Arkadaşlar benim bu konularda pek bir bilgim yok ama kaç saattir bunu araştırdım,çoğunlukla havas büyüdür deniyor..havas dua mı yoksa büyü mü anlayamadım,burda da araştırdım ama bir şey bulamadım..bu konuda bilgili arkadaşların açıklamalarına ihtiyacım var.arkadaşım bir dua verdi onu okuyacaktım ama tereddütte kaldım büyüdür diye.ceveplarınızı acil bekliyorum!!!
Allah her dostuna (Veli Evliya) hediyeler verir ilminden bazi sirlar.
Bu kisilere Havas denilir (Seckin kullar) secilmis olan demektir havas kelime anlami ile.
Havas büyü degildir, bu zatlarin yapmis oldugu bazi dua yada esma adedleri ile uygulamis olduklari rituellerdir.Faydalari görülmüstür.Icabinda tasi altina cevirmek gibi.
Ama bu büyü degil, bu uygulamalar kimsenin kisisel yoluna tas koymazki yani kimseyi etki altina almaz, kimsenin iradesini baglamaz.
Bir sykinti vardir bunlar da kendi gönüllerinden bazi esmalari yada dualari okudugunda sirrlari dogrultusunda yardimci olabilirler Allah'in izni ile.
aslinda burada asil etken onlarin maneviyatidir..
Büyü ise kötü amacli kötü niyet ve enerji yuklediginde insanin basiretini baglayabilir, ve iradelerine hukum edebilir. Bu büyüdür ve haramdir.
Kötü niyetin cöreklendigi bir insandan iyi bir sey cikmaz, uygulama havas denilmesinin sebebi ise yine esmalar ve dualari adedlerince okumak dir.
Oysa onu büyü yapan kisinin kötü niyeti dir.
Bana göre asil olay zaten insanin niyeti.
Siz simdi yukarida bahsettiginiz gibi, bir duayi belirdi miktar okumak istiyorum söyle bir sorunum var dediginizde, bu niye buyu olsun ?
Ama Siz derseniz bir kisi var onun üzerine uygulamak istiyorum,o benim istedigim gibi olsun bu büyüdür.Insanin özgür iradesi kurcalamak büyüdür.
Oysa rakamlar ile esma yada dua okumak Sünnettir, mesela 33 kere Allah'hu ekber ,Subhanallah,Elhamdulillah.
3Ihlas 1fatiha...
Bu dualar da Peygamber efendimizin tavsiyeleridir, ve mutlaka rakamlari ile belirli sifreleri vardir, ama bu büyü degil.
Okumak istediginiz duayi ve amacinizi paylasmis olsaydiniz, yön veren arkadaslar olurdu mutlaka, büyümü degilmi emin olurdunuz.