İşlerim yolunda gitmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yazgıt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben kendimi cehennem hakkımı dünyada kullanıyorum diye avutuyorum ;) Aynen.. psikoloğa konuşsam depresyona girer birkaç tanesini söylediğimde insanların modu düşüyor benim hayatımı yaşasalar kafalarını taşlara vururlar nerden düştüm dünyaya derler. İşte ondan hiç inandırıcı gelmiyor bana da mümkün değil seçmezdim yani dağ taş olayım insan olmayım derdim. Akıma gelen olasılık tekrar tekrar dünyaya geliyoruz bunlar da önceki hayatlarımızda yediğimiz nanelerin ödemesi 🤩
BIr dakika kafam allak bullak oldu şimdi ben kötü hayat yaşıyorsam geçmiş hayatımda bir naneler yedim diye mi?

Bu hayatı da kendimiz seçtik, bu hayattan bizi kurtaracak maddi manevi rehberliği de en baştan kendimiz belirledik. Hepsi bir paket program olarak bize verildi.
Başkalarına bol keseden dağıttığımız aklımızı kendi hayatımızı inşa etmek için dengeli bir şekilde kullanmıyor oluşumuz evren için geçerli bir bahane olmayacak. Evren sözünü tuttu bize periyodik olarak gelen aydınlanmalarla yolumuzu sürekli açtı.

Devamını getirmemeyi kendimiz seçtik.

Bu hayatı ben kendim seçmiş olamam diyen kişi, sana söylüyorum :
Bu neye benzer biliyor musun ? Bankladan hayatını kurtaracak kadar para çekip, paranın güveni ile harcama yaparken, yatırımsal ve getirisel harcamalara yönelmediğin için banka tarafından bir süre sonra süründürülmene benzer. Kendi finans bilgini ve imza attığın kağıtların talimatlarına karşı gafil kalmanı suçlayacağın yerde bankanın insafsızlığını suçlarsın.
Hocam anladımda ben şimdi hep kendime soruyorum;
Ulan acaba neden şuanda buradayım? Dünyada ne işim var neden hayattayım?
Madem dünyadayım amacım ne?
Amacımın ne olduğunu nasıl öğreneyim?

Gibi sorular takılıyor aklıma meselede şu hiçbir yerde bunlara cevap yok

BIr dakika kafam allak bullak oldu şimdi ben kötü hayat yaşıyorsam geçmiş hayatımda bir naneler yedim diye mi?
Bence öyle.. zaman yolculuğuna yetişirsem geçmişe gidip onları öldürcem.. kişi yoksa suç da yoktur.. hayatım kurtulcak :love: Yada tulpa yapıp onu mu göndersem :sick:

Bence öyle.. zaman yolculuğuna yetişirsem geçmişe gidip onları öldürcem.. kişi yoksa suç da yoktur.. hayatım kurtulcak :love: Yada tulpa yapıp onu mu göndersem :sick:
Hocam geçmişteki bizi öldürürsek biz olmayız diye biliyorum. Ama tulpayıda nasıl göndereceğiz ki ya oda bizden enerji alıyor daha doğrusu çalıyor. Bir işte yolunda gitsin be

Hocam anladımda ben şimdi hep kendime soruyorum;
Ulan acaba neden şuanda buradayım? Dünyada ne işim var neden hayattayım?
Madem dünyadayım amacım ne?
Amacımın ne olduğunu nasıl öğreneyim?

Gibi sorular takılıyor aklıma meselede şu hiçbir yerde bunlara cevap yok

Bazı Cevaplar canlıdır. Bazı soruların cevapları "meleke" olarak gelir. Yani bir melek gelir ve senin evrene tam tatmin ve hayranlık dolu müjde ile bakmanı sağlar. Detayından bütünüde aklın tatmin olmaya başlar.
Bazı soruların cevapları çok pahalıdır. O pahayı da merak ve öz istek katsayınla ödersin.

Yani varsa nasibin heryerden sana bir bilgi akışı gelir. Yoksa nasibin peygamber evladı olsan bile Kabil gibi başka bir yokoluş yoluna girersin.

Esasında Allah 70 kat perdeli olan benliğimizin en iç çekirdeğinde ne kadar "hayy" olduğumuza bakıyor. Soruları soranlar arasından kimin ne kadar ihtiyaç dolu bir şekilde "hayy" olduğuna bakıyor. Anket sorusu sorar gibi soranlara cevaplar de verilmiyor. Yaşamın devamı için zaruri bir ihtiyaca düşmelerine kadar bekleniyor. Konfor alanı içinden sormak için önce konfir alanı dışındaki varoluşsal sancıları tatmak ve tükenişle yüzleşmek gerekiyor.

Bazı aranan cevaplar o yüzden canlıdırlar. Melekeler olarak gelirler çünkü.

Son düzenleme:
Ne sıklıkla aydınlanacağımızı bile kendimiz seçtik ve bu aydınlanmanın gerisini de ezberlerimizin ve alışkanlıklarımızın terbiye durumuna göre otomatik olarak getireceğine de okey verdik.

Örnek: günde 2 kere aydınlanma garantisi verildi bize. Günde 2 kere bilinç altı kalıpları haricinde yüksek şuurla düşünebilme ve hayatımıza yeni ezberler ve alışkanlıklar katma dürtüsü verildi. Ama bu aydınlanmayı takip etmesi gereken o kazandıran alışkanlıklarımızı biz en baştan inşa etmeyi de bilinçli reddettiğimiz için, tüm aydınlanmalarımız hergün geldiği gibi geçici hafızamızdaki çöpe gitmeye başladı. en sonunda da sağduyumuzun her söylediği altın değerindeki hikmetlere öfkesel tepkiler geliştirecek kadar da ihanet ettik kendimize ve ahdimize. O aydınlanma seslerini artık susturalım diye uğraşmaya ve isyan etmeye evrildi iş belki de.

Ama akit akittir. Allahtan söz aldık. Pakt imzaladık. O aydınlanma günde 2 kere gelmeye devam edecek ve kendini ihmal edenleri ya yüceltecek ya da yokoluşa ve kahırlara sürükleyecek.

Hesap gününde tüm fikirlerimizi bize getiren melekeler ( yani ademe secde eden meleklerin her biri ) de buna şahitlik edecekler.

Son düzenleme:
Dünya'ya bir kez geldin. Yok cilali taş devrinde geldin Ayıdan kaçarken uçurumdan yuvarlandım, yok Tunç çağında beşikte bebekken kartal kaçırdı, yok orta çağda insanları suçlayarak cadı deyip yakıyordu diyenlere inanma.... Allah, dağına göre kar verir. Everest dağına yağan kar ile yaşadığın yerdeki küçük tepedeki kar bir mi? Ulu dağların ayazı sert olur. Ulu, büyük, kadim kişilerin imtihanı büyük ve zorlu basit insanların imtihanı da taşıyabileceği kadar olur. Örneğin tulpa oluşturduğunu yazmışsınız. Bunun sizden götürülerini araştırmadığınız için kendinizi geçmiş yaşamdaki naneler üzerine yıkıp kendinizi avutuyorsunuz. Aldığınız nefesi bile geri veriyorsanız, yaşattıklarının bir bedeli olduğunu, oluşturduğunuz tulpanında size artıları olduğu gibi eksilerininde olabileceğini sadece size artılarının söylendiğini eksilerinin söylenmediğini anlamanız gerekir... Şaka amaçlı söylenen sözlerinde bedeli olur, her bireyin bedeli farklı olur. Kimi canıyla, kimi hastalıkla, kimi kayıplarla, kimi stresle öder. 7 yaşınızda itibaren hayatınızı film şeridi gibi gözünüzün önünden geçirdiğinizde ne demek istediğimi anlarsınız. Niyetim sizi kırmak üzmek yada hatalarınızı yüzünüze vurmak değil,

Ne sıklıkla aydınlanacağımızı bile kendimiz seçtik ve bu aydınlanmanın gerisini de ezberlerimizin ve alışkanlıklarımızın terbiye durumuna göre otomatik olarak getireceğine de okey verdik.

Örnek: günde 2 kere aydınlanma garantisi verildi bize. Günde 2 kere bilinç altı kalıpları haricinde yüksek şuurla düşünebilme ve hayatımıza yeni ezberler ve alışkanlıklar katma dürtüsü verildi. Ama bu aydınlanmayı takip etmesi gereken o kazandıran alışkanlıklarımızı biz en baştan inşa etmeyi de bilinçli reddettiğimiz için, tüm aydınlanmalarımız hergün geldiği gibi geçici hafızamızdaki çöpe gitmeye başladı. en sonunda da sağduyumuzun her söylediği altın değerindeki hikmetlere öfkesel tepkiler geliştirecek kadar da ihanet ettik kendimize ve ahdimize. O aydınlanma seslerini artık susturalım diye uğraşmaya ve isyan etmeye evrildi iş belki de.

Ama akit akittir. Allahtan söz aldık. Pakt imzaladık. O aydınlanma günde 2 kere gelmeye devam edecek ve kendini ihmal edenleri ya yüceltecek ya da yokoluşa ve kahırlara sürükleyecek.

Hesap gününde tüm fikirlerimizi bize getiren melekeler ( yani ademe secde eden meleklerin her biri ) de buna şahitlik edecekler.
Hocam benim kafama hep hileli işler yapmak gerekiyor aydınlanıyormuyum acaba😂😅 ciddi anlamda söylüyorum kafam hep s*yaset, para, yönetim vs. Hep bunlar dönüyor beynimde sizin dediğinle bağlantısı olabilir mi?

Dünya'ya bir kez geldin. Yok cilali taş devrinde geldin Ayıdan kaçarken uçurumdan yuvarlandım, yok Tunç çağında beşikte bebekken kartal kaçırdı, yok orta çağda insanları suçlayarak cadı deyip yakıyordu diyenlere inanma.... Allah, dağına göre kar verir. Everest dağına yağan kar ile yaşadığın yerdeki küçük tepedeki kar bir mi? Ulu dağların ayazı sert olur. Ulu, büyük, kadim kişilerin imtihanı büyük ve zorlu basit insanların imtihanı da taşıyabileceği kadar olur. Örneğin tulpa oluşturduğunu yazmışsınız. Bunun sizden götürülerini araştırmadığınız için kendinizi geçmiş yaşamdaki naneler üzerine yıkıp kendinizi avutuyorsunuz. Aldığınız nefesi bile geri veriyorsanız, yaşattıklarının bir bedeli olduğunu, oluşturduğunuz tulpanında size artıları olduğu gibi eksilerininde olabileceğini sadece size artılarının söylendiğini eksilerinin söylenmediğini anlamanız gerekir... Şaka amaçlı söylenen sözlerinde bedeli olur, her bireyin bedeli farklı olur. Kimi canıyla, kimi hastalıkla, kimi kayıplarla, kimi stresle öder. 7 yaşınızda itibaren hayatınızı film şeridi gibi gözünüzün önünden geçirdiğinizde ne demek istediğimi anlarsınız. Niyetim sizi kırmak üzmek yada hatalarınızı yüzünüze vurmak değil,
Yok böyle söyleyen insanlara canım feda nede olsa sadece düşman zaaflarımızı bize söylemez dost hep söylerki düzeltelim anlıyorum sizi ama kafam çok karışık yani hiçbir şeyi umursamayan tipler gördüğümde garip oluyorum neden ben böyle değilim diyorum

Yok böyle söyleyen insanlara canım feda nede olsa sadece düşman zaaflarımızı bize söylemez dost hep söylerki düzeltelim anlıyorum sizi ama kafam çok karışık yani hiçbir şeyi umursamayan tipler gördüğümde garip oluyorum neden ben böyle değilim diyorum
Dünyaya bir kez geldiğinin kanıtı yok. İnanmayanların kendi sorunu demekki onlar sadece bu hayattaki hatalarının bedelini ödüyorlar o da bir kısmını.. evren onlara hak ettiklerinden çok daha iyi davranıyor, cezalandırılmalari ahirette olacak. Firavunun başı bile ağrımamis.. Allah onun dua etmesini istemediği için dert vermemiş.
Tabi kapasite meselesi biraz da.. peygamberler cok ağır imtihanlardan geçmiş.

Hocam benim kafama hep hileli işler yapmak gerekiyor aydınlanıyormuyum acaba😂😅 ciddi anlamda söylüyorum kafam hep s*yaset, para, yönetim vs. Hep bunlar dönüyor beynimde sizin dediğinle bağlantısı olabilir mi?

Olabilir olabilor. Belki tarihe çılgın bir CEO olarak geçmeyi seçtin. Sinyaller de o yönden geliyor. 😀

Parayı bulup, siyasetten torpilli olarak ortalığı karıştırmak için geç kalıyorsun ama ilk 5 kişi atı aldı Üsküdarı geçti. 🤣

Daha çok konsantre ol, daha dikkatli dinle evrenden gelen tüyoları. Sana oy verelim.

Ama en az iki çeşit yeni nesil ateş eden dron ve bir de sonic Marty Mcfly kaykayi icat etmeni beklerim senden

Dünyaya bir kez geldiğinin kanıtı yok. İnanmayanların kendi sorunu demekki onlar sadece bu hayattaki hatalarının bedelini ödüyorlar o da bir kısmını.. evren onlara hak ettiklerinden çok daha iyi davranıyor, cezalandırılmalari ahirette olacak. Firavunun başı bile ağrımamis.. Allah onun dua etmesini istemediği için dert vermemiş.
Tabi kapasite meselesi biraz da.. peygamberler cok ağır imtihanlardan geçmiş.
Bazı insanlar ruhlar aleminde direk cehennemlik olarak yaratıyorlar.Yani Yaratıcı kabul edecek bilinçde yaratilmiyorlar.Onlara ahiret hayatında nasibi olmadığı için dünya hayatı veriliyor.Ama inanç bilincinde yaratılan Hz.Suleyman gibi Hem dünya hayatını hemde ahireti kazanabilir.Ama bedeller ödeyerek çalışarak.Ama Firavunda çalışarak firavun olmuştur.İşi diğerine göre daha kolay dünya da.

Olabilir olabilor. Belki tarihe çılgın bir CEO olarak geçmeyi seçtin. Sinyaller de o yönden geliyor. 😀

Parayı bulup, siyasetten torpilli olarak ortalığı karıştırmak için geç kalıyorsun ama ilk 5 kişi atı aldı Üsküdarı geçti. 🤣

Daha çok konsantre ol, daha dikkatli dinle evrenden gelen tüyoları. Sana oy verelim.
Tamam hocam p*rti kuracam bana oy verin😂 s*yaseti pas geçelimde şu yatırıma yönelmeye çalışıyorum k*mara yöneliyorum ama daha önce hiç oynamadım yani bir kere bile ama para ile ilgili neye yönelsem hep karşıma k*mar çıkıyor. Evrene darıldım ama bana k*marımı layık görüyor😂🥲

Bazı insanlar ruhlar aleminde direk cehennemlik olarak yaratıyorlar.Yani Yaratıcı kabul edecek bilinçde yaratilmiyorlar.Onlara ahiret hayatında nasibi olmadığı için dünya hayatı veriliyor.Ama inanç bilincinde yaratılan Hz.Suleyman gibi Hem dünya hayatını hemde ahireti kazanabilir.Ama bedeller ödeyerek çalışarak.Ama Firavunda çalışarak firavun olmuştur.İşi diğerine göre daha kolay dünya da.
Firavun dünyayi yönetirse nefis odaklı olduğu için dünya zulüm kötülük doluyor.Hz.Suleyman dünyayı yönetirse ruh odaklı olduğu için dünya gül gülistanlık oluyor.Yani cevher değişik.

Tamam hocam p*rti kuracam bana oy verin😂 s*yaseti pas geçelimde şu yatırıma yönelmeye çalışıyorum k*mara yöneliyorum ama daha önce hiç oynamadım yani bir kere bile ama para ile ilgili neye yönelsem hep karşıma k*mar çıkıyor. Evrene darıldım ama bana k*marımı layık görüyor😂🥲
Hiç elleşme bu şansla bir de şans oyunu mu oynayacaksın :ROFLMAO: Daha çok bat biz de çekirdek çitleyip izler güleriz diye yapıyor, nerden biliyorsun diye sorma :sick:

Hiç elleşme bu şansla bir de şans oyunu mu oynayacaksın :ROFLMAO: Daha çok bat biz de çekirdek çitleyip izler güleriz diye yapıyor, nerden biliyorsun diye sorma :sick:
Arkadaş bak şansım yok evren şans oyunlarına çekiyor bizi, neyse bu kadar şanssızlık bana bu gün yeter git-gide labirente girmis gibi hissediyorum

@Rhea ve @Retro yukarıda dünya,şans,akıl konusunda yazdıklarınızı okudum...Bazı yorumlarınıza gerçekten hayran kalıdım....Kitap gibi insanlarsınız...En azından bazı açılımlar yaşamışsınız....İfade tarzınız,duygu ve düşüncelerinizi yazıya dökme yeteneğinizi takdir ediyorum....Bu bilgi ve donanımızı kendi ilhamlarınızla ya da araştırarak öğrenmiş olsanız da bizlerle paylaştığınız için teşekkür etmek istedim....Bir arkadaşımız soru soruyor ve başka üyelerin de bazı soruları cevaplanmış oluyor....Okurken beni bilgilendirdiğiniz gibi güldürüp de eğlendirdiniz de aynı zamanda...İyi ki size yaşadığınız hayat nasip olmuş,çünkü bu bilgeliğe,bu mizah gücüne ve bu şekilde bir bakış açısına kavuşabilmek de bir nasip ,bolluk ve bereket bilincidir....

Kafa karışıklığı olduğunda ne yapıyorsan yani sebebi olan işlemi bırakacaksınız. Başka bir şeyle meşgul olmanız gerekiyor. Zikir yada mantra çalışması yaparken kafamı karıştı bırak başka bir şeyle ilgilen.
Birde sorularda dikkat etmeliyiz. Bir kıssa anlatacağım kulağıma küpe yaptığım.
Adamın biri fareleri görünce "Allah lağımda yaşayan bu pis malukatı niye yarattı" diye düşünce geçmiş. Bir zaman sonra evladı hastalanmış. Gel zaman git zaman doktorlar çare bulamamış. Son çare yurtdışına gitmişler. Farelerden bulaşan bir hastalık olduğunu ve farelerden bir panzehir olduğunu bu tedavi ile kurtulabileceğini doktorlar belirtmiş. Ve tedavi sonuç vermiş çocuk şifa bulmuş. Adam hemen hatırlamış fare ile ilgili düşüncesini. Tevbe etmiş kendisini ilgilendirmeyen konuyla ilgili sorgulama yapmayacağını.
Demem odur ki bazen aklımıza gelen bir düşünce yüzündende imtihana tabi tutuluruz. Sınanmadığın imtihanın masumu olamazsın derler.
Bir diğer örneği spor klüplerinden daha iyi anlaşılması için vereceğim Fenerbahçe başkanı resim paylaşmıştı arka fonda boğaz köprüsü Galatasaray renkleriydi taraftarı bile tepki gösterdi. Bundan örnekle düşünce ekolüne göre yol almak gerekir. Her ekolün disiplin kuralları var. Misal önceki mesajımda anlaşıldığı gibi dünyaya bir kere geliriz düşünce yapısı taşıyorum. Yani daha önce fare, maymun yada ortaçağ da wampir olarak geldiğimi düşünmüyorum. Dünyaya birkaç kere geldiğini düşünen varsa o onun inancıdır. İnancına göre dünya hayatında yol alır. Kendi inanç kültürünün kaidelerine dikkat etmeyende boğazda sarı kırmızı renklerle poz veren rakip takımın klüp başkanının durumuna düşer. Kısaca sistimin kuralları var....

Geri