MoNa
Kayıtlı Üye
Bir sonraki yazan kişi olarak sayfayı Allah'ın büyüklüğünü yazarak doldurmayacağım,
zira bunu başaramam.
Bütün konular ve her konunun,
bilginin ve
(varlığın zerreden başlayın aklınıza ne gelirse sayın) h
epsinin de dayandığı tek kaynak Allah olduğu için tüm konular O'na dönmeye zorunludur.
Zira yeryüzünde isimler değişebilir ama temelde tek din ve inanış vardır o ise İslam'dır.
Kelimelere takılmayalım, mana bakımından bakmak ile herşey kolaylaşmakta.
Yıllardır tefekkür kelimesi ile yol almaya çalıştım, içerisindeki manaya bir türlü nüfuz edemedim,
derin bilme metodu ve odaklanarak düşünme ile saf manaya ulaşabilme yöntemi olarak anladım,
sonra hep reddettiğim meditasyonu araştırmaya başladım,
bir bakayım hele, bu nasıl bir yöntemdir? diye araladım perdeyi,
katı düşünmekten vazgeçip, hangi türlü isim altında gelirse gelsin, içerideki öz'e odaklandım.
Herşey başkalaştı, aynı pencereydi önümdeki, ama bakış şekli açısı her şeyi değiştirmişti.
Nur diye bildiğimiz, nedir, neye yarar diye hiç düşünmediğimiz bir mekanizmayı, süptil enerji hatta sadece ENERJİ diye anlamaya çalıştığımda,
olması gereken ve gecikmiş olan bir idrak ile bakmaya başladım konuya.
Yani demem o ki, hangi kelime ve isim altında olursa olsun anladım ki, bu konuştuklarımız (din, bilim,insan) hepside aynı, fark yok.
Ben bunları İslam diye adlandırıp birleştiriyorum,
bir başkası başka bir inanç ile isimleştirip birleştirir.
Sonuçta kişiye faydası var mı orası önemli.
Bilgi bizi yükseltiyor ve bizde çalışan işleyen, hayatımıza entegre olan bir hale dönüşüyor mu?
Bizi dönüştürüyor mu?
Bu önemli.
Yoksa inanmayan kimse yok,
arabaya bindiğimizde altımızdan asfaltın kaymayacağına inanıyoruz,
benzin göstergesinin doğru olduğuna iman ediyoruz,
şu kadar dakika sonra şuraya ulaşacağımıza güveniyoruz.
ağzımıza attığımız lokmanın bedenimize katılacağından, biz olacağından hiç şüphemiz yok.
akşam uyuyunca sabah kalkma ümidimiz inancımız, imandır işte.
Bana göre imandır, başkasına göre başka isimde aynı şeydir.
Söylemek istediğim şu ki, bilgilerimizi çoğaltmaktan başka bir niyetimiz yok,
alışageldiğimiz kendi bakışaçımızla neyi ne kadar anlayabileceğimiz bellidir,
bir diğer bakış açısına daha ihtiyacımız olmasının sebebi, bilginin farklı izah şekillerinden yeni bilgilere ulaşılmasının mümkün olacağı kaidesinden dolayıdır.
Her dine, inanışa hiç tereddütsüz saygı duymaktayım,
bu sitede de bu durumun dışında hiç bir ifadeye rastlamadım.
Sırf bu sebeple teşekkür ediyorum site yöneticilerine ve burada bulunan etiketsiz insanlara.
zira bunu başaramam.
Bütün konular ve her konunun,
bilginin ve
(varlığın zerreden başlayın aklınıza ne gelirse sayın) h
epsinin de dayandığı tek kaynak Allah olduğu için tüm konular O'na dönmeye zorunludur.
Zira yeryüzünde isimler değişebilir ama temelde tek din ve inanış vardır o ise İslam'dır.
Kelimelere takılmayalım, mana bakımından bakmak ile herşey kolaylaşmakta.
Yıllardır tefekkür kelimesi ile yol almaya çalıştım, içerisindeki manaya bir türlü nüfuz edemedim,
derin bilme metodu ve odaklanarak düşünme ile saf manaya ulaşabilme yöntemi olarak anladım,
sonra hep reddettiğim meditasyonu araştırmaya başladım,
bir bakayım hele, bu nasıl bir yöntemdir? diye araladım perdeyi,
katı düşünmekten vazgeçip, hangi türlü isim altında gelirse gelsin, içerideki öz'e odaklandım.
Herşey başkalaştı, aynı pencereydi önümdeki, ama bakış şekli açısı her şeyi değiştirmişti.
Nur diye bildiğimiz, nedir, neye yarar diye hiç düşünmediğimiz bir mekanizmayı, süptil enerji hatta sadece ENERJİ diye anlamaya çalıştığımda,
olması gereken ve gecikmiş olan bir idrak ile bakmaya başladım konuya.
Yani demem o ki, hangi kelime ve isim altında olursa olsun anladım ki, bu konuştuklarımız (din, bilim,insan) hepside aynı, fark yok.
Ben bunları İslam diye adlandırıp birleştiriyorum,
bir başkası başka bir inanç ile isimleştirip birleştirir.
Sonuçta kişiye faydası var mı orası önemli.
Bilgi bizi yükseltiyor ve bizde çalışan işleyen, hayatımıza entegre olan bir hale dönüşüyor mu?
Bizi dönüştürüyor mu?
Bu önemli.
Yoksa inanmayan kimse yok,
arabaya bindiğimizde altımızdan asfaltın kaymayacağına inanıyoruz,
benzin göstergesinin doğru olduğuna iman ediyoruz,
şu kadar dakika sonra şuraya ulaşacağımıza güveniyoruz.
ağzımıza attığımız lokmanın bedenimize katılacağından, biz olacağından hiç şüphemiz yok.
akşam uyuyunca sabah kalkma ümidimiz inancımız, imandır işte.
Bana göre imandır, başkasına göre başka isimde aynı şeydir.
Söylemek istediğim şu ki, bilgilerimizi çoğaltmaktan başka bir niyetimiz yok,
alışageldiğimiz kendi bakışaçımızla neyi ne kadar anlayabileceğimiz bellidir,
bir diğer bakış açısına daha ihtiyacımız olmasının sebebi, bilginin farklı izah şekillerinden yeni bilgilere ulaşılmasının mümkün olacağı kaidesinden dolayıdır.
Her dine, inanışa hiç tereddütsüz saygı duymaktayım,
bu sitede de bu durumun dışında hiç bir ifadeye rastlamadım.
Sırf bu sebeple teşekkür ediyorum site yöneticilerine ve burada bulunan etiketsiz insanlara.