Zebani#Uyanmak

Öğrenme yetisini kullanıp eskiyi değiştirmek lazım.En saldırı yetisi olmayan hayvan bekası için birbirine giriyor.Sıkıcı...Cehennem başkalarıdır.Diğer yandan dünya hoşta değil.Gerizekalı paratoneri gibiyim.Söz meclisten dışarı.
Kesinlikle katılıyorum.

Cehennem her zaman başkaları oldu ve olmaya da devam edecek.

Kurandan 3 ayete, kimin söylediği belli olmadığı halde peygamber sözüdür dayanağı ile 1000 hadise bakarak yasa yapanlar ; kendi iktidarları adına, toplum düzeni adı altında, şeri hüküm getiren bir takım alim sıfatların yandaşları, günümüzün hukuk savunucuları yani odun taşıyıcılarıdır.

Ve gel gör ki ağızlarından ehlibeyt düşmediği halde ; hadis adı altında yazılmış kaynakların ehlibeyt düşmanı bireylerin elinden çıktığını dahi bilmezler.

İnsanların daha çok hakikita ihtiyacı var ama.Bu yüzden gizli şeylerin ortaya dökülmesi gerek.Yani Kur'an Kerim batıni tarafininda anlasilmasi lazım.
Şeirat bir kiliçdir kalkandir.Hakikat onun derinleridir.O yüzden ölçü her zaman şeriat olmalıdır.Şeriata göre hareket eden bir insan şaşirmaz.

İnsanların daha çok hakikita ihtiyacı var ama.Bu yüzden gizli şeylerin ortaya dökülmesi gerek.Yani Kur'an Kerim batıni tarafininda anlasilmasi lazım.

Bahaneyle biraz çocukluğumdan bahsedeyim.

Çok yaramazdım, heryere girip çıkardım, çok ta dayak ve ceza yerdim.

En çok yediğim cezalar : sokağa çıkma, pc'yi açma, hatta odamdan çıkmama cezaları olurdu.

Odamda kocaman bir kitaplık vardı, duvarın bir tarafı komple kitaplıktı.

Ne hikmetse elim ayağım bağlandıkça sıkıntıdan patlamamak için Kitaplıktan kitaplar okumak zorunda kalırdım. Kuran da vardı onu da okuyordum. Sonra baktım hiçbir kitap dikkatimi uzun süre cezbedemiyor, ben de Kuran okumaya başladım. Ayet ayet olduğu için uzun süre odaklanmama gerek kalmıyordu.

Cezam bitince sanki hiç kutsal metin okumamışım gibi hayatıma kaldığım yerden devam ederdim 🤣. Sonra kısa bir süre sonra yeniden odadan çıkmama cezası alınca da Kurana kaldığım yerden devam ederdim.

Öyle bir döngü oldu ki, ceza saatimin bitmesinin son dakkasına kadar okumayı merakla ve ilgiyle sürdürür oldum. Kafam bazı şeylere basmaya başlar gibi olurdu. Ama ceza biter bitmez saçma sapalak işler yapmaya devam da ederdim.

Bir gün komşunun çocuğunun bisikletini garajdan kaçırdım arkadaşlarımla sürmeye çıktım. Bisiklet çok güzeldi Almanya'dan gelmişti. Kötü niyetim yoktu 5-10 dk hava atıp yerine bırakacaktım. Bir çıktım 2 saat Avcılar sahilde gezdim. Zaman nasıl geçti anlamadım. Süperdi, neyse. Döndüğümde bizim apartman komple bir bölük asker gibi beni bekliyordu. Kim gördüyse ispiyonlamis. Herkes dönmemi bekliyordu. Meydan dayağı yedim ve 7 gün odamda kitli kaldım.

Ama sorun değildi. Kuran okuyacaktım. Hayatım artık oradan da akıyordu. Her ne kadar 1. önceliğim olmasa da.

Neyse, işte vardığım sonuç :

Şeriat gelmeden insanlardaki laçkalık azalmaz, hatta bu çılgınlık artarak devam eder. Ne zaman ki ibreti alem bazı cezalar seri verilmeye başlanır, vallahi sükunet bir anda iner topluma, toplum dikkat kesilir ve senin dediğin Kuranın batıni yonlerini herkes kendi iç alemi doğrultusunda keşvetmeye başlar. Ama bu zemin olmazsa İnsanlar daha dikkatini bir noktada toplayamıyorlar. Öyle gevşemişler. Bu şartları kırmanın tek yolu ya şeriat, ya da toplumsal bir savaş travması olacak. Kazan yavaş yavaş kaynıyor ve insanlar yavaş yavaş beyinlerini kaydırma ve zaplama kültürüne kaptırmalarının etkisi ile olgun yaşta bile aptallaşmaya başladılar artık.

Son düzenleme:
?

Gizli şey takıntısına oldum olası hayretle baktım. Şeriat, hangi gizli şeyi açığa dökecek ?
Madem gizli bir şey. Gizli olduğunu siz nasıl biliyorsunuz ? Siz bildiğinize göre pekte gizli değil.
Kur'an Kerim'de batiniler bütün ilimleri barındırdığıni söyler.Ayrica Kainatın bilinmeyen bir çok sırrı vardır.Ben biliyorum demiyorum.Kesfetmeye çalışıyorum diyorum.Şimdi Hz.Suleyman bilgisi Hz.Muhammedin bilgisiyle bizim bilgimiz bir mi?Demek ki gizli olan şeyler mutlaka vardır.Ama tabi bütün gizli bilgilerin açıklanacağını düşünmüyorum.İnsanlarin ihtiyacı olan şeyler ortaya çıkacaktir.

Kur'an Kerim'de batiniler bütün ilimleri barındırdığıni söyler.Ayrica Kainatın bilinmeyen bir çok sırrı vardır.Ben biliyorum demiyorum.Kesfetmeye çalışıyorum diyorum.Şimdi Hz.Suleyman bilgisi Hz.Muhammedin bilgisiyle bizim bilgimiz bir mi?Demek ki gizli olan şeyler mutlaka vardır.Ama tabi bütün gizli bilgilerin açıklanacağını düşünmüyorum.İnsanlarin ihtiyacı olan şeyler ortaya çıkacaktir.

Şimdi siz inançlı ve mertebe isteği olan biri olarak, düşlediğiniz makama yalnızca şeriat ile mi çıkacağınızı düşünüyorsunuz ?
Şeriat dediğimiz kurallar bütünü, hukuk yani. Eğer mertebeyi elde etmenin yolu şeriatten geçiyorsa ; yönetim biçimi şeriat olan herhangi bir yerde de Süleyman'ın bilgisine ulaşabiliyor olmanız gerekmez mi ?

Fakat yazılarınız gösteriyor ki bahsettiğiniz bilgiyi yalnızca medreselerden alacağınızı düşünüyor ve medreseler için de şeriati savunuyorsunuz.
Peki Süleyman'ın ilmini Süleyman'dan ve ona bu ilmi uygun görenden başka kim bilebilir ?

Şimdi siz inançlı ve mertebe isteği olan biri olarak, düşlediğiniz makama yalnızca şeriat ile mi çıkacağınızı düşünüyorsunuz ?
Şeriat dediğimiz kurallar bütünü, hukuk yani. Eğer mertebeyi elde etmenin yolu şeriatten geçiyorsa ; yönetim biçimi şeriat olan herhangi bir yerde de Süleyman'ın bilgisine ulaşabiliyor olmanız gerekmez mi ?

Fakat yazılarınız gösteriyor ki bahsettiğiniz bilgiyi yalnızca medreselerden alacağınızı düşünüyor ve medreseler için de şeriati savunuyorsunuz.
Peki Süleyman'ın ilmini Süleyman'dan ve ona bu ilmi uygun görenden başka kim bilebilir ?
Medresede falan hiç okumadım.
Bir satır ilmi vardır.Bir de sadir ilmi vardır.
Yani batıni ilham dayalı ledün ilmi.
Kur'an Kerim bir vahiy kitabı olduğu için.Sadira verinlen ilimler vardır.
Kur'an Kerim harfleri birer kanaldır.Ayetler birer kanaldır.Ne kadar haşır neşir olursanız o kadar sadriniza ilham gelir.Ayrica esmalari sıfatları kazanmaniz alemi size açar yani keşfinizi açar.Hersey esmadir.
Sizde Alim isminin ve Batın ismin halı vukuf bulursa bu esmalarin bilgilerini akışını alırsınız.
Hz.Suleyman Rabbini çok zikir ederdi diyor.
Hz.Süleyman bilgisi Esma ya dayali ilim bilgisidir.
O sıfatlar o kadar kazanmıştır ki.Cinlere hüküm etmiş.Ruzgarlari yönetmiş ve daha çok bir yetenek elde etmiştir.
Adem ilk ne öğretildi esmalar.Bütun Allah sıfatlari ademde bulundu.Adem her soruya cevap verdi.Meleklere secde emri verildi.

Medresede falan hiç okumadım.
Bir satır ilmi vardır.Bir de sadir ilmi vardır.
Yani batıni ilham dayalı ledün ilmi.
Kur'an Kerim bir vahiy kitabı olduğu için.Sadira verinlen ilimler vardır.
Kur'an Kerim harfleri birer kanaldır.Ayetler birer kanaldır.Ne kadar haşır neşir olursanız o kadar sadriniza ilham gelir.Ayrica esmalari sıfatları kazanmaniz alemi size açar yani keşfinizi açar.Hersey esmadir.
Sizde Alim isminin ve Batın ismin halı vukuf bulursa bu esmalarin bilgilerini akışını alırsınız.
Hz.Suleyman Rabbini çok zikir ederdi diyor.
Hz.Süleyman bilgisi Esma ya dayali ilim bilgisidir.
O sıfatlar o kadar kazanmıştır ki.Cinlere hüküm etmiş.Ruzgarlari yönetmiş ve daha çok bir yetenek elde etmiştir.
Adem ilk ne öğretildi esmalar.Bütun Allah sıfatlari ademde bulundu.Adem her soruya cevap verdi.Meleklere secde emri verildi.

Tamam konu; ilhama dayalı ledün ilmi. Peki şeriat bunun neresinde ?

Tamam konu; ilhama dayalı ledün ilmi. Peki şeriat bunun neresinde ?
Ledün ilminin sahibi insanlarin şeriatı kurallarında farklıdir.Çünkü algı seviyeside farklıdır.Şeriat insanları öldürmek değildir.Şeriat evrende bir çok zararlı yazılımlar bulunmasında dolayı.Kisinin kendini korumasi.Harami helali bilmesidir.Yaratici iş şeyler yaratığı gibi insana zararlı şeylerde yaratmıştır.
Örneğin Havass ile büyüde yapabilirsin.Kuran Kerim ile büyüde yapabilirsin.Ama bu günahdir haramdır.
Havass ile dua pozitif ilimleride uyguluyabilirsin bu kişi için sevapdir.Allaha daha çok yakınlaştırir.

Ledün ilminin sahibi insanlarin şeriatı kurallarında farklıdir. Çünkü algı seviyeside farklıdır
Genel kabulün dışında kalan bir kanundan bahsediyorsunuz.. Bunu uydurduğunuza yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Algı seviyesi değişmeyen insanın eli kesilsin, algı seviyesi yüksek olanda keramet bulunsun !
Algı dediğimiz kavram, görünür ve ölçülür olmadığından ; bahsettiğiniz farklı kurallar neye göre kategorize edilecek ?
E bu düpedüz Allahcılık oynamak ama adına Ledün şeriati demek. Çünkü görünmeyeni görmek ve bilmek insana özgü bir isim değil.

Ve ilim ile uğraşan insanın ölçümünü yapacak '' algımatik '' icat edilmedi. En azından insan tarafından.

Her neyse..

Genel kabulün dışında kalan bir kanundan bahsediyorsunuz.. Bunu uydurduğunuza yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Algı seviyesi değişmeyen insanın eli kesilsin, algı seviyesi yüksek olanda keramet bulunsun !
Algı dediğimiz kavram, görünür ve ölçülür olmadığından ; bahsettiğiniz farklı kurallar neye göre kategorize edilecek ?
E bu düpedüz Allahcılık oynamak ama adına Ledün şeriati demek. Çünkü görünmeyeni görmek ve bilmek insana özgü bir isim değil.

Ve ilim ile uğraşan insanın ölçümünü yapacak '' algımatik '' icat edilmedi. En azından insan tarafından.

Her neyse..
Sizin cikarimlariniz hep yanlış.Yanlis sorular soruyorsunuz.Ve yanlış şeylerle itham ediyorsunuz.
Musa ve Hızır kisasinda.Hizir Musaya bana soru sorma diyor.Hizir olay örgüsü gördüğü için çocuğu öldürüyor.Farkli bir iyi kadere sebep oluyor.
İnsan öldürmek en büyük günah.
Hızırin farklı bir şeriatı olmasa öldürebilirmiydi.

Sizin cikarimlariniz hep yanlış. Yanlis sorular soruyorsunuz. Ve yanlış şeylerle itham ediyorsunuz.
Kime göre yanlış ? Ortaya bir konu atıldı ve ben de sorarak anlamaya çalıştım.
İtham etmiyorum. Verilmiş cevabı kendi mantık süzgecimden geçiriyorum ve çıkarım yapıyorum. Tipik münazara.

Musa ve Hızır kisasinda.Hizir Musaya bana soru sorma diyor.Hizir olay örgüsü gördüğü için çocuğu öldürüyor.Farkli bir iyi kadere sebep oluyor.
İnsan öldürmek en büyük günah. Hızırin farklı bir şeriatı olmasa öldürebilirmiydi.
Hızır ilmi. Şeriati değil. Hızır'a verilen ilim gereği, bildirileni yapması.
Şimdi bu düşünce biçimi ve örneği ile şeriat savunucular yazdığınız kıssayı referans alıp baş kesebilir mi ? Evet. Günümüzde örnekleri var.

Zülkarneyn ve Hızır ikilisi, kainat kodunda algoritma geliştiriciler ve ayrıca özel ilgi alanlarım.
O yüzden konuyu çarpıtmadan ne demek istediğimin anlaşıldığını düşünüyorum.

?

Gizli şey takıntısına oldum olası hayretle baktım. Şeriat, hangi gizli şeyi açığa dökecek ?
Madem gizli bir şey. Gizli olduğunu siz nasıl biliyorsunuz ? Siz bildiğinize göre pekte gizli değil.
Birde kuran ayetinde şöyle bir cümle var. Her kim rahmandan ayrılırsa bizde ona şeytanı musallat ederiz. Tam doğru yazmadım galiba okuduğum aklımda kalan kısmı Birde cehennemde kaynar irin sudan bahsediyor. Susamış develer gibi kaynar suyu içerler vücutları paramparça olur...

Birde kuran ayetinde şöyle bir cümle var. Her kim rahmandan ayrılırsa bizde ona şeytanı musallat ederiz. Tam doğru yazmadım galiba okuduğum aklımda kalan kısmı Birde cehennemde kaynar irin sudan bahsediyor. Susamış develer gibi kaynar suyu içerler vücutları paramparça olur...
Cennet ve Cehennem'in ölümden sonrası ile alakası olmadığını, kişilerin ödül ve ceza kavramını dünya hayatında deneyimleyeceğini düşünüyorum.

Bahsi geçen irin bir çürüme hali yani bozulumdur.
Galeyana gelen bireylerin ( aşırı hiddet, taşkınlık gibi ) azabının, madden ve manen çürümeye yol açacağını bildiriyor.

Bence.

Kime göre yanlış ? Ortaya bir konu atıldı ve ben de sorarak anlamaya çalıştım.
İtham etmiyorum. Verilmiş cevabı kendi mantık süzgecimden geçiriyorum ve çıkarım yapıyorum. Tipik münazara.

Hızır ilmi. Şeriati değil. Hızır'a verilen ilim gereği, bildirileni yapması.
Şimdi bu düşünce biçimi ve örneği ile şeriat savunucular yazdığınız kıssayı referans alıp baş kesebilir mi ? Evet. Günümüzde örnekleri var.

Zülkarneyn ve Hızır ikilisi, kainat kodunda algoritma geliştiriciler ve ayrıca özel ilgi alanlarım.
O yüzden konuyu çarpıtmadan ne demek istediğimin anlaşıldığını düşünüyorum.
Zulkarneyn bilmiyorum ama Hızır yaşıyor ve zamana mücadele ediyor.Evliyalarla görüştükleri oluyor.Peygamberlerle.Normal salih insanlarda uğruyor.Hatta gayri müslimlere bile uğruyor.
Mesela her seferinde farklı insan kılığında geliyor herkese bunu bir insan nasıl yapabilir.Az önce bilinmeyen sırlar var demiştik.İnsanin içine Allah bişeyler düşüyor ve bazı şeyleri arıyorlar ve sonunda buna vakıf oluyorlar.Hizirin zamanında bir evliya olduğu ve ölümsüzlüğü aradığını söyleyenler olmuştu.Allah ta ona böyle bir görevi layık görmüş olabilir.Ne kadar çilginca geliyor ölümsüz olmak değilim.Ama kainat içinde bir çok sır var.Bunlara insan ulaşabilir Allah takdiri doğrultusunda.Allah arayana nasibi olana bir çok şey veriyor.
Bugün baktığımızda Siyonizm ne kadar güçlü bir durumda değil mi?Demek ki bildikleri şeyler farklı ve bir yerlere ulaşmışlar.

Bahaneyle biraz çocukluğumdan bahsedeyim.

Çok yaramazdım, heryere girip çıkardım, çok ta dayak ve ceza yerdim.

En çok yediğim cezalar : sokağa çıkma, pc'yi açma, hatta odamdan çıkmama cezaları olurdu.

Odamda kocaman bir kitaplık vardı, duvarın bir tarafı komple kitaplıktı.

Ne hikmetse elim ayağım bağlandıkça sıkıntıdan patlamamak için Kitaplıktan kitaplar okumak zorunda kalırdım. Kuran da vardı onu da okuyordum. Sonra baktım hiçbir kitap dikkatimi uzun süre cezbedemiyor, ben de Kuran okumaya başladım. Ayet ayet olduğu için uzun süre odaklanmama gerek kalmıyordu.

Cezam bitince sanki hiç kutsal metin okumamışım gibi hayatıma kaldığım yerden devam ederdim 🤣. Sonra kısa bir süre sonra yeniden odadan çıkmama cezası alınca da Kurana kaldığım yerden devam ederdim.
Dinler tarihi dersi almıştım. Tevrat İncil okur hiç kutsiyet bulamazdik. Kur'an okutmadilar Gerçek anlamıyla Kuran okutan olsaydi onda da kutsiyet bulabilek kisi sayısı bayağı bir az olurdu.

Şeriat güzellemesi mi yapılıyor ben mi yanlış anlıyorum.
Şeriat güzellemesi yapmıyoruz.Ama muslaman olduğum için Kur'an Kerim hükümlerine göre hareket etmeliyim.
Kimseye Kur'an Kerim hükümlerine zorlamiyoruz.İsteyen uyar isteyen uymaz.İsteyen inanır,İsteyemen inanmaz.
Başta bahsettim gibi Hallaci Mansur,Nesimi gibi evliyalarda şeriat mahkemesinde can vermiştir.Evliyanin canını alıyorsa şeriat kendi başına yeterli değildir.
Bu sebeple yeryüzüne hakikat gelmesini istiyoruz.İnsanlarin Hakikita ve marifete ulaşmasını dileriz.
Ezoterik doktrin ihtiyacımiz daha çok var.Kutsal kitapların batıni tarafı zaten hep böyle şeyleri Tasavvufda.
Havass Hermetik bir öğretidir mesela bana göre.
Ama aydınlama çağının gelmesini istiyorsak mutlaka büyük bir kaosdan geçeceğiz.

Kurallar inanç temeli yoksa hersey daha çok karışır.Örnegin herkesin Havass büyü ilimlerini öğrendiğini düşünürsek.Herkes birbirine büyü yapar.Dunyanin sonu gelir belki bu yüzden.Kuran Kerim hükümleri kurallardır.Bunlari iyi bilmemiz gerekir.Yoksa kendi yaşamımızı yok ederiz.

Geri