Sanırım mabedde yönetimde de bu konuda farklı düşünceler var..Mesela La-Edri havas uygulamalarına büyü değil demiş..Oysa içinde sayılar olan her uygulamaya büyü diyen yöneticiler var mabedde..Ama niyet önemli diyenlerde var sanırım bu konuda..Mesela benim aklıma şu takıldı..Her namazdan sonra çektiğim tesbih..33 defa sübhanallah,elhamdülillah ve Allahuekber var bunda..Sayılar var yani..Ve böyle sayıların olduğu belli başı ibadet şekiller var..Sayı ölçü olmaz bence..Çünkü çok masum değilmidir ibadet etmek ve dua etmek..
Perina,
İnsanlar kavramları karıştırıyorlar aslında birazda bilmememizden kaynaklanıyor bazı konular. Tesbihat, zikir vb. belirli adette yapılan her uygulamayı büyü gibi algılayan insanlar var. Bunu ben kişinin inanç sistemi ile alakalı görüyorum. Başka yorumlarımda da söylediğim gibi müslüman bir insan peygamberin yaptığı normal ötesi işleri mucize olarak adlandırırken farklı inançlarda olan kimseler büyü olarak niteleyebilmekte ki pergamberimiz zamanında kendisini bu şekilde niteleyenlerde olmuştur. Bu konuya başka bir açıdan yaklaşırsak günde iki defa dişlerimizi fırçalamamızda bir büyü olabilir =) Şaka bir tarafa insanlar istediklerine inanmakta özgürler sonuçta ama bu konuları biraz araştırma ve bilgiye ihtiyaç olunan konular olarak görüyorum.