Şaman ve Türk Dünyası” üzerine konuştuk. Şaman kültürüyle ilgili basit, kolay anlaşılabilir, kısa ama belgelere dayanan bir kitap yazma fikriyle yola çıktıklarını söyleyen Ali Faik Demir, “Ben Türk dünyasıyla ilgili dersler veriyorum. Türk kültürünü oluşturan en önemli unsurlardan biri de Şaman inancıdır. Bu konuda basit, anlaşılabilir ama aynı zamanda belgelere, kaynaklara dayanan bir el kitabı yoktu. Kitap, bu ihtiyaçtan ortaya çıktı. Nebahat Hanım da Türk dili üzerine araştırmalar yapıyor. O da aynı eksiklikleri yaşıyordu. Bu konudaki bilgilerimizi bir araya getirdik, araştırmalar yaptık ve yaklaşık 2 – 2,5 senelik bir çalışmanın sonucunda da herkesin anlayabileceği, görsel malzemesi bol ama bilimsel bir formatta olan, belgelere dayanan bu kitabı ortaya çıkardık.” dedi

“Şaman, doğayla birlikte olmak anlamına geliyor”

Şaman kavramının genelde bir din olarak algılandığını belirten Nebahat Akgün Çomak ise aslında şaman kavramının bir inanış biçimi, bir deneyim “doğayla birlikte olmak” anlamına geldiğini, kitabın kapağındaki Adem ile Havva figürüyle de buna vurgu yapıldığını belirtiyor. Kitabın isminde Şamanizm yerine Şaman kelimesinin kullanılmasına dikkat çeken Ali Faik Demir ise “Şaman’ı insanlara kılavuzluk eden bir önder, doğayla iletişim kuran kişi olarak aldık. Şamanizm diyerek bunun bir din olarak algılanmasını istemedik. “ diyor. Kitapta Şaman’ın sadece Türk dünyasına özgü bir şey olmadığına, Sibirya ve Orta Asya’dan çıkan bir kavram olmasına rağmen bugün Latin Amerika’da, Afrika’da, Avustralya’da ve pagan inançların olduğu tüm kültürlerde Şaman figürünün yansımalarının yer aldığına vurgu yapılıyor. Ali Faik Demir bu durumu Şaman kavramının evrensel bir şey olması ve kılavuzluk veya yardımcılık anlamına gelmesiyle açıklıyor.
“Şaman unsurları toplumsal hafıza sayesinde günümüze kadar geldi”
Nebahat Akgün Çomak’a göre ise evrensel olan Şaman, farklı coğrafyalarda, aynı temel noktada birleşmesine rağmen kültürlere göre harmanlanmış bir olgu. Çomak bu durumu toplumsal bilinç kavramıyla açıklıyor: “Ağaçlara çaput bağlama, doğum yapan kadınların saçına kırmızı kurdele bağlaması, nazar boncuğu, tahtaya vurma, merdiven altından geçmeme, kandiller, tütsü yakma gibi tüm bu ritüellerin nereden geldiği belli değil. Birçoğumuz bunları yaparken nereden geldiğini bilmiyoruz. Aslında bunların hepsinin kaynağında Şaman kültürü var ve toplumsal bir bilinç sayesinde günümüze kadar taşınmış.”
Her sene yılbaşı kutlamaları sırasında Şaman kültüründen gelen birçok özelliğin su yüzüne çıktığını belirten Çomak, “Son günlerde çok tartışılıyor Noel’in benzerinin Türk kültüründe de olduğu. Noel’de çam ağacına bir şey asma, aslında Şaman kültüründe ağaca çaput bağlama geleneğinden gelir. Noel Baba, Hızır figürünün bir yansımasıdır.”

Alevilik ve Şamanizm

Kitapta bir de “Alevilik ve Şamanizm İlişkisi” başlıklı bir bölüm yer alıyor. Bu bölümde Aleviliğin bir din mi mezhep mi olduğunu tartışmaktan ziyade iki kültür arasındaki ilişkiye dikkat çektiklerini söyleyen Ali Faik Demir, “Alevilik çok hassas bir konu. Bu konuda uzman değiliz. Ancak Şaman kültürünün yansımalarının Alevilikte de görüldüğünü söyleyebiliriz. Örneğin Alevi dedeleri o yörenin, o bölgenin insanlarına kılavuzluk yapan kişileridir. Şaman da aynı şekilde, belli bir yörenin insanları içinde sözüne güvenilen, kılavuz olarak görülen kişidir.”

Kitap altı dile çevriliyor

Nebahat Akgün Çomak’ın orijinal dillerinden Manas Destanı, Dede Korkut Hikayeleri, Göktürk Kitabeleri’ni okuması, semavi dinlerin kutsal kitapları üzerine yapılan çalışmalar, Kazakistan ve Kırgızistan ziyaretlerini de kapsayan yaklaşık 2,5 yıllık çalışmanın ürünü olan kitaba ilgi ise büyük. Kitap şimdiden İngilizce, İspanyolca, Rusça, Estonca, Kırgızca ve Azerice olmak üzere altı dile çevrilmeye başlanmış. Kitabın yazarları da kısa zamanda gelen bu yoğun ilgiden oldukça memnun.

*Alıntı.

Öncelikle kendi yorumu; bu tür kitaplara meraklı arkadaşların mutlaka okuması gereken,inanılmaz sürükleyici bir kitap olduğu.

Ekli dosyayı görüntüle 2818

KABALİST

Kabalist… Bir gecede başarı… Kitabı okurken, bir marka haline gelen Dan Brown'u anımsamadan edemiyorsunuz.

-HET LAATSTE NIEUWS (Main Belgian Daily)

…bu romanda anlatılanlar Paulo Coelho'nun öncülük ettiği bilgelik ve oryantal erotizm gibi bir şey.

-TROUW

Bu Kabbalist koşan bir başarıdır. Geert Kimpen bir bestseller yazdı ve ilk kopyasını Kabala sınıfına katılan Madonna'ya verdi. Gerçekten güzel bir eser. Dan Brown gibi o ve Dan Brown gibi başarılı olursa, bu tamamen ruhani odaklanmaktandır.

-DAG ALLEMAAL (Belgian Weekly)

Paulo Coelho'nun gücü ve betimlemesine ulaşmış ilk Hollanda romanı. Mükemmel.

-Lex Jansen, De Arbeiderspers

Kabbalist bir rüya, egzotik duygudurum ile keyifli bir kitap; gizem ve atmosfer tam olarak yansıtılmış. Ve heyecan verici bazen hatta Da Vinci Şifresini hatırlatıyor. Kimpen kendi ana mesleğini de (yönetmenlik) kitaba yansıtarak, okuyucuyu kitaba kitliyor.

-'T SCHELDT (Belgian Weekly)

Chaim Vital, 16. yüzyılda günümüzde de halen varlığını sürdüren bir Kabala Okulu açan büyük haham Isaac Luria'nın öğrencisidir.

Chaim'in tutkulu bir hayali vardır: Kabala'nın uzun süredir gizli tutulan kavramlarını insanlık için kitaba çeviren ilk insan olmak. Isaac Luria'da, Yahudi mistiğinin sırlarını aydınlatma yeteneği olan bir öğretmen bulur. Fakat başka bir adama vaat edilen öğretmeninin kural tanımayan kızı Francesa'ya sırılsıklam aşık olduğunda, onun için hayatının hedefinden vazgeçmek üzeredir. Bencillikten uzak yardımcı kişiliği ile geçici olarak Franseca'yı unutup, tamamen hayaline yoğunlaşmayı başarır.

Isaac Luria ölüm döşeğinde Chaim'e, Tanrı'nın 72 gizli isimlerini açıklar. Bunun izleri onu, binlerce senedir tapınak dağının altında gömülü olan son bir sırra, Kudüs'e götürür.

Kutsal Kent'e giden tehlikeli yolda, Chaim ve Francesa için ikinci bir şans doğar…

Bu büyük roman, Kabala öğretisinin mistik derinliklerine kadar iniyor. Uzun zaman geçilmez olarak görülen bu Yahudi gizli öğretisinin adım adım çözülmesini, insanı kalpten etkileyen bir roman şeklinde anlatmayı başarmış Geert Kimpen.

Merhabalar,
Şamanın Yolu adlı kitabı arıyorum ama hiç bir yerde bulamadım. Sanırım baskısı çıkmıyor artık acaba nerde bulabileceğim hakkında bilgisi olan var mıdır?
Ekli dosyayı görüntüle 2891
Kitap ilk Dharma Yayınları tarafından Türkçeye çevrilmiş fakat bir başka sitede Butik yayınlarından da buldum ama ikisininde yeni baskısı yok
ilk resim Kitabın orjinali
Türkçeye çevrilmiş olanlar
Dharma dan ;
Ekli dosyayı görüntüle 2892
Butik ;
Ekli dosyayı görüntüle 2893
Teşekkürler...

Sevgili DeaGlex,

Aradiginiz kitabin suan saadece İngilizcesi mevcut, isterseniz linki ekleyebilirim. Maalesef kitabimizin Türkçesi piyasada yok,
belki daha sonra elinde bu kitap olup bizlerle paylasmak isteyen arkadaslarimiz cikar dansa:)

Bu arada sevgili Demonic tsk ederim, arsiv genisliginden ziyade arastirmayi seviyorum, buldugum, ilgilendigim, ya da ilgimi ceken konulardanda sizleri mahrum etmek istemiyorum :)

Sevgiler

Cevaplarınız için teşşekkürler. Kitabın ingilizcesini pdf olarak buldum fakat ingilizcesi biraz ağır geldi bana bir an önce okumak istediğimden o kelime neydi bu kelime neymiş diye uğraşmak istemedim ama sanırım bir ucundan okumaya başlayacaz.
Teşekkürler...

Arkadaşlar, merhaba yeni bir melek kitabı var. Koruyucu meleğiniz sizi bekliyor -Aksu Büyükatlı. Diğer melek kitaplarından çok farklı. Çünkü bu kitapta Altın Çağdan, Ezoterik uygarlıklardan, insanların tekamül süreçlerine meleklerin yardımlarından ve geçmişte insanların melek bağlantılarından söz ediyor, yazar. Ayrıca rehber ruhlardan da söz etmiş ve melekçe sevmek bölümü de çok etkileyici. Dili çok açık, çok samimi... Meleklere ulaşmak için dua yöntemleri, meditasyon teknikleri de var ve bu duaların enerjileri inanılmaz yüksek... Kitabı okurken, meleklerin sürekli yanımda olduğunu hissettim. Heyecanım hiç azalmadan okumaya devam ediyorum. Siz kıymetli üyelere tavsiye ediyorum ve yorumlarınızı paylaşmak için şimdiden sabırsızlanıyorum.

Kitaptan bazı bölümleri özellikle seni etkileyen bölümleri paylaşırsan bence çok güzel olur. Tabi mabet moderatörleri ne der bilemiyorum.

Çok iddialı cümleler kurmuşsunuz. Merak ettim açıkçası, kitapçımda varsa alacağım hemen. Teşekkürler paylaştığınız için :)

Merhaba... Şimdilik dikkatimi çeken bölümleri paylaşıyorum, sizlerle.
Kitapta ezoterik dönemler, Altın çağlar ve melekler bölümü
Atlantis ve Melekler
Lemurya ve Melekler
Eski Mısır’da Melekler, Osiris ve Thot’un Hikayesi
Maya Uygarlığı ve Melekler
Melekleri Duymak
Rehber Ruhlar
Meleklerin ve Rehber Ruhların Mesajlarını Alabilmek
Mesajların Alınması
Rehber Ruhlarınızın ve Meleklerinizin Dili

Meleklerin Mesajlaşma Şekli
Rüya Melekleri
Tanrı ışığıyla arınma

Ben Almanya’da bu kitapları bulamıyorum. Bulduklarım almanca aslında içinde yazanlar aynı. Ama Türkçe melek kitaplarını bulamıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlarım varsa eğer çok sevinirim. Türkçe melek kitaplarını ve kartları nerede bulabilirim? Beki hanim sağ olsun bana meditasyon yapabileceğim mp4 lerden gönderiyor ama ben kartları da istiyorum. Kitabı da istiyorum. Yardım edin lütfen. Canım arkadaşlarım benim.

Selamlar, Almanyaya sevgiler. Türkçe kitaplar için
tukkitap.de

Merhaba, ben teşekkür ederim. Sadece okuduklarımı paylaşmak istemiştim. Meditasyon konusunda bana destek olabilir misiniz? Meditasyon yapan arkadaşlar var mı aranızda? Biraz tedirginim ama bağlantı için meditasyon çok gerekliymiş

Merhaba, ben teşekkür ederim. Sadece okuduklarımı paylaşmak istemiştim. Meditasyon konusunda bana destek olabilir misiniz? Meditasyon yapan arkadaşlar var mı aranızda? Biraz tedirginim ama bağlantı için meditasyon çok gerekliymiş

Sitemiz bu konuda çok geniş bir bilgi birikimine sahip aradığınız konuları ve bu konularla ilgili sorunları olan kişilerin paylaşımları aşağıdaki link de bulabilirsiniz.Sevgiyle ...

http://www.gizlimabet.com/forums/312-Yoga-Ve-Meditasyon

İyi geceler.

Kayda değer olduğunu hissediyorum.
Yarın yine 130 km yol yapıp yapmama konusunda bu gece rüyamda cevap isteyeceğim.
Git gelirse alıp okuyacağım.
Buradan paylaşabilirim.
Sağlıcakla.

Merhaba, meditasyon hakkında çok güzel bilgiler edindim. bendeki ben üyemize çok teşekkür ederim beni yönlendirdiği için. Okumaya devam ediyorum arkadaşlar ve gerçekten hikaye değil, gerçek bilgiye ulaşıyorum. Bu çok açık ve dua bağlantıları mükemmel. Bir de meleklerin isimleri ve görevlerine göre çağrı yapılabiliyor. O kadar çok melek var ki bilmediğimiz, inanamazsınız. Hepsinin görevi ve çağrı şekli var. Ben de bu meleklerden bazılarının isimlerini not aldım. Özellikle okul ve iş hayatında onlara çağrıda bulunmaya başladım.

Bende aldım ama elimde başka kitaplarda var bitince başlayacağım. İncelediğim kadarıyla Beki İkala Eriklinin kitapları ile harmanlarsak kimse bizi tutamaz olumlu yönde tabiiki. Beki hanımın kitaplarını da tavsiye ederim.Sonra hepberaber tartışırız.

Geri