Karabasan Konusunda Araştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
karabasanlar rüyalarınızdasevdiğimiz insanların kılığına girer ve onları kullanır bizi onlardan soğutmaya çalışır.sizde olduğu gibide gelebilir. karabasanlar insanları gece boğmaya çalışırlar hatta bazıları boğularak ölmüştür.gece yatmadan önce dua okuyun ozaman gelmez.ben 1 gece dua okumayı unutunca gelmişti ama onu göremedim ve sırf gözlerimle ağzım kıpırdıyordu.ama ondan korkmadım ve bunu neden yaptığını,eline birşey geçmeyeceğini soledm içimden sanki gücü biras azalmış gibidi elimi oyatabilmistim ama karsılık wermedim.sonra kendiliğindende gitti.bana genelde rüyalarda geliyo annemin kılığına girip wuruyo ağır sözler söylüyo falan.tabi hayatta en sevdiğiniz kişiler size vurunca acımasa bile içten çok acır.neyse çok konuştum benim yorumum bu :)

Bana da böyle birşey olmuştu. tek hatırlayabildiğim vücudum kilitlendi ve önce ayaklarımdan çekildiğimi sonra ise sanki sağa sola yukarı ve aşağı vücudumun çekildiğini hissettim. Birileri sanki vücudumu çekiştiriyor gibi hissettim. Kısa bir pakikle farkında olmadan ayaklarımdan birini oynatmaya çalıştım bir kaç denemeden sonra başarabildim. Ve birde hissettiğim birşey daha vardı. Göğsüm sanki patlayacak gibi hissettim.

Boyle bir durum yasamadım ama sürekli görmüs oldugum bir ruya vardı ve bir boşluğa düşüyorum ucsuz bucaksız sürekli düşüyorum karanlığa doğru sonu yok düşme hiç bitmiyor yere çarpmayı bekliyorsun ama oda yok her seferin bu rüyadan uyanarak kurtuluyordum.Bu rüyayı her gece görüyordum.Sonra her gece yataga yatarken bilgimi bütün duarı okuyarak Allah'ım bana bir daha rüya gösterme iyi yada kötü hiç rüya görmek istemiyorum diye her gece dua ediyordum.Sonun da kesildi ama şimdi hiç bir şey görmüyorum.Sadece ben hayal edersem neyi düşlersem onu görüyorum.Ama biliyorum ki bu gördüklerim benm hayal ettiklerim düşlediklerim bir rüya değil.

karabasan durumunda ne kadar korkarsanız çözülmek o kadar zor oluyor. felak ve nas sureleride içinden okumak oldukça etkili.

bunu bende defalarca yasadim karabasan denilen seyi ustumde inanilmaz bir agirlik hicbir yerimi oynatamiyorum bagirmaya calisiyorum sesim cikmiyor gozlerimi acmaya calisiyorum kirpiklerim yapisik gibi acamiyorum cok kotu bir duygu ve aslinda uykuda olmadigimi biliyorum icimden besmele cekince gozlerimi acip uyaniyorum ve dua etmeden uyursam oluyor bu yuzden hergece mutlaka bir ayetel kursi okuyup uyuyorum cok uzun zamandirda olmadi birdaha

dilin kitlenmesi durumunda mecburen içten okunacaktır. fakat kitlenme yok ise sesli çok daha tesirlidir elbette..

Önemli olan titreşimler diyebilirim.. Bazen sözler kadar seslendirme de önemlidir.

Yıllar önce ilk okul orta okul dönemlerimde, ne zaman gece kalkıp teheccüde uyansam tekrar uyuduktan sonra istisnasız Karabasan ile karşılaşırdım, haftada en az 3-4 kez karabasan agırlıgı ile meşguldüm...Sonra savaşmayı düşündüm, bu savaş ayet yada dualarla yetersiz kalıyordu bunu gördüm çünkü yattıgımda zaten abdestli yatıyor, dua ile uyuyordum. Bir silah olmalıydı ama ne? Babannem rahmetli yastıgım altına igne yada metal birşey koyardı bıçak gibi.. Ama etkiyi buda tam saglamadı.. Gelenlerin sanki çok güçlü korumaları vardı o kalkanlarını delemiyordum.. Sonra bigün Sahabeleri okurken 3 isim bu konuda dikkatimi çekti bu 3 isim öyle azametli insanlardı ki şeytan bile onları görünce yol degiştirirmiş, cinlerden ordular bu 3 isim karşısında titrerlermiş... Heybetleri imanları cesaretleri o kadar yüceymiş ki bu insanların varlıksal manada tüm alemler arasında onların adı duyuldugu zaman perdelerini kapatırlarmış...Bu 3 isimden bir şekilde yardım talep etmek gerekirdi... Ayetler bir koruma elbette ki, ama ayet birebir o varlıga zarar vermiyor çünkü okuyan için sadece dilde kalıyor, gönülden kopmayan dua sadece kelime kalıplarından öteye geçmiyor.. Oysa isim bu şekilde degil, bu 3 kişi bir sahabe, 3 şehit, ruhları serbest ve enerjinizi sevginizi yardım talebinizi duyuyorlar.. Tüm bu bilgilerimi birleştirdim ve kendi özel uygulamamı gerçekleştirdim.. Yatmadan önce besmeleden sonra bir salavat okuyunuz, sonra 3 kez Ya Ömer bin Hattab, Ya Hamza bin Abdulmuttalip Ya Ubeyde bin Cerrah diye anarak bir fatiha bagışlayınız... Sonrada beni rahatsız ettginizde hergece Fatihalarım artacak diye sesleniniz.. Bunu dil ile degil gönül ile yapınız, ne musallat ne karabasan agırlıgı ne kabus...
Selam ve dua ile
Not: Felak ve Nas sureleri sizi korumakta sınırsızdır yeterki dil ile degil yürek ile okuyunuz, okudugunuzun manasını ve önemini bilerek

herkese mrhba.bu siteyi bgn buldm.bulmam oldu çnkü pek çk knuda zihnmdeki soruları cewaplandırdım..bu karabasan olaynıbnde sık sık yaşıyorum.sonuncusnu dün gce yaşadm..
arkdşımla telefonda msjlaşıydk.saat 00:30-01:00 gbiydi.msjıma cewap beklerknbrz gözlermi kapatmak istedm.we kapattm.bkaç dk sonra çewremde duyduğum tüm sesler birden kesildi.saatn sesi,krdşimin uyurken çkardığı homurtu,dşardki yğmrun sesi...hepsi.snra uzaktn bi ses duydum mikrfncızırtısı gbi,ama cırcır böceine de benziyor..ses yaklaştkça kulaklarım ısınmaya yanmayabaşlıodu..bu sesin arkasnda bide kadn sesleri..fsıldıyolar..bilmedğim bi dilde fısıldıolar ama..ne gözlrmi açabldm nde hareket edebildm.nefes dahi alamadm.gözm kapalıydı ama sanki yüzümün bkaç cm ötesnde bri beni izliodu..aniden o sesler kesildi we norml dier sesleri duymaya başladm we aniden fırladmyataktan.ışığı yaktmm..etrafa baktm panikle..we arkdşm ben bnları yaşarken msjlarının iletlmediğini söledi.bna attığı msjlar gelmemişş bana..halbukitfnum açıktı.we baktığmda 8 msj wardı.bunedir??? ne oldu bana? kulaklarımhala acıo..:S.S

herkese mrhba.bu siteyi bgn buldm.bulmam oldu çnkü pek çk knuda zihnmdeki soruları cewaplandırdım..bu karabasan olaynıbnde sık sık yaşıyorum.sonuncusnu dün gce yaşadm..
arkdşımla telefonda msjlaşıydk.saat 00:30-01:00 gbiydi.msjıma cewap beklerknbrz gözlermi kapatmak istedm.we kapattm.bkaç dk sonra çewremde duyduğum tüm sesler birden kesildi.saatn sesi,krdşimin uyurken çkardığı homurtu,dşardki yğmrun sesi...hepsi.snra uzaktn bi ses duydum mikrfncızırtısı gbi,ama cırcır böceine de benziyor..ses yaklaştkça kulaklarım ısınmaya yanmayabaşlıodu..bu sesin arkasnda bide kadn sesleri..fsıldıyolar..bilmedğim bi dilde fısıldıolar ama..ne gözlrmi açabldm nde hareket edebildm.nefes dahi alamadm.gözm kapalıydı ama sanki yüzümün bkaç cm ötesnde bri beni izliodu..aniden o sesler kesildi we norml dier sesleri duymaya başladm we aniden fırladmyataktan.ışığı yaktmm..etrafa baktm panikle..we arkdşm ben bnları yaşarken msjlarının iletlmediğini söledi.bna attığı msjlar gelmemişş bana..halbukitfnum açıktı.we baktığmda 8 msj wardı.bunedir??? ne oldu bana? kulaklarımhala acıo..:S.S
Ben bu mesajdan birşey anlayamadım, sesli harfleri kullanmamışsınız genelde, W gibi bir harf var sanırım Türk'çe yazmadınız yarı ingiliz harflerinden oluşmuş... Önce Türk Dil Kurumu unsur ve kaidelerine uyarak yazarsanız sorunuzu daha iyi anlayarak açıklayabiliriz... Lütfen imla kurallarına dikkat edelim...

çok defa yaşadım sık olmasada yılda bir kaç kez yaşıyorum araştırmalarımda bir takım bilgiler edindim karabasan dedikleri şey uyku ve uyanıklık arasında ruhun bedeni terketmesi ve kendinize geldiğinizi sandığınızda ruhun bedene yerleşememesi ve bu sebeple hareketsiz sessiz ve tepkisiz kaldığı yönündeydi. Bunun gibi bir çok bilimsel açıklamalar var. Aynı astral seyahate çıkarken ki gibi ruhun bedeni terketmesi gibi bir sonuç çıktı karşıma. Çoğu kişi karabasanın efsaneden ibaret olduğunu savunur. bilimsel açıklamalar getirirler.. ben aslında hangisine inanacağımı şaşırdım diyebilirim çünkü en son yaşadığım deneyimde görüntüde vardı ve çok korkmuştum. Sonra fikirlerim iyice değişti tabi bu sebeple uzun süredir karanlıkta uyuyamıyorum. (:

Bana hiç etki edemedi.Geldiği gibi gitti. Özellikle Allah' a yakıın hissettiğim zaman olurdu. Dua filanda etmezdim, sadece sakin bir şekilde Allah'ı düşünür, onun beni bir duvarla koruduğunu çok güçlü bir şekilde hissederdim.
Hiç etkileyemedi, gelir ve giderdi.Artık hiç olmuyor.Zaten karabasana inanmam, gelende karabasan mı başka birşey mi hiç emin olamadım.

sn kontejyan şimdi konuyu görünce internetten baktım ve bunu bilim adamları şu şekilde açıklıyorlar "uyku felci" uyurken beyinin uyanması ama vucudun hala uykuda olması nedeniyle hareket edemediği ve psikolojik sorunlardan ve stres nedeniyle bunun oldugu gibi açıklamalar var karabasanın bir varlık olmadıgı yönündeki bu açıklamalar aklımı iyice karıştırdı

Yıllar önce benzer durumu bir yıl kadar bende yaşadım sonra kendiliğinden kesildi.Kesildi derken artık konu hakkında daha bilinçliyim korkmuyorum onlarda beni korkutarak rahatsız etmiyorlar.Sayın Kontejyan son paylaşımınızı çok beğendim çok isabetli olmuş .O üç mübarek insanı anmak gerçekden faydalı olsa gerek Allah nurlarını artırsın.Sizdende Allah razı olsun bunu bizimle paylaştığınız için.Butür olaylar sebebiyle intahara sürüklenen veya cinayet işleyenleri biliyorum.

Sayın Saba bunu yaşayan bilir.Ben tıp çalışanıyım tıbbın bazı yerlerde çaresizliğini defalarca yaşadım ve halen yaşıyorum.Karabasana gelince bu olayı yaşadığım zaman ne psikolojik sorunum nede stresim vardı,yeni evliydim ve hayatımdaki herşey mükemmeldi ama yinede yaşandı.Bence bilmeden yaptığımız bazı şeyler onların dünyasına kapı açıyor.Peygamberimizin yapmamamızı söylediği bazı şeylerin önemini yıllar sonra kavradım.

ben yaşamdım hiç sn. kar o yüzden bilmiyorum,hemen konuyu görünce internete baktım açıklamalar o şekildeydi dogrulugunu yaşayan birine sormak istedim yani bunu yaşayanlar bir varlık oldugu kanısına nasıl varıyorlar bunu merak ediyorum yoksa aksi yönde bir iddam yok yanlış anlaşılmak istemem çünkü olayı yaşarken uyku hali söz konusu oldugu için aklım karıştı

anlattıklarınız kadarıyla ben çok yaşıyorum.bazı geceler bağırmak istiyorum sesim çıkmıyor, kalkmak istiyorum kalkamıyorum.en kötüsü de gece ayağıma bir ağırlık çöküyor ve 2 gün falan o ağırlık hiç gitmiyor.

korkmamak da zor is yani o durumu ilk defa yasamis bir insan nasil "cool" davranabilirki,
felak nas aytelkürsi evet mutlaka bir ilac,ama bu sureler basit sözler degil.bu surelerin anlamini bilmek lazim, surelerin özelligi nurdur o nur gönle indigi taktirde zaten insan hic birseyden korkmamasi gerektigini bilir,cunki o nur insani korkur..
ben uykufelci sözünede pek inanmiyorum, cunki tip herseyde mantikli bir sebeb arar, bu yuzdende binlerce insan "sizofren" damgasi altinda bir yerlere kapatilir,acaba gercekdende sizofreni diye bir rahatsizlik varmi? yoksa bu söz tip adamlarinin bilmedikleri mevzulara taktiklari kendi egolarini tatmin edebilecekleri uyduruk bir rahatsizlikmi, bunun üzerindede biraz düsünmek lazim,

korkmamak da zor is yani o durumu ilk defa yasamis bir insan nasil "cool" davranabilirki,
felak nas aytelkürsi evet mutlaka bir ilac,ama bu sureler basit sözler degil.bu surelerin anlamini bilmek lazim, surelerin özelligi nurdur o nur gönle indigi taktirde zaten insan hic birseyden korkmamasi gerektigini bilir,cunki o nur insani korkur..
ben uykufelci sözünede pek inanmiyorum, cunki tip herseyde mantikli bir sebeb arar, bu yuzdende binlerce insan "sizofren" damgasi altinda bir yerlere kapatilir,acaba gercekdende sizofreni diye bir rahatsizlik varmi? yoksa bu söz tip adamlarinin bilmedikleri mevzulara taktiklari kendi egolarini tatmin edebilecekleri uyduruk bir rahatsizlikmi, bunun üzerindede biraz düsünmek lazim,

Şizofren diye bir hastalık var, gerçektir. 2 tane yakından tanıdığım hasta var, Allah yardım etsin. Çok zor..
Bu arada altını çizdiğim cümleyi okuyunca başka alemlere daldım sanki. Neden bilmiyorum ama gerçekten çok etkilidim. Gözlerim doldu ya gerçekten yüreğinize sağlık, teşekkürler...

Geri