"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kitapkurdu Bölümü

Nedenini açıkladım aslında ama tekrar bahsedeyim.Reenkarnasyon hepimizin bildiği popüler anlamda birşey değildir.Tam olarak ne olduğunu soruyorsan çok uzun bir mesele ama kısaca, ruhun ölümsüzlüğü ve evrimsel ilerlemedir.Amacı karmik yükleri boşaltma ve tanrısallığa ulaşmadır.Böyle popüler anlamda evrimde geriye gitme gibi bir şey yoktur.Size şuan bu kitap çok masum ve normal gelebilir, ama bana çok saldırgan ve dalga geçen bir kitap olarak geldi.O yüzden de Amerikalıların islam'ı bir Ay tanrısına inanmak olarak gördüğü gibi daha İslam'ı okumadan incelemeden yazdıklarına benzettim.Umarım açıklayıcı olmuştur. Benim hoşlanmadığım şey kitap oldu size karşı bir ima yapmadım.

Reenkarnasyon döngüsünde ve ona paralel olan evrim sürecinde mevcut basamaktan geriye dönmek yoktur katılıyorum ama bu kitap sadece mizah amaçlı yazılmış sanırım..

@Sn Tunny

Kitabı aradım raflarda ama bulamadım şimdi, içinden alıntılar yapmak isterdim okumadığınızı gözönüne alınca. Okunmuş olsaydı Kim'in yolculuğunun kapakta gördüğünüzü sandığınızdan farklı geliştiğini farkederdiniz diye düşünüyorum ( kapaklar çoklukla aldatıcıdır ) ama diğer taraftan şimdi okunmamış bir kitap üzerine konuşmanın pek bir anlamı da yok açıkcası. Diğer taraftan okumak ve okunandan anlamlar çıkarmak kişiden kişiye değişiyor her zaman o nedenle kesinlikle farklı bakardınız da diyemiyorum ve zaten dememeliyim de. Ama okur iseniz bir gün, üzerine konuşmak isterim tekrardan.

@ Sn Dreamy

Evet tabii ki mizahi bir dil var ve ara ara kahkahalar da attırıyor ama şu da var o çok ciddi ifadeyle yanıt aradığımız soruların bir kısmına bambaşka yerlerden giriyor ve yanıtını veriyor yazar kendi üslubu ile. Bu noktada konu mankeni safier ya da başka herhangi bir yazar olabilir, ve diler mizahi dille benzetmelerle yazar yazar, ve dilerse ciddi bir ifadeyle, dilerse çizgi yoluyla anlatır hikayesini dilerse akademik lisan ve bir dolu terminolojik terimle ama sonuçta her yazan nasıl yazarsa yazsın ve okuyucusu aynı fikirde olsun olmasın - birikimini ve kendi anladığını koyar ortaya ve o yüzden dinlenmeye değerdir diye düşündüğümü de eklemek istiyorum - kitaplara genel bakışım olarak.

Bence eğlenceli bir kitaba benziyor. İkincisi kitap aracılığıyla bir görüş empoze edilmek isteniyor da olabilir ama her türlü fikir ve görüşü empoze eden kitaplar, programlar, insanlar hatta objelerle dolu çevremiz. Bu her yere kayacağımız anlamına gelmiyor... Şahsen okuduğum her kitabın hayatımı değiştirdiğini söyleyemeyeceğim...

Teşekkürler Sevgili Gümüş

''Öteki dünyada, hayatında ne kadar çok kötü karma biriktiğini öğrenir; kızını ihmal etmiş ve kocasını aldatmıştır. Bu yüzden birinci aşamaya dönmek zorundadır. Büyük karınca Budha'sı ortaya çıkar ve onu teselli etmeye çalışır. 'Hitler ve yandaşları gibi gerçek kötü adamlar bedel ödemek için bağırsak mikrobu olarak yeniden doğmuşlardır.' Elbette bu, henüz yeni reenkarne olmuş biri için çok da teselli edici değildir. Dünyaya yeniden insan olarak gelebilmesi için iyi karmalar biriktirmelidir.''

Bu bölümü bile bana yetti, diyebilirim. Keşke Türkçesi olsaydı, okumak isterdim.:sifone:

Sevgili Marla ve sevgili Sonol,

Sizler de sağ olun :)

Türkçesi var, kitapçılarda belki denk gelmez ama online sipariş etmek mümkün. Benim yaşadığım yerde pek ( hatta neredeyse hiç ) kitapçı yok, internetten siparişle istiyorum çoklukla.

Durup durup aynı şey söylemek istemiyorum ama gerçekten keyifli bir kitap :)

Benim aklıma da şu geldi :). Hani yazar eleştirel gözle bakıp,insan hatalarını böyle eleştirmiş ya..Denir ki eleştiren aynı hale düşer :D.

Arka Kapak

Modern dünyanın seküler düzeninde yaşayan insanlar dinlerle olan bağlarını ya tamamen koparmış ya da en aza indirgemişlerdir. Oysa dinlerin eğitimden sanata kibarlıktan dayanışma duygusuna uzanan çok farklı alanda geliştirdikleri yaklaşımlar, derinlikleri, güzellikleri ve özellikle de insanının duygusal dünyasının gereksinimlerini karşılamaları açısından incelenmeye değerdir.

Alain de Botton, son derece ilginç bir tez ileri sürüyor: Seküler dünyanın dinlerden öğreneceği ve kendi anlayışı içinde yeniden yorumlayarak üreteceği çok farklı düzenlemeler vardır ve bu düzenlemeler sayesinde endişeli ve yalnız modern insan kendisini iyi, mutlu ve yeterli hissetmeyi başarabilir. Dinleri yepyeni bir bakış açısıyla görmek ve insanların mutluluğu için seküler dünyada onlara yer açmak hayatlarımızı derinden değiştirebilir.

Dinlere ve modern hayata şaşırtıcı, yenilikçi, sarsıcı, düşündürücü bir bakış...

Bugün kitap alırken çok dikkatimi çekti rafta paylaşmak istedim..

İlk çıktığında alıp okumuştum. Kesinlikle öneriyorum. Dün tekrar elime aldım. Bugün sitede karşıma çıktı. :) Tekrar okuyacağım.

Bende bugün öğle molasında D&R koştum, 2 gün içinde bu kitaba sahip olacağım ve de kütaphanemin baş köşesine yerleştireceğim.
Eğer kitap elinde olan arkadaşlar varsa, biraz heyecanımı gidermek açısından, kitabın can alıcı noktalarından sahneler verirse, mutluluk duyarım.

Ekli dosyayı görüntüle 2049

Kafkas, kitabının içeriğini şu şekilde özetledi: ''Bildiklerin, gördüklerinden ibaret, ama her şeyi görüyor musun? İşte sana görmediklerini vaat ediyorum, iyice düşün, istiyor musun? İranlı büyücü Tir-i Danende tarafından, yüzyıllar önce kaleme alınmış bir kitaptır Esrarname. İçindeki çeşitli büyü ve tılsımlarla sahibine sonsuz imkânlar sunan, ölümsüzlüğün kapısını aralayan, alabildiğine gizemli ve bir o kadar da tehlikeli bir kitap. Esrarname'nin beraberinde getireceği karanlığın farkına varan alimler, eseri ortadan kaldırmak için ne kadar emek sarf etseler de başaramaz, sadece ikiye bölebilirler. 18. yüzyıl Osmanlı'sına, Germiyan topraklarına kadar ulaşır Esrarname'nin parçaları. Kitabın bir yarısı Nagehan'dadır. Nagehan, Esrarname vasıtasıyla edindiği insanüstü güçleri iyilik adına kullanır, geceleri Esved ismiyle, kara kıyafetleriyle sokaklarda, halkın güvenliği için hırsızın haydudun peşine düşer. Esrarname'nin diğer yarısı ise Muntazar adlı bir büyücüdedir. Nagehan elindekini ne kadar insanlığın iyiliği için kullanmak istiyorsa, Muntazar da tam aksi yönde kara büyülerle uğraşmakta, ölümsüzlüğe ve sonsuz zenginliğe ulaşabilmek amacıyla kötü emellerine alet etmektedir kitabı. Esved ve Muntazar arasındaki çarpışma günbegün yaklaştıkça, Tir-i Danende zamanından bu yana kitabın peşinde olan kötücül cin Asfar, Esrarname'nin iki yarısını da ele geçirebilmek için hem Nagehan'a hem Muntazar'a türlü oyunlar oynamaktan geri durmayacaktır. İnce detaylarla bezeli tarihi dokusu, türlü gizem ve aksiyonla dolu kurgusuyla Esrarname, fantastik tarihi kurgu türünün hakkını başarıyla veriyor.''

Gerek yazarın kullandığı dil ve üslup bakımından gerek konu bakımından güzel bir kitap. Kendisini okutturuyor. Ben elime 2.kez aldığımda kitabı bitirdim. Tavsiye ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2051

Kitabın Adı: Biz Tatlı Cadılar
(Spiritüel Kadının Aşk Rehberi)
Kitabın Yazarı: Tuğçe Işınsu
Yayın evi : GOA Yayıncılık
Fiyatı : 12.00 TL

Türkiye'nin spiritüel anlamda yazılmış ilk aşk kitabı!
Ve yeni mutlu aşk yaşamınızın da anahtarı...

Bu kitapta şunlar var:
-Peri tozu
-Sihirli aşk yemekleri
-Aşk bitkileri
-Aşk taşları
-İsimle aşk analizi
-Mumlarla aşk
-Aşk tütsüleri
-Tarot ve aşk
-Rüyalarda aşk mesajları
-Meleklerle aşk terapisi
-Aşk Tılsımları
-Aşk İksirleri

Aşk konusunda birbirinden güzel, pekçok uygulamaya yer verilmiş.
Yeni,mutlu ve hiç olmadığı kadar güzel bir aşk yaşamayı dileyenlere
tavsiye ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 2053

Kitabın Adı: Onu Baştan Çıkar!
Kitabın Yazarı: Tuğçe Işınsu
Yayınevi: GOA Yayıncılık
Fiyatı: 10.00 TL

Bu kitap; bir baştan çıkarma silahı!

Bu kitap sayesinde şunları öğreneceksiniz;

-Hayatınızın en baştan çıkarıcı kadını olmayı.

-Öncelikle 2S kuralını öğreneceksiniz: Saf ve Seksi olmayı.

-İma etme sanatını kavrayacaksınız.

-Manevra yapmada ustalaşacaksınız.

-Karmaşık olmanın cazibesini keşfedeceksiniz.

-Kendin gibi aşk kurbanlarını okudukça, hatalarınla yüzleşeceksin.

-Bazen ayın gizemine, tılsımların çekiciliğine kendini okuyacaksın.

-Dünya'nın en ünlü baştan çıkaranları, bu yolculukta seninle olacak.

Not: Bu kitapta da büyülü aşk yemek tarifleri var.

Kitap hakkında Yorumum; Kitap gerçekten de vaad ettiği şeyleri size sunuyor. Bu kitabı okuma fırsatı bulduğum için mutluyum. Bende insanları etkileme adına nerelerde yanlış yaptığımı öğrendim. İçinde birbirinden güzel büyülü aşk tarifleri de var. Yani aşkın büyüsünü, kalbimizi katarak yapabileceğimiz güzel, tılsımlı formülleri de keşfetmiş olacaksınız. (Belki birgün yemek yapmaya değer bir sevgilim olursa; iki kitaptaki formülleri uygulama şansım da olur.)

Ben almanyadayim,nasil bulabilirim bu kitabi??
Bu güzel tavsiye icin cok tesekkürler,hersey gönlünce olsun,:nopity:

Meleklerle Geçmişinizi Şifalandırın...
“Neden bunları tekrar tekrar yaşıyorum?” diyorsanız cevabı geçmişte. Meleklerin gücüyle artık hiçbir şey, kaderiniz değil!
“Eskiden bir tane bile iş bulamazken, şimdi yayından yayına koşuyorum. Yayın hayatına bomba gibi girdim.”
“‘Neden hep, beni çekemeyen insanlar etrafımda? Yüzler değişiyor, ama bana verdikleri his aynı.’ derdim. Artık o insanlar yaşamımda yoklar.”
“Boşanıyorduk neredeyse! İlişkimize meleklerin şifası değdi, şimdi ikinci baharımızdayız!”
“Panik atak yüzünden evden çıkamayan ben, ilk CD'mi çıkardım! Artık şarkılarım radyolarda, televizyonlarda, her yerde! Sayenizde meleklerim.”
Meleklerle Işığa Ulaşmak
Bazen hislerimiz bize ait değil. Artık bu enerjinin, ışığa gitmesi gerek... Ölüm yoktur... Sadece ışık vardır!
“Eskiden sanki içimde iki kişi vardı. En mutlu anımda bile beni aşağıya çeken biri gibi... Artık o ışıkta, ben de özgür ve dengeliyim.”
“Ben sanki iki kişi için yiyordum... Şimdiyse dokuz yıldır giyemediğim kotumu giyebiliyorum.”
Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi'nden ----------- Avrupa üst düzey yöneticiliğine uzanan yolda ------------- ışığı, sevgiyi, kendini 'MELEKLERİN KANATLARINDA' buldu...

SAYILAR VE ANLAMLARI
1: düşüncelerini temiz tut yaratıyorsun
2: meleklerin yanında
3: aydınlanmış üstatlar seninle
4: meleklerin hallediyor
5: doğru yoldasın
6: bırak, Allah halletsin
7: bir mucize bekle
8: bereket geliyor
9: yaşam amacının üzerinde çalış
10: Allah seni seviyor

MELEKLERDEN YARDIM İSTEMENİN PÜF NOKTALARI
1. Yürekten yardım isteyin.
2. Gülümseyerek yardım isteyin.
3. İsteyin ve unutun.
4. Bir açık kapı bırakın.
5. Belirli bir konuda yardım isteyin.
6. Eğer bir adım atmanız gerekiyorsa, bunu yapın!

Geri