Film ve Dizi Önerileri

Çok güzel bir dizidir. Özellikle 1940 lardan 2000 lere kadar olan kaçırma hikayelerini işleyen bir konusu var.

Zecharia sitchin "12.gezegen" ve "kozmik tohum" kitaplarında Sümerlerin(m.ö 3500) dünyanın ilk uygarlığı olduğundan ve diğer tüm büyük uygarlıkların onlardan etkilendiğinden(dil,kültür,mitoloji vb.) bahseder.. Yaşadıkları dönemdeki gelişmişlik düzeylerinin çok üst seviyede olduğundan(petrolü kullanamayı bilmeye kadar) ve tanrılarının arabalarının rokete benzer resmedildiğinden bahseder.. bu gibi bir çok nedene dayanarak sümerlerin tanrılarının uzayla ilişkilerini anlatır..

Bu filmi izlerken bunları düşünerek izledim ve sümerce kullanılması gerçekten çok etkileyiciydi.. Benim için yeni yeni düşünce ve merak konularını yarattı..

Bu filmi izleyeli bayagi oldu, gercekten güzel bir film,beni etgileyen tarafi ise, olay sonrasi magdurlarin hatiralarinin silinmesi idi...

Kuzenimin izleyip uyuyamadığında web-cam'den ona göz kulak olmamı istediği ve elinde süzgeçle kendini korumaya çalıştığı (:biggrinjester:) benimde onunla dalga geçtiğim sonra merak edip izleyip,son sahnelere doğru normalde korkmadığım birşey olmaz zararsız mantığıyla baktım seslerden,malum sahne yüzünden korkmamı sağlayıp bir gece uyutmayan film :lurk5:.Ama ben süzgeçle korunmaya çalışmadım tabii :hurray:.
Süzgeç şart tabii.

Filmi az önce izledim.
İzlemeyen arkadaşlar için bir gerilim filmi ötesinde ve izlemeye değer olduğunu söyleyebilirim.

Ben hangi versiyonunu izledim bilmiyorum ama izlediğim filmi gerçekten hiç beğenmedim, bir korku/gerilim filminin hissettirmesi gereken hiç bir şeyi hissedemedim,bazı sahneler fazlasıyla acemiydi,tabi asıl amaç basit ve acemice bir yapım şeklinde olsun diye düşünülmüş olabilir ama bence doğal olsun diye fazlasıyla uğraşıldığından göze batıyor oyunculuklar.. 2. versiyonuna bakayım orada bir şeyler vardır belki :)

splice-film-poster.jpg

IMDB Puanı : 6.4/10
Yapım:2009 ABD,Fransa,Kanada.
Tür: Dram,Bilim-Kurgu,Gerilim,Gizem.
Yönetmen: Vincenzo Natali.
Senaryo: Vincenzo Natali, Antoinette Terry Bryant,Doug Taylor.
Oyuncular:Adrien Brody,Sarah Polley, Delphine Chaneac,David Hewlett,
Abigail Chu,Brandon Mcgibbon,Simona Maicanescu.

splice+4.jpg

Konusu: Clive ve Elsa genetik dünyasının yıldızları olan iki bilim adamıdır.
İkili hayvan DNA'larını birleştirerek yeni melez yaratıklar oluşturmaktadırlar.
Bunun bir adım ötesine geçerek deneylere insan DNA'sını da ekleyerek olayı farklı bir boyuta taşırlar.

6568414569.jpg

IMDB Puanı: 6.7/10
Yapım: 1999, ABD,Almanya.
Tür: Bilim-Kurgu,Gerilim,Gizem.
Yönetmen: Josef Rusnak.
Senaryo: Josef Rusnak,Ravel Centeno-rodriguez.
Yapımcı: Roland Emmerich,Michael Ballhaus,Helga Ballhous.
Süre: 1 saat 40 dk.

Konusu: Yüksek teknoloji dahisi olan Dauglas Hall bir gökdelenin 13. kattında çok gizli yazılımlar üretmektedir.
Olağanüstü bir sanal ortam simülatörü yaratarak; 1930 ların Los Angeles 'ında harika bir macera yaşamaktadır.
Başta basit ve sanal görünen bu ortam, zamanla onu içinden çıkamayacağı kargaşa ve tehlikelere sürükleyecektir.

Bu filmde emeği geçen herkese Allah (c.c.) sabır versin. Dün izledim ve düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyor. Son zamanlarda etkilendiğim nadir filmlerden biri. Gerçek görüntüler olmasından dolayı tabi ki. Tahminimce bizden ileri fakat ilkel bir dünya dışı medeniyetin parmağı var kaçırma olayında...

Özellikle doktorun tür sıralamasında ürperdim. Etrafımdaki bazı kişiler de 1. türdenmiş... Kesinlikle küçük çocukların yanında izlemeyin ve izlemelerine mani olun derim...

Benimde izlediğim ve çok beğendiğim, gerilim seven herkesin film arşivinde olmasını tavsiye ettiğim filmlerden.

Üçüncü sezonu biten bir vampir dizisi, ayrıntılar aşağıda. Biraz fazla şiddet ve açıkcası +18 unsurlar içeriyor. Charlaine Harris'in kitaplarından esinlenerek yazılmış bir senaryosu var. Vampir dizilerini sevenlere ilginç gelebilir. Buradan izleyebilirsiniz.

Konusu
Dizide ABD'nin güneyinde, Louisiana eyaletinde bulunan Bon Temps isimli küçük (kurgusal) bir kasabada vampirler ve insanların birlikte yaşamaya başlaması, aralarındaki etkileşim konu edilmektedir. Dizinin baş kahramanları Sookie Stackhouse (Anna Paquin) isimli telepatik (insanların düşüncelerini okuyabilen) bir garson kız ile aşık olduğu Bill Compton (Stephen Moyer) isimli bir vampirdir.
Oyuncular ve karakterler

Ana karakterler

• Sookie Stackhouse (Anna Paquin), küçük bir kasaba lokantasında çalışan telepatik (düşünce okuyabilen) bir garson kız.
  • Bill Compton (Stephen Moyer), Sookie'nin aşık olduğu bir vampir.
  • Sam Merlotte (Sam Trammell), Sookie'nin çalıştığı lokantanın sahibi. Şekil değiştirme özelliği vardır. Genllikle köpek olarak dolaşır ve Sookie'ye ilgisi vardır. Tara ile kısa süreli birlikteliği olmuştur.
  • Jason Stackhouse (Ryan Kwanten), Sookie'nin erkek kardeşi. V bağımlısı olmuş sonrasında Fellowship of The Sun'a üye olmuştur.
  • Tara Thornton (Rutina Wesley), Sookie'nin en yakın arkadaşı

Benim tanıdığım izlemişti çok övmüştü bu filmi yanılmıyosam ikinciside çıkmıştı bu filmin?

1960, Fransa'da küçük bir köy. Vianne Rohcer (Juliette Binoche) ve küçük kızı küçük bir şehre taşınır ve Paskalya gelmeden tam önce bir çikolata dükkanı açarlar. Şehrin küçük beyinli belediye başkanı dükkanı kapatmak için elinden geleni yapar, ana Vianne'nin kişiliği ve çikolataların güzelliğinden bolayı bunu başaramaz.

Bu arada, Nehir boyunda dolaşan ve Roux tarafından yönlendirilen avare bir gurup kasabaya gelir.

Bu filmi geçen hafta izledim ve beğendim.Güzel bir konusu var.Tavsiye ederim.

Bu film henüz gösterime girmemiştir, Türkiye'de 25 Şubat 2011 tarihinde vizyona girecektir. Film bilgisayarımda kayıtlı ama nasıl yükleyebileceğim konusunda bir fikrim yok. Gerçekten güzel bir yapım olmuş,tavsiye ederim. Saygılarımla...

KÜNYE

Sinemalar.com Puanı: Film henüz vizyona girmemiş.

IMDB Puanı: Film henüz vizyona girmemiş.

Yapım: 2010 ~ ABD

Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Psikolojik

Oyuncular: Natalie Portman , Winona Ryder , Mila Kunis , Vincent Cassel , Sebastian Stan

Yönetmen: Darren Aronofsky

Senaryo: Darren Aronofsky , Mark Heyman , John Mclaughlin

Yapımcı: Darren Aronofsky , Jon Avnet , Mike Medavoy , Scott Franklin , Brad Fischer

Görüntü Yönetmeni: Matthew Libatique

Görüntü Yönetmeni: Clint Mansell

Filmin Websitesi: Fox Searchlight - Black Swan - Official Site

Süre: 1 saat 43 dk

Gösterim Tarihi: 25 Şubat 2011 (Türkiye)

FİLMİN ÖZETİ

Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır – onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık.

FRAGMAN:

http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs

Filmin alt metni pagan kulture ve cadilara dair bir suru gondermeyle dolu.Anneden kizina inisinasyon,ruzgar ve ay sembolizmi,ozel karisimlarin sirlari vb.Bu sablonla izleyin daha farkli bir tat alirsiniz.Ha bu arada J.D in oynadigi karakter bir cingenedir...

Geri