Tarsus Kazısı - Neler Oluyor Sizce?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bauwerax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yeniden aklıma düştü. Bu ülkenin belki de en büyük gizemidir. Yıllar sonra efsane olarak anlatılacak, kimse inanmayacak. Ama biz böyle bir gizem yaşadık Y nesli olarak. Hala araştırıyorum ama bir şeye rastlayamadım sonuçlarla ilgili.
Şunu söyleyebilirim. Dünya üzerinde ki imkanı olan tüm ülkeler bir yerlerden bizim sahip olamayacağımız bir teknolojiyi çalıyor. Bahsettiğim teknoloji çalınan yer uzaklar da değil. Türkiye de tarsus kazısı sayesinde bu teknolojiye erişim sağladı diyebilirim. Son olarak bastığınız toprağın altına dikkat edin, toprak gevşek olabilir. Kendinizi hiç ummadığınız bir yerde bulabilirsiniz :)

Arkeolog arkadaşıma sormuştum. "Bildiğin dümdüz kaçak kazı buluntular kıymetli. Mistik ya da parapsikolojik bir tarafı yok. Şehir efsanesi" demişti.

Arkeolog arkadaşıma sormuştum. "Bildiğin dümdüz kaçak kazı buluntular kıymetli. Mistik ya da parapsikolojik bir tarafı yok. Şehir efsanesi" demişti.
Açıkçası bu güne kadar açıklanan hiçbir teori bana mantıklı gelmedi. Özellikle mistik ve parapsikolojik teorilerin abartıldığını düşünüyorum.

Ancak çok basit bir kazı olduğuna da beni kimse inandıramaz. Mesleğim gereği yakından takip ettim. Kıymetli buluntuların olduğu hiçbir kaçak kazıda bu şekilde ağır silahlı güvenlik önlemi alınmaz, binlerce kişiye silah doğrultulmaz ve her şey kamuoyuna tamamen kapatılmaz ve bu kadar gizem yaratılmaz. Milletvekillerine dahi bilgi verilmeyen, hiçbir açıklama yapılmayan bir kazı. Uç spritüel bir şeye ben de inanmıyorum ama basit bir kazı değil ona eminim.

Açıkçası bu güne kadar açıklanan hiçbir teori bana mantıklı gelmedi. Özellikle mistik ve parapsikolojik teorilerin abartıldığını düşünüyorum.

Ancak çok basit bir kazı olduğuna da beni kimse inandıramaz. Mesleğim gereği yakından takip ettim. Kıymetli buluntuların olduğu hiçbir kaçak kazıda bu şekilde ağır silahlı güvenlik önlemi alınmaz, binlerce kişiye silah doğrultulmaz ve her şey kamuoyuna tamamen kapatılmaz ve bu kadar gizem yaratılmaz. Milletvekillerine dahi bilgi verilmeyen, hiçbir açıklama yapılmayan bir kazı. Uç spritüel bir şeye ben de inanmıyorum ama basit bir kazı değil ona eminim.
Ve kaçak kazı sonrası ortaya çıktığı bir gerçek. Hatta kaçak kazıyı yapanların karıştıkları yasa dışı olaylar nedeniyle öldürülenler var. Devlet sonrasında olaya dahil oldu ortaya çıkınca. Ama benim merak ettiğim o kadar kıymetli ne var orada, bu kadar herkesin sakladığı? Bilinmesi istenmiyor ortaya çıkan buluntuların

Geri