Yaklaşık on yıl önce tarot kartlarımı sobaya attım,
ondan evvelki uzunca bir dönemimde bana birçok şey öğrettiler.
öncelikle tarot yada başka bir kullanılan araç ile asıl amaçlanan,
kendi kendimizle iletişim kumayı öğrenmek,
içsel olarak kendimizi dinlemeyi başarabilmenin bir adımı olarak görülmeli fallar,
yoksa iyi bilin ki, size hiçbir nesne bilmediğiniz bir bilgiyi veremeyecektir.
semboller diline aşina olmak adına iyi bir yöntemdir,
ki semboller dili mana okuyabilmek, OKUYABİLEN bir düzeye ulaşabilmek için gerekli olabilir.
(kainatı bile katabilirsiniz bu OKUMA kelimesinin içine, ancak en başta ve sonda asıl amaçlanan kendimizi okumaktır)
Fal size bir kati gerçeklik hakkında bilgi verecek, size somut anlamda bir yöntem sunacak tarzında inanırsanız, kendinize ve İlahi sisteme karşı haddi aşmış olmak durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz,
bu sorumluluğu çok ciddi bir durumdur.
Dikkatli ve okuma becerisine ulaşmış bir insan için her gördüğü, duyduğu, yaşadığı, yaşamadığı ne varsa hepside bir mesaj taşımaktadır.
Dediğim gibi fal yöntemleri araçtırlar,
ve bir yöntemi ele alırsanız (diyelim tarot)zaten diğer bütün yöntemlerinde aynı ve çok benzer ilkeler ile biribirine benzediğini kısa süre sonra farkedersiniz
(iskambil, bakla,remil,fal okları kahve vs.bilmediğimde çok vardır eminim)
Esnek ve çok geniş bir kompozisyonlar denizi ile karşı karşıyayızdır semboller sahasında.
her muhatabın değerlendirmesi, potansiyeline göre sayısız manalar çıkacaktır ortaya.
Ve son olarak bakım konusunda kendimce bir işarette bulunmak istiyorum,
herkese fal baktırılmaz.
uzmanı olsa bile, fal bakmakta olan kişinin nötr olabilmesi lazımdır,
iyi yada iyi olmayan düşünce,niyet yada algılamaları, önhükümleri vs olan kimselerin tabirleri kader planına kayıt düşmek anlamına gelebilir,
hatta ifadelerin bu aşamada en etkili aktif elemanlar oldukları da bilinir,
(ağzımdan çıktı başıma geldi denir mesela)
Rüya tabir ettirmek de böyledir.
-*-
Yukarıda kendi kişisel deneyimlerimden edindiğim bazı noktaları ifade ettim.
Söylediklerim eksik, yanlış yada lüzumsuz olabilir.
Niyetim iyilik ve hayr için bildiklerimi aktarmaya çalışmak.
Kendim de uzun süre, şimdi benim burada yazdığıma benzer bazı bilgilere ulaşamamanın sıkıntısını çekmiştim,
deneme yanılma yöntemi uzun zaman alan bir bilgi edinme yoludur,
elbette herkes kendi kişisel yürüyüşünde edinimlerini kazanmak hakkına sahip, ki buna müdahale etmemizde sözkonusu değil.
Zaten istesek bile edemeyeceğimiz de bir gerçek.
Dikkatle bakmak lazım herşeye,
hani bir örnek vardır,
"Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı,
bir at bir yiğidi düşürür"
iyilik ve güzellikler dilerim.