Teşekkür ederim sayın yönetici ve yoda... Aklıma geldikçe, sorguladıkça başka şeyler de aklıma geliyor. Ama sanırım önceki yazıma ek yapma olanağım yok. Ayrı bir mesaj ile devam edeceğim sanırım. Neyse...
Her olayı sürekli din'e bağlayan arkadaşlarıma bir şeyler söylemek istiyorum.
Çeşitli forum sitelerinde ve burada, "Madem uzaylılar var, neden kendilerini göstermiyorlar" diyorlar.
Peki siz buna hazır mısınız? Ben de size soruyorum ; madem cin'ler, şeytanlar var, hiç kendinize aynı sorunun şu şekilde olanını sordunuz mu?
"Madem cin'ler, şeytanlar var, neden kendilerini göstermiyorlar?"
Hiç bu soruyu sordunuz mu kendinize? Peki görmeye hazır mısınız? Görmek ister misiniz?
Hayır, diyeceksiniz. Ama kalkıp da, "Görenler var" gibi komik cevap vermeyin,
çünkü ben de size "Ee, dünyadışı varlıkları da görenler var" derim.
Konu, burada tıkanır.
Dünyadışı varlıklar herkese gözükse, toplum buna hazır mı? Ruhsal sarsıntı geçirir mi? Bugüne kadar tüm bildiklerinizi alt-üst olması sizde ne gibi tahribat yaratır? Düşündünüz mü?
En hassas noktanızdan devam edeyim öyleyse, yani "din" kısmından.
Asırlar önce güneşe "Tanrı" diyenler vardı, karşıtlar ise onlara göre "deliydi, suçluydu, idam edilmeliydi." Bugün n'oldu?
Çağ ve bilim ilerledi. Bir safsata kurutuldu. Bugün ise tam tersi, "Güneşin,Tanrı olduğunu savunanlar deli, meczup." O çağlarda bunu kabullenmeye hazır olmayan toplumlar günümüzde sıradan bir şey olarak görüyor bu bilgiyi.
Aynı şey dünyanın yuvarlak olmasını kabullenemeyenler için de geçerli.
Galileo'nun başına gelenleri hepimiz biliyoruz. Evet, dünya yuvarlaktır, bunu ilkokuldayken bile biliyorduk. Ama o çağda toplumlar buna hazır mıydı? Değildi.
Peki bu dünyadışı varlıklar bazı şeyler söyleseler... Özellikle de 'din' konusunda... Ne kadar hazırsınız? Hayatınız boyunca tüm bildikleriniz bir anda alaşağı olursa n'apacaksınız? Toplumların gireceği kaos ne boyutta olabilir?
Çıkıp da, dese ki bir tanesi;
'Tanrı diye bir güç vardır ama din'ler yoktur. Din'ler sadece insanları barış içinde tutabilmek için yazılmış bir şeydi. Bulunulan zamane şartlarına göre yenilenip, yeniden gönderildiler" dese ne düşünürsünüz?
Az-çok bütün din'ler aslında birbirine benzemiyor mu?
Din konusunda herkes uzman bu ülkede. O uzmanların en takdir ettiğim yönleri de hayatlarında bir kez bile Kur'an okumadan "uzman" olmaları (!)
Şimdi bırakın dünyadışı varlıkları bir kenara... Ben bile size hazır olmadığınız, bilmediğiniz bir şey söylesem? Gelin hep birlikte test edelim, bakalım ne kadar hazırsınız hiç duymadığınız bir şeyi duymaya...
Facebook gibi, forum siteleri gibi yorumlar olan yerleri sıkı sıkı takip eder, insanları ve bildiklerini ölçerim. (Daha doğrusu bildiklerini zannedip de, bilmediklerini...)
Bir Rus kız iletisine "İsa'nın geri döneceğini, O'nun ölmediğini yazmış"
Sen misin bunu yazan? Saldıranlar, küfür edenler, hak din'in islam olduğunu, bu sapık düşüncelerden vazgeçmesi gerektiğine kadar yüzlerce yorum var.
Evet, ben de o kıza katılıyorum. İsa ölmedi, öldü gibi gösterildi. Kıyamet günü de geri gelip şahitlik yapacak...
Bu satırları kasıtlı olarak uzatıyorum, çünkü kafanızda benimle ilgili birşeyler oluşmasını yaratmaya çalışıyorum.
Dinlemeden, iyice okumadan, araştırmadan, sorgulamadan, hazır olmadığınız şeyleri duymak çok acı gelebilir....
Bu yazdıklarımı okurken bir yandan da "Bu adam kafayı yemiş, bu adam misyoner, yazdıklarını okumaya bile değmez" düşüncesine varacaksınız.
Amacım da bu zaten... Sizi az sonra şok edeceğim çünkü. Bu ayetler Kur'an'da yazıyor deyince de "Hadi canım sen de" diyeceksiniz... Hayatınızda pek çok kez Kur'an'ı açıp okudunuz ya! Yazmaz öyle şey, değil mi?
Şimdi size bu ayetlerin No'sunu vereceğim. Böylece hazır olmadığınız, bilmediğiniz bir şeye nasıl yaklaştığınız ortaya çıkacak...
Aşağıdaki ilk Kur'an ayeti Nisa suresi. 156-159 arası...
Not: Lütfen sadece buradan okumakla yetinmeyin, ayet no'larını alıp, siz kendiniz de istediğiniz bir siteden teyidini alın...
156,157. Bir de inkarlarından ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından ve “Biz Allah’ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih’i öldürdük” demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler.
158. Fakat Allah onu (İsa'yı) kendisine yükseltmiştir. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
159. Kitab ehlinden hiç kimse yoktur ki ölümünden önce, ona (İsa’ya) iman edecek olmasın. Kıyamet günü o (İsa) onların aleyhine şahit olacaktır.
-----------------------------------------------------------------
meryem suresi 33.ayet
27. Kucağında çocuğu ile halkının yanına geldi. Onlar şöyle dediler: "Ey Meryem! Çok çirkin bir şey yaptın!" (Babasız çocuk olur mu diye...)
28. "Ey Hârûn'un kız kardeşi! Senin baban kötü bir kimse değildi. Annen de iffetsiz değildi."
29. Bunun üzerine (Meryem, çocukla konuşun diye) ona işaret etti. "Beşikteki bir bebekle nasıl konuşuruz?" dediler.
30. Bebek şöyle konuştu: "Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. Bana kitabı (İncil'i) verdi ve beni bir peygamber yaptı."
31. "Nerede olursam olayım beni kutlu ve erdemli kıldı ve bana yaşadığım sürece namazı ve zekatı emretti."
32. "Beni anama saygılı kıldı. Beni azgın bir zorba kılmadı."
33. "Doğduğum gün, öleceğim gün ve diriltileceğim gün bana selâm (esenlik verilmiştir)."
34. Hakkında şüpheye düştükleri hak söze göre Meryem oğlu İsa işte budur.
(Henuz yeni doğmuş bebekken konuşuyor.)
------------------------------------------------------------------
(Al-i İmran Suresi, 46
Beşikte de, yetişkinliğinde de insanlarla konuşacaktır. Ve O salihlerdendir.
----- Gördüğünüz gibi hak din dediğiniz kitap olan Kur'an'da yazıyor bunlar... Resmen, "ölmediği, şahitlik edeceği" yazıyor...
Tamamen tüm ayetleri okuduğunuzda hazır olmadığınız çok ayet göreceksiniz... Ben insanlara anlattığımda köpürenler var, saldıranlar var... Verdiğim cevap çok basit. Şöyle diyorum:
"Sen bana saldırarak Kur'an'ı reddediyorsun, çünkü bunlar benim fikrim değil, resmen ayetler böyle yazıyor. Al sana ayet numaralarını. Git, adam gibi oku da gel... (Daha kimse çıkıp gelemedi karşıma.)
Hiç eline alıp, okudun mu kardeşim" dediğimde ise "Hayır ama biz anamızdan, babamızdan
öyle gördük" diyorlar. İşte size zeka, bilgi, kültür, din anlayışı... Anladıkları birşey yok. Duyumlarla, batıl inançlarla hareket edip, yanlışa düşüyorlar. Din'in "D'sini" bile bilmiyor kimse.
Sonra da kalkıp, uzaylılar Kur'an'da yazıyor mu, yazmıyor mu tartışmasına giriyorlar (!)
Şimdi asıl konumuza yeniden gelelim... Bunları bilenler için bir sözüm yok. Ama bilmeyip de, fikri olmayıp da varmış gibi sağa sola saldıranlara, küfürler edenlere sesleniyorum.
Alışık olmadığınız, hazır olmadığınız pek çok şeyin aksini duymak sizi agresif davranmaya itebiliyor. Farklı din, farklı mezhep, farklı düşünce yüzünden, yanlış din anlayışı yüzünden
otellerde insanlar canlı canlı yakıldı. Pek çok yerde din adına katliamlar yapıldı bu ülkede. Radyo ve Televizyon ilk çıktığında Din etkisi altında kalanlar, yani BUNA HAZIR OLMAYANLAR neler yaptılar, biliyorsunuz.
Meydanlarda bunları ateşe verdiler, şeytan işi dediler. O zaman buna hazır olmayanlar şimdi ise nedense o şeytan işini en çok kullananlar oluyor. Ses kayıtları, gizli kameralar, ortam dinlemeleri vs.
Şimdi arkadaşlar, yeterli bilginiz yokken, henüz hazır bile değilken dünyadışı varlıkları neden hemen görmek istiyorsunuz? Peki söylediklerine hemen inanacak mısınız? Ruhsal çöküntü yaşar mısınız?
Söyleyecekleri şeyler, ilk insanın nasıl yaratıldığına kadar çok derin konularsa nasıl bunu kabullenebileceksiniz? Dünyada bir kaos olmaz mı? Bence söylemezler böyle bir şeyi...