Sen nasıl Allah’tan korkmaz bir A**sın.
Hitler aslında bir makina. Çünkü steroid, testesteron vs hormonları enjekte ettirerek hayatta kalabilmiş bir insan üründür. Tüm o ilginç motivasyonu hormonal dengesizliğinden gelir. Tüm o güç ve cesaretini, meydan okuyuculuğunu aslında Testestoron narkozu etkisinde sergileyebilmiştir. Testestorunu azaldığında ise kişilik bölünmeleri ve değişik duygusal dalgalanmalar yaşamış ve terapi görmüş birisidir.
Bunun da adı : Thestestoron reclacement Therapy" dir.
Bugün bunu donald Trump ve Elon Musk ta yapıyor. Sylvester Stalolney de yapılıyor. Temelleri o zamanlarda atıldı ama doğru formül bulunana kadar da sayısız insan delirerek katledildi. Cinsel bunalıma vs sürüklendi insanlar. Fıtratları temelden bozuldu insanların.
Din iman aranmaz bu tip insanlarda. Din kimlere gerçek anlamda farz değil ? Akıl baliğ olmayanlara farz değil. Aranmaz yani. Hitler tam da böyle birisi. MAdde bağımlısı yani dış güdümlü bir kukladır bir bakıma.
Normal bakıldığında İngiltere gibi ülkeler Hitler'i kullanmış.Sonrasında böyle bir durumla karşılaşmışlar.Savaş sırasında ikili ajanlar yanlış bilgi verip yanlış yerleri bombalatmış.Çok vakıf değilim ama göz göre gelmiş.Ben Hitleri o yüzden bireysel olarak ayrı, Puzzle ın parçası olarak ayrı değerlendiriyorum.
Kendi aklınca yapmaya çalıştığı şeyler de son derece muazzam girişimlerdi çünkü. Yıllarca da otorite oldu. Dest-i Kaderin desteğini alamadı sadece.
Geçen gün aklımdan bu geçiyordu. "Ya böyleyse...." diye düşündüm. Sonra da zamansızlığı düşününce yanlış geldi.Büyünün prensibi olacak olanı ertelemek veya erkene almak.Sonuç olarak bir şeyi değiştirmez.
Belli bir patika gibi yolda aynı şeyler yaşanıyor.Bir yıl iki yıl düşünüp materyallerle aynı sonuca çıkıyor.Farklı coğrafyalardaki insanların birbirini tanımadan aynı karara varması gibi.Önemli olan bir yolda doğru yürümek.Bir yere varmak için tek istikamette.Elli sene yaşayıp hatasıyla doğrusuyla tecrübe edinip boşa yaşamışım dememek lazım.Ölünce anlamanın manası yok.Yüzleştirmek gibi.Geçen gün aklımdan bu geçiyordu. "Ya böyleyse...." diye düşündüm. Sonra da zamansızlığı düşününce yanlış geldi.
Büyünün prensibi olacak olanı ertelemek veya erkene almak.
O zaman açık kapı kalıyor. En başta tartışılan kısır döngüye döner iş. Duayı da, eşzamanlılığı da iptal eder. Asıl kaderin çok katmanlılığını iptal eder. Seçimleri iptal eder. Bu iş seçim yapıp ama "Biz seçmedik" diyerek tanrıya havale edip kadere ağlamaya gider. İnsan kaderinde bir şeyi istediği çizgide yaşayınca kendini lord zannedecekse o halde dua etme ve arzulamak lanetlenirdi. Çünkü duanın bir tür büyü ya da büyünün bir tür dua olmadığını kim ispat edebilirBir hayrın veya serrin ertelenmesi veya öne alınmasını etkileyen ana kriter kişinin elleri, dili ve hatta düşünceleri ile işlediği amellerinin aritmetik ortalamasıdır. Günlük, haftalık, aylık, yıllık bakiyeleri itina ile hesapların. Kadir suresi bunu anlatır. Yasin suresi bunu anlatır.
Büyü kaderi yenemez. Kader çok katmanlı bir şekilde yazılır, kaderde oturması gereken yere büyücü ve onun hikayesi daha tohumdan yedirilir ve büyücü aslında ilahi plandaki kovulmuşluğuna hizmet ettirilir. Kendini de lord zannetmesi istenir. Bile isteye ilahi düzene baş kaldırdığını iyice özümsemesi istenir.
Büyücü büyü yaptı kaderim değişti diye bir şey yok yani.
Kalbini yarıp içine baktın diyorlar.Bir noktada merhamet mantıklı ama o örgüt beni kontrol ediyor o şeytan beni kontrol ediyor diyorlar.Kendi etti kendi buldu.İşine gelince hesap kitap mantıklı işine gelmeyince mantıksız.Diyanetin tesfirinde büyü ile alakalı bir kısım var.Diğer tesfirlerde bu kısım yok.Duruma göre herkes her şeyi biliyor zaten.Hırkalara bölünmemek güçlü kılıyor.Ayrışınca güçsüzleşiyorsun.Diğer taraftan tutunca bu yapılanmalar ister şeytana ister tanrıya hizmet ediyor olsun.Yirmi sene elli sene öncesinde çoğunluğun yararı için güçsüz kılınmışta olabilir.Belli bir noktadan sonra boşa çaba bunlar.Bir hayrın veya serrin ertelenmesi veya öne alınmasını etkileyen ana kriter kişinin elleri, dili ve hatta düşünceleri ile işlediği amellerinin aritmetik ortalamasıdır. Günlük, haftalık, aylık, yıllık bakiyeleri itina ile hesapların. Kadir suresi bunu anlatır. Yasin suresi bunu anlatır.
Büyü kaderi yenemez. Kader çok katmanlı bir şekilde yazılır, kaderde oturması gereken yere büyücü ve onun hikayesi daha tohumdan yedirilir ve büyücü aslında ilahi plandaki kovulmuşluğuna hizmet ettirilir. Kendini de lord zannetmesi istenir. Bile isteye ilahi düzene baş kaldırdığını iyice özümsemesi istenir.
Büyücü büyü yaptı kaderim değişti diye bir şey yok yani.
Ama dua ederken Allahım şöyle olsun deyip Allahın iradesine bırakıyoruz büyüde olduğu ben öyle istiyorum öyle olsun demiyoruz. Dua sanılan şu kadar oku kesin şu olur gibi hazır tarifler değil bahsettiğim. Yani mesela Fatiha okuyup salavat getirip arkasından Allaha yalvarmak gibi..Çünkü duanın bir tür büyü ya da büyünün bir tür dua olmadığını kim ispat edebilir
Aslında bir şeyleri iptal ettiğini söyleyemeyiz sanırım. Kuantuma göre zaman gelecekten geçmişe akar, semavi dinlerin kader vurguları da bu görüşü destekler nitelikte.O zaman açık kapı kalıyor. En başta tartışılan kısır döngüye döner iş. Duayı da, eşzamanlılığı da iptal eder. Asıl kaderin çok katmanlılığını iptal eder. Seçimleri iptal eder. Bu iş seçim yapıp ama "Biz seçmedik" diyerek tanrıya havale edip kadere ağlamaya gider. İnsan kaderinde bir şeyi istediği çizgide yaşayınca kendini lord zannedecekse o halde dua etme ve arzulamak lanetlenirdi. Çünkü duanın bir tür büyü ya da büyünün bir tür dua olmadığını kim ispat edebilir
Üzgünüm sakıncası yoksa bir şey sormak istiyorum; kediniz var mı?Aslında bir şeyleri iptal ettiğini söyleyemeyiz sanırım. Kuantuma göre zaman gelecekten geçmişe akar, semavi dinlerin kader vurguları da bu görüşü destekler nitelikte.
İnsan seçim yapıyor, seçimlerinin de sonuçlarını yaşıyor ancak her zaman tercih ettiği biçimde değil. Bu da “kadere ağlama” şeklinde kendini gösterebiliyor.
İstediği istediği şekilde gerçekleşen insanlar için de semavi dinlerde “kibir” ile ilgili ciddi uyarılar var. Lanetlenen şey dua eylemi değil, kibir oluyor.
Konuyla ilgisini anlamadım, soruyu biraz daha açmak ister misiniz?Üzgünüm sakıncası yoksa bir şey sormak istiyorum; kediniz var mı?
Hayır bir ilgisi yok, kedi geldi aklıma. Sormak istedim, bağışlayın.Konuyla ilgisini anlamadım, soruyu biraz daha açmak ister misiniz?
Sorun değil, kedileri çok severim. Yaratıcının en güzel hediyelerinden dünyamıza, bazı zamanlar kediye dönüşebilmek belki tam olarak kedi doğmak isterdim. Herkesin hayatında en az bir kedinin patisi olmalı diye düşünüyorum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur, niyetim çıkışmak değildi.Hayır bir ilgisi yok, kedi geldi aklıma. Sormak istedim, bağışlayın.
Mühim değil, teşekkür ederim nazik cevabınız için.Sorun değil, kedileri çok severim. Yaratıcının en güzel hediyelerinden dünyamıza, bazı zamanlar kediye dönüşebilmek belki tam olarak kedi doğmak isterdim. Herkesin hayatında en az bir kedinin patisi olmalı diye düşünüyorum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur, niyetim çıkışmak değildi.
Teşekkür ederim, tekrar burnunuz kuruduğunda seçtiğiniz soru bağlama uygun olsun olur muMühim değil, teşekkür ederim nazik cevabınız için.
Burnum kurudu, bu yüzden sordum.
Aslında islamın öngördügü dua tam olarak öyle. Bilinen aglamalı yalvarmalı sürünmeli dua kavramının aslında islami bir eylem olmadığı son zamanlarda islam çevresinde de tartışılıyordu. Tam tersine İstedigin an verilmiş olduğunu kabul edip oldu gözüyle bak diyor. Büyüde de zaten ruhsal olarak bağlı olunan yaratıcı, tanrı anılarak bize verdiği bu araçlara şükredilmiyor mu? Şimdi bunu, biri İskandinav tanrısına inandığı için şükrünü, adağını ona yapıyor, diğeri Allah'a yapıyor öbürü Buddha'ya vs. Böyle bakarsak büyü yerine dinleri ve/veya inançları tartışmamız gerekir.Ama dua ederken Allahım şöyle olsun deyip Allahın iradesine bırakıyoruz büyüde olduğu ben öyle istiyorum öyle olsun demiyoruz. Dua sanılan şu kadar oku kesin şu olur gibi hazır tarifler değil bahsettiğim. Yani mesela Fatiha okuyup salavat getirip arkasından Allaha yalvarmak gibi..
Olur, burnumun da kusuruna bakmayın. Siyah bir kedi görünce tutamıyor kendini.Teşekkür ederim, tekrar burnunuz kuruduğunda seçtiğiniz soru bağlama uygun olsun olur mu