Film ve Dizi Önerileri

Filmin konusunun sonucu aslında şeytanın bilgeliği ve suçlu kişileri cezalandırması üzerine, bu düşünce biçimine sahip insanlar da vardı forumumuzda bildiğim kadarıyla.

Çok ova bir film, dümdüz ilerliyor arada hatta sonlara doğru bir iki tümsekle insanları heyacanlandırmaya amaçlamış,neyse ki çok kısa. Kısa olduğu içinde izledikten sonra hatırlanan ne kadar sade olursa olsun izlenilesi bir filmdi. Bana biraz rus ruletini adlı filmi hatırlattı. :D

Doğa üstü güçlerin ve olayların varlığını yıllarca süren araştırmalarıya kanıtlamaya çalışan Dr. Mary Florescu, sonunda teorilerinin geçekliğini kanıtlayabilmek için bir fırsat yakalar. Çok güvendiği dostu ve iş arkadaşı, Reg Fuller ile Tollington’da sebebi ve nasıl olduğu açıklanamayan cinayetlerin işlendiği bir eve yerleşirler. Dr. Florescu yanında içgüdülerine güvendiği öğrencilerinden birini de almıştır. Simon McNeal, oldukça yakışıklı bir gençtir ve geçmişindeki paranormal olaylar yüzünden Mary’nin hem kişisel hem de profesyonel anlamda dikkatini çekmiştir.

Mary Torrington’daki bu karanlık evin sırrını çözmekteo nun medyum güçlerinden faydalanmayı ummaktadır. Araştırmaları sırasında olan garip, korkunç ve açıklanamaz durumlar Mary’i ispatları konusunda yüreklendirecektir. Fakat bu sırada Mary ve Simon’ın arasında başlayan tutkulu ilişki Tollington’daki bu garip evin tarif edilemez sakinlerini bu genç ve yetenekli adama yöneltir. Mary bu evin yolunu kaybetmiş ruhların buluşma noktası olduğunu çok geç anlayacaklardır. Simon’ın özel güçlerinden ise faydalanma şekilleri çok acı verici ve korkunç olacaktır…

http://www.youtube.com/watch?v=suEjIl9VSJ4

_alıntıdır_

Sen ne yüce ulvi bir insansın, en iyi fimleri bize tanıştırıyorsun. Konusu harika, çoğumuzun böyle özellikleri var. Mesela benim en iyi arkadaşımı herkes sever, çok şanslıdır, ama beni kimse sevmez, şanssızım. Bu filmi arkadaşımla ve onun kız arkadaşıyla beraber izleyeceğiz. Mikrodalgada hazır pizalar ısıtacağız, buz gibi kola da aldık mı iş tamam. Düşünün o kadar şanssızım ki film sırasında servis o gün kesin benim sıram olur. ;)

sen ne yüce ulvi bir insansın, en iyi fimleri bize tanıştırıyorsun, konusu harika, çoğumuzun böyle özellikleri var, mesela benim en iyi arkadaşımı herkes sever, çok şanslıdır, ama beni kimse sevmez, şanssızım, bu filmi arkadaşımla ve onun kız arkadaşıyla beraber izleyeceğiz, mikrodalgada hazır pizalar ısıtacağız, buz gibi kola da aldık mı iş tamam, düşünün o kadar şanssızım ki film sırasında servis o gün kesin benim sıram olur. ;)

Her gün bir film izlerim ben. :) Sanırım fazla vaktim var ee bu siteyede boş üyelik yapmıyım en azından bildiğim güzel filmleri atıyım dedim. :) Paylaştıklarım izlediklerim ve hepsi hakkaten güzeldir. :) Teşekkür ederim. :) Bende çok şanssızımdır izlerken şanslıymışım bile dedim. :) Bence sende öyle diceksin. :) Umarım serviste senin sıran olmaz. :)

IMDB:6,5 32,755 (OY)
Yapım yılı:2009
Ülke:ABD, Avustralya
Filmin Türü:Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Fantastik, Gerilim, Korku, Macera Yönetmen:Michael Spierig, Peter Spierig
Vampir imparatorluğunun Oyuncuları:Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Isabel Lucas, Michael Dorman, Claudia Karvan, Jay Laga’aia, Vince Colosimo, Christopher Kirby, Damien Garvey, David Knijnenburg, Emma Randall, Harriet Minto-day, Jack Bradford, Mark Finden, Michelle Atkinson, Mungo McKay, Paul Sonkkila, Robyn Moore, Sahaj Dumpleton, Selina Kadell, Simms
Senaryo:Michael Spierig, Peter Spierig
Yapımcı:Chris Brown, Sean Furst, Bryan Furst
Görüntü Yönetmeni:Ben Nott

Film hakkında kısa bilgi: 2019 senesinde bir veba insan türünün vampirleşmesine sebep olmuştur. Bu durumu düzeltecek bir tek kişi vardır
.Vampir filmi sevenlerin hoşuna gidecek tarzdan bir film.

http://www.youtube.com/watch?v=ivnHBNM0_GU

_alıntıdır_

#moskov Ben de vakit bulduğum zaman çok film izlerim. Boş günümde 3 adet dvd film izlediğim olurdu geçen senelerde, ben de senin yaptığın paylaşımlara yorum yaparım artık. :) Bu nick isminin manası nedir "moskov=?" :)

IMDB:6,3 (24,130 OY)
Sinemalar.com:6,9
Yapım tarihi:2011
Yapıldıgı ülke:Amerika
Tür:Komedi, Romantik
Yönetmen: Dennis Dugan
Aktör ve Aktrisler:Adam Sandler, Nicole Kidman, Jennifer Aniston, Jessica Andres, Bailee Madison, Heidi Montag, Brooklyn Decker, Natalina Maggio, Marisa Saks, Dana Goodman, Elena Satine, Fileena Bahris, Ayesha Deraville, Brittany Leann White, Darrin Lackey, Dave Matthews, Griffin Gluck, Kent Avenido, Laura Elizabeth Hunter, Matt Drago, Michelle Penick, Natascha Berg, Nick Swardson, Rakefet Abergel, Rory Tripp ıı, Tenille Repinski, Todd Sherry, Tyler Tuione, Vanessa Eichholz, Yvette Nelson
Senaryo:Adam Sandler, Tim Herlihy, Timothy Dowling, Allan Loeb
Yapımcı:Adam Sandler, Allen Covert, Tim Herlihy, Steve Koren, Heather Parry, Barry Bernardi, Jack Giarraputo
Görüntü Yönetmeni:Theo Van De Sande
Müzik:Rupert Gregson-williams
Gösterim Tarihi : 11 Şubat 2011 (Amerika)
Gösterim Tarihi: 11 Mart 2011 (Türkiye)

Film hakkında kısa bilgi:1969 yapımı Cactus Flower adlı filmin yeniden sinemaya uyarlaması olan bu filmde;Bekar olan Danny kız tavlamak için farklı bir yöntem uygular. Kendisini, evli ama mutsuz olduğu yalanı ile tanıtarak tek gecelik bir çok ilişki yaşar. Evlilik onun emniyet kemeridir. Ancak bir gün hayatının aşkı Palmer ile karşılaşır ve herşey degişir. Kendisinden yaşça küçük bir ilkokul öğretmeni olan Palmer, ona yalan ve çapkınlık dolu eski hayatını unutturacaktır. Romantik komedi türünden hoşlananlar kaçırmasın :)

http://www.youtube.com/watch?v=ingzvz_onQo

_alıntıdır_

Offf bende felaket film manyağıyım. :) Yorumlarını beklerim hiç şüphe etmeden izleyebiirsin filmleri sıkılmazsın hiç birinden. :) Valla anlamı yok desem. :) Düşündüm düşündüm bulamadım o sırada bir kitap gördüm moskov yazıyor hoşuma gitti yazdım. Kitapta hürrem hatunun moskovlu cariye. :P

Kralla Bir Gece-Kaderin Cağrısı(2006)
Dram türündeki "Kralla bir Gece" filminin orjinal adı "One Night with the King" dir. IMDb'den 10 üzerinden 6 puan alan filmin yönetmenliğini Michael O. Sajbel yapmıştır. Başrolde John Noble'i görmekteyiz.

Dünya üzerindeki en güçlü krallıkta herkes köle gibi çalıştırılmaktadır. Esther, bu krallıkta dünyaya gelir ve eşi görülmemiş bir güzelliğe sahiptir. Genç yaşta ailesini kaybeden Esther, uzaktan gördüğü saraya kraliçe olarak girecektir.Fakat sakladığı bir sır vardır.

Yorumum,adına aldanmayın, film biraz dini bir konu içersede ailecek izlenebilecek bir film. Konu güzel başlarda muhteşem yüzyılı anımdatsada konu hiç olmadık yerlere gidiyor ve mutlu sonla bitiyor. Aksiyon, gerilim ve korkudan sıkılanlara önerimdir. Genel olarak bir umut ve başarı filmi diyebiliriz.

http://www.youtube.com/watch?v=GjLy-oYnXBo

_alıntıdır_

IMDB:6,8 (1,914 OY)
Yapım Tarihi: 2010
Yapıldıgı Ülke:Amerika
Tür: Korku
Yönetmen: Jim Mickle
Senaryo: Jim Mickle, Nick Damici
Yapımcı: Larry Fessenden, Malik B. Ali, Hamza Ali, Brent Kunkle, Peter Phok, Adam Folk, Linda Moran, Greg Newman, Derek Curl
Görüntü Yönetmeni: Ryan Samul
Müzik: Jeff Grace
Süre: 98 dakika
Aktör ve Aktrisler:Connor Paolo, Danielle Harris, Melissa Benoist, Kelly McGillis, Chance Kelly, Michael Cerveris, Marianne Hagan, Traci Hovel, Vonia Arslanian, Adam Folk, Adam Scarimbolo, Bonnie Dennison, Brian Spears, Eilis Cahill, Graham Reznick, Gregory Jones, Jean Brassard, Lou Sumrall, Nick Damici, Phyllis Bash, Sean Nelson, stuart rudin, Tim House

Filmin bilgisi: Martin yaşadıgı ülke ekonomik ve siyasi açıdan kötü duruma düşmeden önce normal bir gençti. Bu arada ülkenin terkedilmiş kasabalarında ve şehirlerinde vampir salgını baş göstermiştir. Martin gezgin bir avcı olan Mister (Nick Damici) ile karşılaşıp onun çırağı olarak vampir öldürmenin inceliklerini öğrenmeye başlar. Bakalım Martin Kuzey Kanada’ya güvenli bir şekilde ulaşmayı başarabilecek mi?

http://www.youtube.com/watch?v=zNC2HwAaWWE

_alıntıdır_

İlginç bu kadar övüldüğüne göre izlemeye başlıyorum hemen :)

imdb puanına baktım düşük geldi bana 6/10

Yapım: 2005, ABD
Tür: Korku, Gerilim
Yönetmen: Stephen T. Kay
Süre: 86 dk

Oyuncular:
Barry Watson (Tim Jensen) , Emily Deschanel (Kate), Skye McCole Bartusiak (Franny) , Tory Mussett (Jessica), Lucy Lawless (Mary Jensen) , Robyn Malcolm (Katie), Charles Mesure (Bay Jensen)

Konusu:
Tim görünüş olarak yaşıtlarından farkı olmayan sağlıklı bir gençtir. Sadece kendisine çok yakın olanlar onun hayatının karanlık tarafını bilirler. Babasının evi terk etmesiyle annesiyle baş başa kalan Tim, annesi de ölünce yetimhanede büyümüş ve çocukluğu boyunca psikiyatrik tedavi görmüştür. Ona, her ne kadar, babasının onları terk ettiği söylendiyse de o, babasının başına gerçekten neler geldiğini bilen tek kişidir.
Doktorlar tarafından artık iyileştiği söylenen Tim çocukluk kabuslarından yavaş yavaş kurtulsa da dehşet bir türlü tamamen sona ermez. Artık tek çaresi kalmıştır: çocukluğunun geçtiği evde bir gece geçirmek ve korkularıyla yüzleşmek.

http://www.youtube.com/watch?v=rttfauphhnA

Yapım: 2007, ABD
Tür: Gerilim, Korku
Yönetmen: Jeff Betancourt
Senaryo: Eric Kripke, Brian Sieve
Yapımcı: Sam Raimi, Gary Bryman, Steve Hein
Görüntü Yönetmeni: Nelson Cragg
Müzik: Joseph LoDuca
Süre: 1 saat 27 dk

Oyuncular:
Tobin Bell, Johnny Simmons, David Gallagher, Mae Whitman, Danielle Savre, Matt Cohen, Lesli Margherita, Sammi Hanratty, Tom Lenk, Chrissy Griffith, Jarrod Bailey, Lucas Fleischer, Michael Graziadei, Renée O\'connor, Suzanne Jamieson

Konusu:
Annesinin ölümünden sonra doğduğu kasabaya dönen Tim, çocukluğunun geçtiği evde bir gece kalmak zorunda kalır. O ana kadar küçükken evde yaşadığı korku dolu dakikaların gerçek olup olmadığına karar verememiş olan Tim için bu gece hayati bir sınav olacaktır. 7 yaşındayken babasının “Öcü Adam” tarafından karanlık tarafa çekildiğine tanık olan Tim’e babasının onları terk ettiği ve öcülerin sadece hayal ürünü olduğu söylenmiştir. Bu eski evde geçireceği gece, ona Öcü Adam’la hesaplaşma şansı sağlayacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=_dS0lxEUTus

Yapım: 2009, ABD
Tür: Gerilim, Korku
Yönetmen: Gary Jones
Senaryo: Brian Sieve
Yapımcı: Robert G. Tapert, John Cappilla, Andrew Pfeffer, Steve Hein, Joseph Drake
Görüntü Yönetmeni: Lorenzo Senatore
Müzik: Joseph LoDuca
Süre: 1 saat 34 dk

Oyuncular:
Jayne Wisener, Mimi Michaels, Chuck Hittinger, Nikki Sanderson, Erin Cahill, Kate Maberly, Matt Rippy, Elyes Gabel, George Yanakiev, George Maguire, W.B. Alexander

Konusu:
Karabasanı gördüğünü iddia eden bir kız bunu en yakın arkadaşına söyler. Fakat kızın arkadaşı buna inanmaz. Çok geçmeden karabasanı gördüğünü söyleyen kız intihar eder ve oda arkadaşı da onun intihar etmesinden sonra garip olaylar yaşamaya başlar ve karabasanın gerçektende olduğunu görür ve yatakhanede kalan diğer kişilere de karabasanın gerçek olduğunu ikna etmeye çalışır. Karabasanın var olduğunu yatakhanede kalanlara çalıştıkça karabasanın daha da güçlendiğini ve onun güçlenmesinin yeni ölümleri getirdiğini çok geçmeden anlayacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=Yh9CrnTfQLQ

_alıntıdır_

Filminin Konusu

Dünyada insan görünümünde dolaşan melez melek ve iblisleri hemen tanıma becerisiyle doğan Constantine, başına bela olan bu yeteneğinin yarattığı işkenceden kurtulabilmek için intihara başvurur. Ama başarısız olarak kendini yeniden dünyada bulur. Yaşamdan kısa bir süre kopmuş biri olarak, cennet ve cehennem arasındaki dünyevi sınırlarda gezinir ve şeytanın emir erlerini derinliklere geri göndererek kefaretini ödemeye çalışır.

Ama bir aziz değildir Constantine. Hem bu dünyada, hem öbür dünyada hayalkırıklığına uğradığı için, çok içki içen, hızlı yaşayan, kahramanlık fikrinden nefret eden buruk bir kahramandır. Ruhunuzu kurtarmak için savaşsa da, hayranlığınızı, minnetinizi ve merhametinizi kesinlikle istemez. Onun tek isteği, cezasının ertelenmesidir.

Şüpheci dedektif Angela Dodson, ikiz kızkardeşinin esrarengiz ölümünün üzerindeki sır perdesini kaldırmak için Constantine’in yardımını istediğinde, soruşturma ikiliyi günümüz Los Angeles’ın topraklarının altında var olan iblisler ve melekler alemine sürükler. Felaketi andıran bir dizi dünyaötesi olay yaşayan ikili, ister istemez kenetlenerek ne pahasına olursa olsun kendi iç huzurlarını bulmaya çalışacaklardır...

http://www.youtube.com/watch?v=q3lfSQTDSVM

Yönetmen:Francis Lawrence
Senaryo:Mark Protosevich, Akiva Goldsman, Richard Matheson (roman)
Oyuncular:Will Smith, Salli Richardson, Paradox Pollack, Alice Braga
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD

Konu: Aslen bilimadamı olan Robert Neville (Will Smith) dünyadaki son insandır… Üç yıl önce yayılan bir virüs nedeniyle gezegendeki herkes ölmüştür. Virüsün mutasyona uğrattığı bedenler, vampir olarak ortalıkta dolanmaktadır. Buna karşılık Neville, anlaşılmaz bir biçimde, bu virüse karşı bağışıklığı olan tek insandır. Üç yıl boyunca geceleri kendini sağlam kapılar ardına kilitleyen ve durmak bilmeden belki sesini duyan biri olur diye umutsuzca radyodan yardım mesajları gönderen bu adam çok yalnızdır. Kendi kanını kullanarak, bağışıklığının sırrını çözmek ve virüsün etkisini bozacak panzehiri yapmak için çalışan adamın etrafındaki çember giderek daralmaktadır. Favori filmlerimden biri olan Vincent Price’lı 1964 yapımı “Last Man On Earth” filminin bu ikinci yeniden yapımı, önceki örnekleri gibi Richard Matheson romanı I Am Legend’a dayanıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=3m4K0cfUy0k

alıntı...

Geri