şimdi ben de hayal gücünüze hasta oldum diyeceğim, ban yiyeceğim ama içimden gelen bu başka birşey değil...
http://www.gizlimabet.com/showthread.php?8917-Uzayli-varliklardan-bazilarinin-tipleri/page2
ikinci sayfada osho yanlış demiş, yeşil çingene de yanlışını bilmek için doğrusunu bilmek gerekir demiş. hayal gücü olan bir ürünün doğrusu mu olur? şu şunu bu bunu görmüş diyerek bazı şeyleri resmen doğru diyekabul ettirmeye çalışıyorsunuz. allah rızası için söyleyin: sizin elinizde başka gezegendekileri görme teknolojisi olsa siz kendinizi göstermek istemez miydiniz? ne bu saklambaç mı oynuyoruz? peygamber efendimiz bu bahsettiğiniz varlıkların alayının efendisi olarak gelinebilecek en cahil dönemde geldi. iyi geldiği için tüm batıl zail oldu. bir de denmiş ki; inanç sistemleri değişebilir yıkılabilir vs...
neyi biliyorsunuz da bizden saklıyorsunuz deyin hele bir...şu bizim kaçırıp sizin yakaladığınız nedir söyleyin bakalım...
aramızda farklı inançlarda olanlar vardır, ben benim inancım olan islamiyet için diyorum. bakın Yüce Kitap Kur-an'ı Kerim ne diyor:
“Gerçekten Biz Âdem evlatlarını şerefli kıldık, karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar nasib ettik, onlara helâl ve hoş rızıklar verdik ve onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık.”(İsra, 17/70).
işte tefsiri... he ben ehli sünnet vvel cemaaten değilim icmaya asla uymam derseniz, o sizin bileceğiniz iş, benim dediğimi sallamazsınız olur biter...
üstünlük konusuna tekrar gelince:
yüce rabbim hazreti ademi yarattıktan sonra tüm canlıların ona secde etmesini emretmişti,şeytan ise secde etmeyip asi olmuştu... bu bile insanın üstünlük seviyesinin nerede olduğunu gösterir...
bir şeyi daha söyleyim:
ayetin sonundaki
"...onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık..."
ibaresini düz mantık düşünüp :
işte insandan üstün varlıklar da var
diye düşünen arkadaşlar da olabilir.bunu yolun sağından gitmeye alışmış birisine ancak böyle tarif edeiblirsiniz.ama yönün sol tarafından gittiğinizde durum şu oluyor bakın:
1)insandan üstün şerefli değil ama insana denk şerefte varlıklar kast edilmiş olabilir
2)insan 3 türlüdür
-)kötülüğe meyilli insanlar hayvandan daha beterdir,inancım der ki: hayvan toprak olacaktır ama onlar ebedi cehennemi boylayacaktır
-)normal insan,normal insandır
-)iyiyi düstur edinmiş ise melekten daha üstündür (ilk misal hz.adem dir ki ona melekler secde ettirildi) ...
ayrıca madem dünya dışı varlıklar var, ve kuranı kerimde de geçiyor,neden belli varlıklar haricinde (cin,şeytan,melek vs...) sizin bahsettiğiniz türden yaratılmışlardan bahsetmiyor? her insan ömer çelakıl olamaz ya (tebessüm)