yule
Yönetici
Bu büyümü yoksa duamı paylaşan arkadaş açıklama yapsın lütfen
Bir okumada amacınız sadece zikir kelimesinin anlamı olan "anmak" kelimesini içeriyorsa bu okumanın adı bir duadır. Ama yok biri bana dönsün, şöyle olsun böyle olsun, beni sevsin diye belli bir sayıda okuma yapıyorsanız bunun adı büyüdür. Yani dua ile büyüyü karıştırıyor olabilmenizi şaşırtıcı buluyorum. Eğer müslümanlık açısından bakarsak kaynağımız "Kuran-ı Kerim" olur. Kuran-ı Kerim'de dua kelimesi zikir kelimesi onu anmak ve ondan istemek anlamındadır. Ne sayı belirtir ne gün belirtir. Ne de bir amaç belirtir. Bu yüzden Allah'tan istemek için dua niyeti ile yapmadığınız belli bir sayı belirtip belli bir sayı ile belli bir amaca yönelik, belli gün ve zamanlarda ve başkasının özgür iradesini etkilemeye yönelik yapacağınız zikirler, tılsımlı sözler, dinlere yönelik dualar, yazmalar, tütsüler vs.. vs.. hepsi büyüdür. O yüzden defalarca açıklamamıza rağmen artık bu konuyu anlamanızı istiyorum.
Örneğin "Allahım Ahmet benim için hayırlıysa tekrar bana geri dönsün. Elbetteki sen herşeyi daha iyi bilensin. Ahmet benim için hayırlı değilse benim karşıma mutlu olabilecğeim hayırlı bir kısmet nasip eyle. Amin!" Bu bir duadır.
"Ya Velidül Cabbarül Kerimül Evvel Ahmet İbni Fatma" Günde 246 defa 1 hafta boyunca venüs saatinde okunur. Gibi bir uygulama BÜYÜDÜR. Tırnak içinde veridğim örnekler tamamen temsilidir.