Film ve Dizi Önerileri

Herkese tavsiye edebileceğim muhteşem güzel sürükleyici bir film. Özellikle ruh çağırma ve final sahnesi! yaklaşık 5 kere falan izlemişimdir. :)

http://www.youtube.com/watch?v=29bSzbqZ3xE

Walter Bishop adlı bir bilim adamı, onun tuhaf oğlu ve bir FBI ajanı üçgeninde ilerleyecek olan dizide Walter Bishop’ı John Noble (The Lord of The Rings), dengesiz oğlu Peter rolünü de Dawson’s Creek dizisinden hatırladığımız Joshua Jackson canlandırıyor. Dizinin her bölümü bir hikayeden oluşacak ama bir ana hikayesi de olacak.

Yapım: 2008 - ABD,
Tür: Bilim Kurgu, Dram, Gerilim, Gizem, Korku, Psikolojik,
Süre: 45 dakika
Yönetmen: Brad Anderson, Paul A. Edwards, Fred Toye, Alex Graves,
Oyuncular: Joshua Jackson, Anna Torv, John Noble, Lance Reddick, Kirk Acevedo, Jasika Nicole, Ari Graynor, Leonard Nimoy, Jason Butler Harner, Jared Harris, Chris Bauer...

Arkadaşlar gerçekten izlemelisiniz. Dizinin her saniyesinde "Ohaaaaa!" diyorum. Müptelası olmuş durumdayım şahaneee :biggrinjester:

Üst düzey süper bir film diyemem ama izlemek istersiniz belki. :)

http://www.youtube.com/watch?v=nGcwSDNFcsU

Meraklı, haşarı ve liseli üç sıkı arkadaş, şans eseri keşfettikleri bir yer altı tünelinde, kendilerine doğaüstü güçler kazandıracak bir 'şeyle' karşı karşıya gelirler. Ve aynı gün içinde üçü de sadece düşünce gücüyle çevrelerindeki canlı-cansız her şeyi kontrol edebilir hale gelirler. Başta sadece ortalığı karıştırmak ve eğlenmek için kullandıkları bu süper güçler, kısa sürede insanların hayatlarıyla oynadıkları bir kumara, oyuna dönüşecektir. Tüm bu süreçte ise kamera kayıttadır...

Tür :Dram, Bilim Kurgu, Gerilim, Aksiyon
Yapım Yılı :2012
Ülke : ABD, İngiltere
Gösterim Tarihi :13 Nisan 2012
Yönetmen : Josh Trank
Senarist : Max Landis , Josh Trank
Oyuncular : Michael Kelly , Michael B. Jordan , Patrick Walton Jr. , Matthew Dylan Roberts , Joe Vaz , Alex Russell , Dane DeHaan , Ashley Hinshaw , Luke Tyler , Bo Petersen , Adrian Collins , Lynita Crofford , Royston Stoffels , Pierre Malherbe , Grant Powell , Anna Wood , Rudi Malcolm , Crystal-Donna Roberts , Armand Aucamp , Nicole Bailey , Lance Elliot , Nadine Suliaman , Allen Irwin , Chelsea Nortje
Filmin Yapımcısı:John Davis
Filmin Süresi:1 saat 24 dakika
Filmin hasılatı ve bütçesi:$12,000,000

İzledim ama çok büyütülcek gibi mükemmel bulmadım. Biraz saçma geldi ama türününde güzel bir örneği. :)

İlk seyrettiğimde ben de aynı heyacanı duymuştum ama birkaç bölüm sonra senaryo eksiklikleri,yanlışlıkları nedeniyle izlemeyi bıraktım.Belki forum konusu bu değil ama bence aynı tv kanal şirketinin başka bir kanalında yayınlanan müthiş polisiyeleri seyretmenizi tavsiye ederim.Benim favorim "Midsomer Cinayetleri" ve çok eski olmasına rağmen "Tagart"

Merhabalar,
Onecelikle soylemeliyim ki film sinematografik acidan cok da basarili degil, iyi oyuncularin rol almasina ragmen. Ama bir es ruh hikayesi olarak keyifli. Beyazperdeden yalnizca bir yildiz aldiginida belirtmemde fayda var ama insana umut asilayan, gulumseten bir film.
...
Yeryüzünden çok farklı ve uzak bir boyutta bütünlüğünü tamamlamış enerji dolu bir varlık çevresine ışık ve sevgi saçmaktadır. Bu varlığını dünyaya inip, sürdürmek ister. Fakat dünyada olup-biten kaos bu varlığı ikiye ayırır ve uzaklaştırır. Şimdi sevgi dolu her iki ruh birbirini eşini aramaktadır...
R.Şanal Günseli ve Işık Günseli’nin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak 2005 yılında yazdıkları Eş Ruhumun Eş Zamanı isimli kitaptan aynı adla sinemaya uyarlanan yapım Türkiye'in ilk kuantum filmi olma iddiasında. Filmde Aylin Kabasakal ve Uğur Çavuşoğlu başrolleri paylaşırken Deniz Seki, Musa Uzunlar gibi ünlü simalar da konuk oyuncu olarak yer alıyor..

Ne kadar inandırıcı acaba? Hikaye olarak güzel olabilir ancak seminerlerine katılan ve kitaplarını okuyan bir kişi olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum tamamen ticarete dökülmüş ve amaç sadece para...Ne ben faydalanabildim ne de katılan arkadaşlarım aksine durumlar çok daha kötü oldu.İyi düşünün lütfen

Ne kadar inandırıcı acaba? Hikaye olarak güzel olabilir ancak seminerlerine katılan ve kitaplarını okuyan bir kişi olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum tamamen ticarete dökülmüş ve amaç sadece para...Ne ben faydalanabildim ne de katılan arkadaşlarım aksine durumlar çok daha kötü oldu.İyi düşünün lütfen

R. Sanal hakkinda pek fazla bilgi sahibi degilim. Birkac kez t. v.'de gormuslugum var o kadar. Istismara cok acik bir konu elbette. Sonucta herkes mutlu, guzel bir hayat ister..Merak ettigim icin soruyorum durumlar cok daha kotuye gitti derken ne demek istediniz? Kuantum dusunce teknigimi yoksa R. Sanalin yontemimi sizce kotu? Ben kuantum ve pozitif dusunce teknikleriyle yeni tanistim bu yuzden merak ediyorum.

Tesekkurler

x-men tarzı bir film fakat x-men in yanında oldukca amatör kalmış bence...fakat sonuçta bir emek harcanmış...izlenilebilir...

Hasan Karacadağ’ın senaryosunu yazıp, yönettiği ‘Dabbe: Bir Cin Vakası’ filmi 3 Ağustos’ta UIP’nin dağıtımıyla Türkiye ile birlikte Avrupa ve Uzakdoğu sinemalarında da vizyona girecek.

Fragmanı izleyenler uzun süre etkisinden kurtulamadıklarını yorumlarıyla belirtirken, Hollywood’daki en önemli korku filmi haber sitesi sahibi Todd Brown fragmanın ve cin konusunun filmde kullanılış biçiminin etkileyici olduğunu yazınca bir anda dünya çapında korku filmi severlerin dikkatini çekti. Uluslararası alanda sosyal paylaşım sitelerinde filmin fragmanı hızla paylaşıldı.

Kanada'da yayın yapan horror-movies.ca sitesi ise filmin fragmanını dahice ve korkutucu bulduğunu yazdı.

Amerika'da en çok tıklanan sitesi de fragmana ve filmin konusuna yer verdi.

Sitesi filmin fragmanının şimdiye kadar gördüğü en korkutucu fragmanlardan biri olduğunu yazdı.

İngiliz web sitesi fragmanı ürpertici ve çok başarılı bulduğunu filmin en az birinci Dabbe kadar başarılı olacağını yazdı.
‘Dabbe: Bir Cin Vakası’, Ceyda T., Sinan T. ve kızları Burcu T.’nin ani ve sebepsiz bir şekilde bedensiz başka bir varlığın saldırısına uğramalarını ve arkasındaki ürpertici sırrı gerçek görüntülere dayanarak anlatıyor. Türk psikiyatri tarihine ‘Ceyda T.’ kayıtları olarak geçen bu olayı kaynak alan film, Ceyda T. ve ailesinin söz konusu video görüntüleri ve adli kayıtları ile kurgulanarak oluşturuldu…

Gösterim Tarihi: 03 Ağustos 2012

Fragman:

[video=youtube;UxreeBPQ6Zk]http://www.youtube.com/watch?v=UxreeBPQ6Zk&feature=youtube_gdata_player[/video]

Dünyanın hiçbiryerinde olmayan ülkemize özgü macera şeklidir cin-hayalet hikayeleri :) her çocuk bunları dinleyerek büyür. Böylesine derin bir korku zevkimiz varken dabbe gibi musallat gibi nadir korku filmi çıkmasına çok şaşırıyorum, dabbenin ikincisi pek hoşuma gitmemişti inşallah bu güzel olmuştur.

Dabbe'nin ikincisini ben de sevmemistim acikcasi ama birincisi gayet guzeldi bakalim bu nasil olmus.

Dabbe3=Karadedeler olayı 1/2 + Paranormal activite+Musallat :D Özenti kamera çekimleri köyde geçen olaylar...

Geri